• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

SVILA IN VSE, KAR MORAŠ VEDETI O NJEJ

Odkrivanje prave svile oz. svilenih izdelkov je nekaj novega tudi zame.
 Če se mi je pred leti zdelo, da so svileni izdelki dostopni tistim, ki si lahko privoščijo nekaj več, se je danes svilena manija začela odvijati tudi med čisto običajnimi potrošniki. 

Veliko se piše, govori o pozitivnih lastnostih svile. Priznam, da se je vse slišano in prebrano na neki način dotaknilo tudi mene. Odkrito sem si vedno želela, da bi imela priložnost preizkusiti nežen dotik prave svile na koži. 


Zato se je odkrivanje slovenske znamke Esteem, ki ti ponuja svilene izdelke, zdel pravi, mali dogodek. 

Svilena prevleka za vzglavnik, maska za obraz prilagodljive velikosti (2x sloj svile in 1x sloj filtra PM2,5) in scrunchie (dve velikosti), so moji novi sopotniki, za katere ni bilo potrebno mesece testiranj, ampak se je vse zgodilo na prvi dotik. In tako je nastala svilena ljubezen. 


Zakaj ravno svila?

Ne samo, da so svileni izdelki na otip popolnoma nekaj drugega kot umetne tkanine, je svila naraven material, proizveden iz udomačenih sviloprejk, ki se hranijo z belimi listi murve. 

Nežna, mehka, svilnata tekstura svile omogoča prijetno, udobno nošenje in uporabo. 

Pozitivne lastnosti svile: 
  • je hipoalergena, kar pomeni, da ne vsebuje pršic, gliv, plesni, alergenov,
  • ne absorbira maščobe, 
  • preprečuje širjenje bakterij, 
  • ne draži kože,
  • ne povzroča aken, ekcemov,
  • ohranja vaše kozmetične produkte tam, kjer morajo biti (na vaši koži),
  • gladi kožo, 
  • nudi občutek udobja, 
  • regulira temperaturo,
  • preprečuje nastanek gubic, 
  • preprečuje lomljenje lasnih konic, 
  • nudi pozitivne učinke pri procesu staranja ... in še mnogo, mnogo več.

Kako vem, da je moj svileni izdelek kakovosten?

Ko boste v dvomih, od proizvajalca zahtevajte specifikacije, certifikate, teste, ki jih je svila prestala. Zagotovo ste na dobri poti, če bo vaš izdelek iz 100 % Mulberry svile, kar pomeni, da je svileni izdelek zgolj iz murvine svile in ni mešan z drugimi cenejšimi različicami. 

Zelo pomemben je tudi podatek o vzgoji sviloprejk.

Zagotovo ni isto, če so sviloprejke vzgojene v varnem, zaščiten, nadzorovanem okolju, ki ni bil izpostavljen nevarnim, kemičnim snovem, kot pa, če bi le temu bil izpostavljen. 


Kaj pomeni oznaka 6A, 22-momme, 100% mulberry silk?

Sliši se zelo zakomplicirano, a je v svetu svile izredno pomembna informacija. Oznaka pomeni najvišjo kakovost svile na trgu. 6A predstavlja najvišjo oceno svile, ki jo je moč kupiti na trgu. 

22-momme, predstavlja mersko enoto, višji, kot je bolj trpežna in kakovostna je svila. Pojavlja se v različnih intervalih pri, čemer je 22 idealna mera za svilena oblačila, prevleke, izdelke. 

Lahko pri oznaki 6A, 22-momme, 100% mulberry silk prihaja pri znamkah do odstopanj?

Da, znamke lahko ponujajo svilene izdelke pod tovrstno oznako, kljub vsemu pa znotraj le te oznake prihaja do odstopanj. 


Skrb in ravnanje s svilenimi izdelki
  • svilene izdelke lahko pereš na 30 stopinjah Celzija,
  • likanje na nizki temperaturi na notranji strani prevleke,
  • pranje na roke v mlačni vodi z blagim, nežnim detergentom brez dodatka belila (med namakanjem svile ne drgnemo in ne ožamemo, položimo jo na ravno površino, brisačo, nežno potapkamo in pustimo, da se posuši. 

Preizkusila sem svilene izdelke Esteem?

Obožujem slovenske znamke in najlepše je v prvi vrsti podpreti naše ustvarjalce, ki s svojim ročnim delom in spretnostjo nudijo izdelke, ki nam polepšajo dan. 

Če slovenske ustvarjalce podpiraš tudi ti, si lahko s ponosom pripneš oznako #podpiramoslovensko. 

Pri Esteem mi je izredno všeč njihov izbor kakovostne svile, pisan nabor barvnih odtenkov in ponudba izdelkov. Njihove čudovite izdelke lahko preveriš tukaj.

Moje doživetje ob uporabi svilenih izdelkih.

Če sem čisto odkrita sem pričakovala oz. si želela točno to, o čemer pišejo tudi drugi. Pričakovala sem mehkobo, udobje, tisti prijetni občutek na koži in le to sem tudi dobila. Ko si navdušen, ko ob figi, čopu s svilenim scrunchiem ne poškoduješ las, ko je nekaj neverjetno udobnega spati na svileni prevleki in ko je koži pod svileno masko končno prijetno. Ne znam prehvaliti teh pozitivnih lastnosti, udobja, občutkov. Hvala Esteem. 


Toplo priporočam vsem, ki ste si svilo vedno želeli preizkusiti, vsem, ki ste do nje skeptični, saj vam bo resnično všeč. 

Če svilene izdelke že poznaš, jih boš v prihodnje morebiti odkrivala, mi nikar ne pozabi sporočiti, kako se ti bodo zdeli. 


Da bo tvoj prvi nakup še lažji lahko pri Esteem, izkoristiš tudi mojo kodico za popust MONIKA10.