• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

BREZOV SOK, TVOJA #naravna POMOČ IN SESTAVINA, KI NIČ VEČ NI POZABLJENA




Si že preizkusila brezovo vodo? Kupiš jo lahko tudi v naših drogerijah in trgovinah.


Ko sem premišljevala, zakaj se je Madara Eco Cosmetics odločila, da bo v svojih izdelkih uporabila namesto vode, brezovo vodo, mi je hitro postalo jasno, da, je izredno zanima sestavina.

 V skandinavski mitologiji breza velja za sveto drevo. V Rusiji ga uradna medicina priznava pri zdravljenju ledvičnih kamnov, v Koreji velja za pijačo bogov, Japonska ga obravnava kot zdravilen napitek. V Sloveniji je brezov sok obudil g. Robert Bartol.

Ob prebiranju člankov in različnih objav pri stricu Googlu, sem hitro ugotovila, da je odličen vir koristnih sladkorjev za telo, aminokislin, encimov, beljakovin. Na naše telo deluje krepilno in razstrupljevalno. Posebna je zato, ker stimulira jetra in ledvice hkrati. Zajame in nevtralizira strupe in jih preko odvajanja urina izloča iz telesa. Je odličen naravni detox pri razstrupljanju telesa, pri katerem pa vseeno bodite previdni, če se ga boste odločili izvajati. 

Čas, ko je breza v polnem razcvetu, je ravno zdaj, zdaj je čas, ko si na čisto preprost način lahko sami pridobimo brezov sok, nabiramo brezove cvetove (čaj), uporabimo lahko tudi brezovo lubje, ki je bogat vir betulinske kisline, ki jo mnogi znanstveniki povezujejo z antibakterisjkim delovanjem. Iz lubja izdelujejo betulinsko kislino, ki samostojna ni na prodajo, brezovo lubje pa lahko v vseh bolje založenih zeliščnih trgovinah kupite v obliki kapsul, praha, soka ... 

Včasih so brezovo lubje uporabljali pri zdravljenju lasišča (izpadanje las, prhljaj), danes se veliko uporablja pri zdravljenju kožnih bolezni (npr. bradavice). 

Brezova drevesa, ki so po pridobivanju soka pravilno sanirana, bodo zdrava drevesa. Če odprtinice, ki smo jih izvrtali za pridobivanje tekočine primerno zapremo z drevesno smolo, bodo tudi prihodnjo pomlad popolnoma zdrave in v popolnem razcvetu. 

V lepotni industriji so brezovo vodo vpeljali v negovalne izdelke zaradi odličnih sposobnosti regeneracije in vlaženja kože. Zaradi odlične sposobnosti obnavljanja in zaščite celic, jo veliko znamk uporablja tudi v izdelkih za lajšanje kožnih nevšečnostih. 

Kot sestavina je brezova voda nežna in varna za uporabo. 

Na spletni strani kalček.si sem prebrala odličen intervju z gospodom Robertom Bartol, ki je svoje znanje o pomenu brezovega soka pridobil preko doktorja gozdarstva Vitalija Petrika, ki predava na SAFU Lomonosova iz Arhangelska. Znanje, ki ga je pridobil, ga je spodbudilo k temu, da je njegov ekološki brezov sok v Sloveniji na voljo v več kot 50- ih različnih trgovinah. 

Všeč mi je njegov odnos do brez, dejstva, zakaj ga je začel uporabljati, komu ga priporoča, kako z njim živi on sam. 

V kozmetiki brezova voda ni več nobena novost. Doma imam negovalne izdelke iz Finske in večina od njih vsebuje brezovo vodo, tudi Madarina linija Time Miracle je ponosna lastnica sestavine, ki jo boste morebiti preizkusili tudi vi. Če že ne kot popit dl ali dva na dan, pa vsaj v negovalni kremi. Linija, ki bo več vsem, ki iščete vlaženje, zapolnitev gubic, ati- age tretma v lahkotni, kremni formuli, ki se hitro vpija in ne pušča mastnega filtra vam bo zagotovo všeč. Moj najljubši izdelek je serum Cellulir Repair, ki je bil večkratni mesečni favorit in Ultimate face lift. 

Vlaženje, sijaj, zapolnitev drobnih gubic so odlike, ki jih potrjujem skupaj s svojo kožo, ki je Time Miracle linijo testirala in uporabljala leto dni. 

Več o liniji Time Miracle si lahko prebereš v mojem zapisu tukaj, v mesecu aprilu pa te v Mullerjevih poličkah pričakuje tudi z akcijsko ponudbo. Preveri, ali te bo zamikala. 









*objava je nastala v sodelovanju z Madara Eco Cosmetics Slovenija.

Komentarji

  1. Morem preveriti akcijo, ker me je Madarina kremica za okrog oči navdušila. Drugače pa je zelo zanimiva objava. Nikoli nisem raziskovala o brezovi vodi, je bilo pa tvoj zapis lepo prebrat in vesela sem, da sem se naučila nekaj novega. :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar