• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

ZA VSE SLOVENSKE BLOGERKE, KI USTVARJAJO Z LJUBEZNIJO IN POZITIVNO ENERGIJO

Zadnje dneve sem v naših zaprtih skupinah malček prebirala objave in komentarje in je bilo včasih na trenutke kar malo napeto vzdušje:) in sem v svoji glavi  premlevala takšna in drugačna dejstva, sploh o tem, da sem že večkrat slišala, da je v blogrski atmosferi precej po domače povedano faušije za prodajat:). In da je dejstvo, da imajo nekateri občutek, da je bloganje nekakšen izi bizi, malce hec, malo za kar tako. Nihče pa ne pomisli  koliko truda je vloženega v eno objavo, v zapis, v fotografije. Ampak pustimo to, ker ne bom nikamur prišla, če o tem na dolgo razlagam. Punce, fantje, ki to počnejo bodo razumeli in vedeli o čem govorim. Ampak faušija in zavistje pa drugo. In tega ne razumem in ne morem prežvečit. 

Včasih slišim izjavo samo ene in iste punce v ospredju, samo ene in iste dobijo izdelek v test, hodijo na evente, pa ni mi všeč to in ono, pa zanič fotke, pa preveč nakičano, in podobno... STOP, da razčistim svoje pojme kar na začetku. Samo roko in velik poklon lahko dam puncam, ki blogajo že več let, saj so bile ene prvih v Sloveniji in vedo kako se stvarem streže. Normalno, da so v ospredju in to zasluženo, ker so to bile punce, ki so se vrgle v bloganje iz prave ljubezni iz dejstva, ker so to počele iz čistega užitka in ne zato, da bi dobile brezplačne izdelke, ker je bilo pred leti tega zelo malo, če je sploh bilo. In za to se mi zdi neumno, da sploh lahko kdo izjavi, da so v ospredju samo ene in iste, ali pa da slabo delajo. Normalno je, da z leti pridobiš ogromno sledilcev, če je blog zanimiv, ne moreš pa jih pridobit po enem mesecu 500:). Madonaca no. 


Moj blog je pisan z ljubeznijo in sploh ne razmišlajm o tem, da mi bo kdo karkoli poslal. Priznam, da sem na začetku poslala nekaj sporočil znamkam, ki so mi bile všeč, ker pač nisem vedela kako se stvari odvijajo, kako se sploh komu predstaviti, nikoli nisem bila vsiljiva, ali pa grozilno usmerjena:), predstavila sem sebe in svoj blog. Nisem pa prosila za izdelke- NIKOLI!!!!. Nekateri so mi prijazno odgovorili, drugi mi niso nikoli, spet tretji so se odločili, da mi pošljejo kakšen izdelek, a spet četrti pa so se vzeli nepričakovano (Alpstories, Loccitane..) in le ti so dobili posebno mesto v mojem srcu, ravno zaradi dejstva, ker so me opazili in mi dali priložnost, kljub temu, da nimam na bloggerju high številke sledilcev in na FB-ju na stotine všečkov. In se vsem iskrena zahvaljujem iz srca. Sedaj se znamkam nekako ne predstavljam več, ker preprosto izgubljam svoj prosti čas in se prepuščam toku dogajanja. In zapadla sem v tisti tok dogajanja, ko bom ostala brez službe, ker pač sem šla iz ene nosečnosti v drugo in se je med tem časom spremenilo na delovnem mestu ogromno in pogodbe nisem imela za stalno:( pa sem se morala pošteno trudit in izobraževat, ampak ja zdravstvo je jebena panoga in nobena obljuba zgleda nič ne štejem  in Vam rečem, da  nevem kje in kako da se bom po porodniški lotila in našla delo.. A in ah..ok,čisto druga tema, ne bomo jokali, ker nisem lena in tečna in se bom že znašla:). Edina stvar, za katero mi je v življenju ta trenutek žal je ta, da nisem delala več različnih del ampak v večini samo zdravstvo in zdravstvo in dvomim, da v kakšni drugi panogi (npr.promocije), moje izkušneje pridejo prav. Toplina, pozitivnost, marljivost, delavnost in srčnost pa danes malo štejejo.:(. Ok, res pustimo to.:):):):)
Drage punce, ki ste v tem že veliko časa in tudi tiste, ki niste Vam želim, da  ste vsak dan posebej opažene, unikatne, samosvoje, da bi lahko vse prodrle v tujino, če si tega želite, da bi od bloga lahko živele in da bi še naprej ustvarjale tako dobro kot znate. In hvala vsaki, ki svoj klik, lajk komentar pusti eni taki frajli kot sem jst, ki sem svojo željo izpolnila še ne pred letom dni. Kar je zame osebno to velika nagrada in dosežek*. Sama se bom trudila vedno pustiti komentar, ker dejansko na vsako objavo kliknem in jo tudi preberem, potem pa včasih kar nekako izpustim kakšno besedo, ki Vem, da bi jo rada namenila. In ostanite prijazne do sebe in do drugih, negativni komentrarji, širijo negativno energijo, ki nekomu ne pomeni nič, spet drugemu seže v srce.

Pozitivna kritika je dobrodošla za razvoj, tiste konstantne negativne pa pokažejo tudi dejstvo kakšen je človek karakterno. Včasih se mi res zdi neumno, da na kakšnem blogu, ki je zame osebno perfekten, najdem kak res negativen komentar, ki mi dvigne pritisk in me naredi kar živčno...in to samo za to, ker je globoko v sebi skrito zavidanje.

Ostanite zveste sebi in svojim željami in občutkom in naj bodo Vaše poti tiste prave, srečne in predvsem iskrene*




No in tukaj ste..bemtiš kolko Vas je:), spremljam vsako izmed Vas, bodisi na instagramu, bloggerju, bloglovinu, facebooku...in Vam hvala, ker se dejansko od Vas učim, izvem toliko novega, kljub temu, da sem pred kratkim dopolnila 28 let (ne počutim se toliko, res ne:)), in srčno upam, da bom imela priložnost spoznati VSEEEEE VASSSS:), mogoče, upam, da 2.10.2015... in pazite, noro eforična sem in objemam ljudi in sem cela navdušena in imam too much energije, klub temu, da zadnja leta bolj malo spim:):):). Če pa sem katero izpustila je nehote in ne namerno, ker vseh blogov še zagotovo nisem našla in odkrila, vam pa bom zagotovo in Vas dodala na seznam, oz. mi povejte še za kak super blog, ki bi ga morala brati:)**






















With LOVE Sugarlove blog

Komentarji

  1. Uuu, ful dobra in pozitivna objava. :)
    Tudi jaz sem pred kratkim prišla na idejo, da bi mogoče lahko poslala kakšen mail podjetjom katerih kozmetika me še posebno zanima in se predstavila, prav tako kot ti nisem prosila za izdelke in sem bolj ko ne vprašala če imajo kakšne vzorčke.
    Oboji so bili zelo prijazni in takoj poslali vzorčke ali nekaj izdelkov.
    Se pa zelo strinjam tudi glede negativnih komentarjev. Mislim, da so taki ljudje dejansko nevoščljivci, ki bi radi, da se tudi drugi počutijo tako kot se oni in potem to poskušajo doseči z negativnimi komentarji. Do sedaj sicer nisem dobila še nobenega, ko ga bom pa ga bom mirno izbrisala in se ne bom niti obadala z odpisovanjem. Upam, no. ;)

    Drugače pa tvoje objave vedno zelo rada preberem in se čuti ter bere, da so napisane z ljubeznijo.
    Ostani taka še naprej. :)*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. **:) hvala za lepe besede, mi pomenijo ceeelll svet:)

      Izbriši
  2. Waw, super objava! Včasih ljudje res pozabijo, da je treba vložiti veliko truda v eno objavo, da o temi bloga in ostalem fotkanje, uranjena slik itd. sploh ne govorim. Sicer pa sama na srečo nisem še naletela na zelo žaljive oz. zavistne komentarje, no kakšni se najdejo vendar ljudje smo si različni ter prav tako naša mnenja, dokler ne presežejo meje in spoštovanja drugega človeka. Sicer je pa tvoj blog super in ga resnično rada prebiram :-)


    xoxoxo

    OdgovoriIzbriši
  3. Super zapis, Monika! Tudi sama razmišljam o tej temi bloganja že zelo dolgo, v Wordu so nastali že trije zapisi na temo trenutnega stanje bloganja in mojega gledanja na to (navsezadnje blogam že pet let in pol), ampak na koncu potem nikoli ne prekopiram besed v Blogger in kliknem objavi. Priznam, da mi je kot starejši blogerki (ne stari, ampak tisti, ki bloga dlje časa) kar težko gledati, v kaj se bloganje spreminja. Punce odpirajo bloge, da bi dobivale zastonj izdelke, ob tem pa se niti ne zavedajo, kako veliko delo je blog - vanj gre ogromno prostega časa, idej, energije in če nekdo tega ne počne z ljubeznijo, se to opazi tudi med bralci in prej ko slej izgori in opusti bloganje. Ko sem jaz začela blogati, so bili PR izdelki skorajda neobstoječi in podpora med samimi blogerkami dosti večja. Danes pri marsikateri punci dobim občutek, da smo ji ostale blogerke konkurenca in da se ji gre samo za zastonj stvari. Niti ti ne morem povedati, kako me je zadnjič v naši skupini zmotil komentar ene od blogerk, ki je napisala, zakaj kupujemo izdelke, naj raje pišemo znamki, če je zainteresirana za sodelovanje. Are you f* kidding me? In potem se vprašaš, v čem je sploh smisel bloganja. Fehtanje za zastonj izdelke? I don't think so. Kljub temu da sama spadam v skupino blogerk, ki so na sceni že zelo dolgo, me znamke velikokrat spregledajo in sem zaradi tega malo žalostna, ampak mi nikoli niti na misel ne pade, da bi jim pisala za izdelke, kaj šele grozila. Navsezadnje blogam zato, ker me to veseli in ne za zastonj izdelke. Sploh ne vem, kaj si te punce, ki pišejo grozilna sporočila, predstavljajo. Na ta način mečejo samo slabo luč nase in zelo zelo dvomim, da jih bo ta znamka še kdaj povohala, če se lahko tako izrazim.
    Smo z nekaterimi blogerkami že imele o tem debato in ne morem ti povedati, kako me boli, ko mi katera blogerka, ki jo spremljam že vrsto let, pove, da zaradi vsega tega razmišlja, da bi prenehala blogati. :( Sem pa vedno vesela novih blogov in blogerk, kot si ti, ki to počnejo iz veselja in s pravim namenom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Taya tako veliko mi pomenijo tvoje besede in si želim, da bi objavila svoje mnenje in mišljenje na svojem blogu. Tisti komentar o kupovanju izdelkov, pa tudi meni ni bil všeč in mi še zj ni všeč in mi nikoli ne bo:)**

      Izbriši
    2. Taya, točno določen stavek tu notri glede sodelovanja, mi je šel dneve po glavi...sama sem kar zadržala dih, res. Res da trenutno mirujem, ker ko nekaj spišem, res rada vložim svoj čas, ki ga je velikokrat zelo premalo, in pišem res, ko sem v elementu, zadnje čase sem pa obmirovala ravno zaradi takšnih zadev, ker me je kar odvračalo - nisem vedela, ali sem sama čudna, ker enostavno sem to, kar sem, ali ... in vidim, da me bo tvoj zapis in Monikin blog na to temo spet zagnal, sem dobila kar nekaj energije nazaj. Punce, kot da bi vedele, kaj rabim! <3

      Izbriši
    3. Jessie, mislim, da nas je bilo več takih, pa se nobena ni oglasila. Mislim, neverjetno. Žal zaradi tega ne bom nikoli več kliknila na ta blog, ker je name pustila zelo slab vtis in raje berem vas, za katere vem, da blogate iz veselja. Ne morem ti povedati, kolikokrat se sprašujem, zakaj ure in ure fotkam, pišem in popravljam tekst, če na koncu dobivam občutek take konkurence med blogerkami in tudi mene včasih mineva bloganje, ampak potem me taki posti, kot je Monikin, dvignejo in spet povrnejo veselje. :D

      Izbriši
    4. Uff, zgleda, da sem par stvari zamudila, kar se tiče komentiranja v FB skupini..tudi jaz probam čim manj brati komentarje, če se le da. Mi je skupina ljubša zaradi kakšnih nasvetov, predlogov, sploh če rabiš pomoč za nakup kakšnega izdelka, ali pa te pesti kakšna druga težava ali pa preprosto za POZITIVEN klepet.
      Se pa mi zdi, da je kar vsaka punca hotela priti v to našo skupino, sploh tiste, ki nimajo ta pravega bloga in ustvarjajo le na FB/instagramu..in že tu se je videl čisto zgrešen pomen bloganja.
      Ampak bi bila vesela, če bi me morda katera lahko usmerila, kje je bila ta pripomba o sodelovanju..ker namreč nisem našla (morda je komentar že izbrisan?), sem zadnje čase včasih malo odsotna, ampak mislim, da takšni blogerki nobena noče sledi, saj si vse želimo brati nekoga, ki na bloganje gleda enako kot me same in ki mu je to hobij ter užitek. :)

      Izbriši
    5. Super si napisala. Jaz osebno gledam na druge blogerke oz. bolje rečeno vse nas kot na skupnost, ne da smo ena drugi konkurenca. En kup žensk. obsedenih z eyelinerji, 30 odtenki roz in kodri v laseh - meni se sliši kot dobra podlaga za koktejl zabavo, ne pa vojno. Ne komentiram pogosto, ampak te z veseljem berem in te bom seveda še naprej. Srečno!

      Izbriši
  4. Iiiiii hvala za omembo <3

    Sicer pa ja, mi je tvoj blog zadnje čase eden izmed boljših, še sama ne vem točno zakaj, ampak me vedno potegne, morda raznolike objave.

    Glede službe in zdravstva....danes je s službami res težko. Žalostno je kako te v veliki večini prav nategujejo in izkoriščajo. Vsi bi imeli samo študente in jim dali minimalno plačilo, nihče pa ne pomisli da rabijo tudi študentje kaj jest in stroške za benzino... (sama imam sicer kar srečo z mojo delodajalko tako da jaz ne jamram)
    Dela na pogodbo so pa še bolj žalostna, skoraj vse kolegice ki jih poznam pač niso dobile podaljšano, ker so zanosile.
    Mislim WTF, kako si lahko tako ozkogled, me zanima če je kdo dejansko pomislil da bo morda njegova hči, žena ali kdorkoli že v isti situaciji.
    Meni je še kar logično, da bodo ženske med 20 in 35 letom, morda celo dlje na porodniški.
    Naš idiotski sistem očitno ne dopušča otrok počasi....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iiii Hvala Tina, ker me rada bereš:), jst tudi mislim, da je naš sistem amlo čuden:), sem pa dobila odgovor, ko sem prvič zanosila, da smo mladi neodgovorni in ne znamo uporabljat zaščite:):):), klinc gleda midva sva se imela fajn:).. drgače pa jaaa z veseljem te peljem s sabo v Graz in se absolutno lahko zoorganizirava:)

      Izbriši
  5. Lepo napisano, Monika in se strinjam s tabo. :)
    Sama sem sicer še ena novejših blogerk (moj blog se je ''rodil'' lansko leto aprila), vendar tudi jaz opažam, da se pojavlja vedno več blogov, ki so bolj muhe enodnevnice in uspevajo nekaj mesecev (če sploh), potem pa punce odnehajo, ker imajo napačno predstavo o bloganju, brezplačnih izdelkih in predvsem ugotovijo, da to sploh ni bila njihova prava želja.
    Medtem ko pristno bloganje res zahteva veliko prostega časa, idej, fotografiranja, da nastanejo objave, kot se šika. Ampak tisto, ko prideš na Blogger in vidiš, da te čaka nov komentar, je neprecenljivo in vredno vsake minute preživete za računalnikom, pisanjem objav, urejanjem slik, fotografiranjem..sploh, pa če je to res tisto, kar te veseli. <3 Sama se vedno počutim tako razburjeno in navdušeno, ko objavim kakšen post, ker se že tako veselim novih komentarjev in vem, da je nekje nekdo tam zunaj za drugim računalnikom, ki je vesel moje nove objave. :)
    Je pa škoda, da se bloganje spreminja v vedno bolj ''materialističen'' hobij in zato so blogerke že nasplošno ponekod slabo sprejete, ker mogoče ena blogerka vrže slabo luč še na ostale.
    Sploh pa si ne morem predstavljati, kako je če kakšna punca podjetju GROZI oz. PROSI za izdelke! Drugo je, da se predstaviš, jim pokažeš svoj blog, ker si pač vsaka želi krog bralcev in nekoga, ki prebere/pokomentira objave, ne pa kakršnakoli negativna in grozilna sporočila. :(
    Sem pa zelo vesela, da nas je še vedno veliko blogerk, ki pišemo objave z ljubeznijo. Sploh pa OGROMNA pohvala tistim, ki so na sceni že več leti in takšne blogerke so mi res velik vzor.

    Pa hvala za omembo mojega bloga. <3
    Tvoj blog pa je itak super in že od začetka vem, da to počneš z veliiiiiko ljubezni. :))**

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi meni ogromen vzor in inspiracija in toliko dobrega znanja srkam od njih. Meni tudi vsak komentar pomeni..ah ogromno, težko opišem tisto veselje. Ampak ja sem vesela, ker me spremljaš mi veliko pomeni***

      Izbriši
  6. Monika, odličen zapis! Moram priznati, da si me sedaj spravila kar v malce boljšo voljo (malček je bolan in sem na low battery!). Mislim da bo v kratkem tudi pri meni nastal zapis na temo bloganja, ker ne morem verjeti kaj si punce dovolijo. Jaz blogam dve leti, ni tako zelo veliko, ampak vseeno delam vse iz ljubezni. Trajalo je cca eno leto da so me proizvajalci indie lakov opazali. Potem sem začela pisati tudi o drugih kozmetičnih izdelkih in imam srečo, da so me tudi že opazili. Veliko vlagam v blog, tako materialno kot časovno in bloganje zame niti slučajno ni tako malo za hec. Imej v mislih da imam enoletnega malčka, ki že tako jemlje veliko energije... Žalostno je da nekatere mislijo da je bloganje super zarad "zastonj" izdelkov. Niti en izdelek ni zastonj, če mene vprašaš... še kako ga poplačaš s svojim delom kasneje.
    Anyway, ostani takšen sonček kot si in upam da se na konferenci vidimo! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zelo vesela, ker si boljše volje..joj moj tamali tudi hoče neki smrkat, mal je slabo vreme in je konc luštnega..so že prehladi. Tvoj blog je prečudovit in ful bom vesela, če boš napisala na to temo objavo. P.s sam smo pa fajn, po glavi nama skačejo mulci, sam blogamo pa vseen kot, da nam ne:)hihihi

      Izbriši
    2. Res je! Jaz pravim da moraš še vedno imeti nekaj časa zase. Kako ga preživiš je pa itak od vsakega posameznika odvisno. :) Jaz bi sicer tudi rada videla, da folk mal več koomentira na blogu, ker se to še kako pozna potem pri morebitnih sodelovanjih. Ne morem pa nobenga prisiliti :) Tko da babe: Ne bit sramežljive!! :)

      Izbriši
  7. Monika, HVALA za tale tvoj zapis - verjameš ali ne, res sem POTREBOVALA to! <3
    Tebi se že skozi besede vidi, da si pravi sonček, in komaj čakam, da te bom spoznala v živo! :) Glede tega bloga sploh nimam kaj dodati, res. Vidi se, da je napisano iz srca, in to najbolj šteje. Res si super! ;)
    P.S.: Baje se v novembru odpirajo urgentni centri: Celje, Trbovlje, Brežice, IZOLA - ko vem, da bi se tudi ti rada vrnila. ;) Mogoče pa obema uspe, in bova kdaj sodelavki. ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ooo hvala za omembo <3 Super, da tako še promoviraš druge bloge :). Zadnjič mi je ena napisala, da je tako krasno ko podpiram tudi konkurenco s svojo Blogs I Heart stranjo in me je kar malo presenetila beseda konkurenca. Jaz vas nikakor ne vidim kot konkurenco, ampak kot skupino ljudi ki si delimo interese in druga drugi daljšamo wishliste :)

    Moram priznam, da jaz očitno živim v enem mehučku, ker teh stvari ne opazim. Res je da ravno ne berem komentarjev v naši skupini pogosto, mogoče je tako celo bolje. Drug mesec bo moj blog star že 5 let in res je da smo začeli PR izdelke dobivat šele kakšno leto nazaj, vsaj od naših zastopnikov/znamk, ampak zaradi mene lahko katerakoli dobi tiste stvari namesto mene če želi. Pravzaprav sem že kar nekaj znamk usmerila drugim blogerkam, če se mi je zdelo, da je tisto bolj njihovo področje ali pa bi jih bolj zanimalo. Sama ogromno PR izdelkov zavrnem, eni pridejo avtomatsko (nimam pojma kje je MF dobil moj naslov kar je malo creepy), ampak ponavadi sprejemam od slovenskih znamk, pač da jim pomagam malo s promocijo. Prve tri leta pa sploh nisem imela na strani kontakta, ker sem se hotela izognit tem PR zadevam. Nisem nikoli poslala nobenega mejla podjetju, še odgovorit mi je težko na mejle, ker jaz imam űber slabe social skills. Objave vzamejo ogromno časa, sploh ker jaz hočem da je vse perfect, ampak res uživam v bloganju. In meni je samo to važno. Druge punce se lahko kregajo, šopirijo ali whatever že menda delajo v komentarjih v skupini, ampak jaz bom lepo ostala v mojem mehurčku :D

    Ps: Pa iskreno upam, da potem najdeš službo. Super si :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mateja, da se malo oštulim. Ta beseda, konkurenca, se po moji glavi plete že celo leto za našo blogersko skupnost. Mogoče bi morala biti kot ti in nehati brati komentarje v naši skupini, ker mi včasih preveč dvignejo pritisk. Ne vem, če imaš ti ta občutek, ampak meni se zdi, da se je bloganje od začetka čisto spremenilo in to ne na boljše. Zadnjič je Sandra rekla, da razmišlja, da bi kar opustila blog in to me je čisto dotolklo. :( Podpiram strani, kot je tvoja (sem že hotela tudi na svoj blog dati, ampak nočem, da izgleda, kot da te kopiram :P), imam pa v mislih še nekaj drugega, povezanega s slovenskimi blogi, verjetno bom začela že septembra, se mi pa zdi, da so za podporo med blogerkami super tudi sodelovanja in guest posti. :)

      Izbriši
    2. Taya: Ne razumem kako nas lahko nekdo opiše kot konkurenco. Vsak blog je drugačen, ker ima vsaka svoje interese, saj nismo vsi copy paste tukaj. Npr. Jana piše o naravni kozmetiki, Katja večinoma o lakih, Ajda je fashion-beauty blogerka, ti pa si zame tista, ki si največ upa glede barv in imaš izjemen talent. Če bi mi kdo ponujal ekstra barvasto-neon paletko za preizkusit, bi mu priporočala tebe, ker jaz ne znam tako lepo predstavit tak izdelek kot ti.

      Jaz sem že ko sem začela pisat blog, s tem dejansko želela ubežat enemu drugemu forumu, ker nisem več prenesla vse neke negativnosti. Ga sploh ne berem več in ko so punce ustvarile skupino, sem se raje malo distancirala od tega. Jaz rada berem bloge, ostale behind the scene diskusije pa niso zame.

      Seveda kar kopiraj mojo stran, resno :D. Jaz sem jo naredila z namenom, da me bo katera kopirala. Lahko vam dam vsem celo kodo, če želite :). Mislim, da sem celo to napisala v tistem prvem Changes postu.

      Izbriši
    3. Se strinjam, glede raznolikosti imaš še kako prav, ampak ne morem ti povedati, kolikokrat pri kateri dobim občutek, da na nas gleda konkurenco (da ne boš mislila, da sem mislila sebe, jaz vas bolj gledam kot inspiracijo, ker pri marsikateri dobim inspiracijo za nove objave).
      Zaradi negativnosti sama nikoli nisem hotela sodelovati na forumih in mi je kar žal, da tudi v naši skupini včasih prihaja do tega (zato tudi velikokrat nočem nič komentirati).
      Bom dodala stran tudi na svoj blog, čeprav te ne bom čisto kopirala, verjetno bo samo seznam. You're the best. <3

      P.S. Sori, Monika, da se toliko oglašam. ;)

      Izbriši
    4. Mateja ti si itak moja Queen in drugea nimam dodajat:), a samo to mogoče da mi je všeč tvoj bubble sistem***

      Izbriši
  9. Končno res ena lepa in pozitivna objava!!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Se strinjam z vsemi predhodnicami, res super objava :))

    OdgovoriIzbriši
  11. Lepo napisano in še enkrat si dokazala, da si iskrena zato tudi rada zahajam na tvoj blog, ker mi to veliko pomeni. Razlogi za bloganje so pri vsaki drugačni, ampak na koncu se mi zdi da bralci (vsaj tisti redni) opazijo katera bloga iz srca in ker ji to ogromno pomeni, katera pa zaradi PR izdelkov. Meni se je že dostikrat zgodilo, da me zaradi PR izdelkov mine do bloganja, ker sem pod pritiskom "tole je treba spisat" "koliko časa pa že testiram ta izdelek, pa objave še ni" "kaj bodo pa rekli na negativno oceno" in podobno, zato veliko raje izdelke sama kupim in pišem, ko imam inspiracijo pa če je zaradi tega ena objava na mesec je pa ena objava. Konferenco pa tudi jaz že komaj čakam, ker niti ene punce ne poznam osebno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi sama komaj čakam konferenco, da pridem spet med ljudi, tiste malo nove:) in hvala, ker rada hodiš na moj blog, vsak obisk mi pomeni ogromnoo:)**

      Izbriši
  12. No to je pa res dobro napisano! Je kr žalostno, ker se punce med sabo vidijo kot konkurenca :/ Jst se trudim slediti čim več slovenskim blogerkam, no vrjetno teh malo novejših ne toliko, ampak samo zato, ker sem bila zadnje čase bolj odsotna iz "blogerskega sveta", in sem prebirala samo tiste ki jim že sledim od prej. Je pa super, da si dodala še seznam vseh blogerk, da jih lahko še na novo pofollowam :) Jst osebno še vedno pišem blog zaradi osebnega veselja, čeprav res letos bolj neredno žal (splet okoliščin). Ampak nikoli nisem začela s pisanjem bloga zato da bi dobivala zastonj izdelke. Seveda sem vesela če me podjetja opazijo in želijo sodelovati z mano, ampak meni to ni bistvo bloganja. Tako da še enkrat rečem, res super post, in itak tvoj blog na splošno :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Super objava, se strinjam in imam tudi jaz haha (kot večina drugih) spisano podobno objavo na to temo, me veseli da razmišljamo podobno!

    Sem šla dejansko čez vse bloge hahaha <3

    OdgovoriIzbriši
  14. Najprej Monika vse čestitke za to objavo! Je tudi mene mikalo, da bi kaj podobnega napisala potem, ko sem videla v skupini razne komentarje, no pa tudi na splošno na kakšnem blogu včasih zasledim: Srečnica, meni niso pa nič poslali. Mislim, da bi se morale vse punce zgledovati po tistih blogerkah, ki imajo res že nešteto izkušenj in so pri nas bolj znane kot so Tatjana, Mateja, Sara, Kristina, Ajda, sigurno sem še katero izpustila. Včasih nas res ni bilo toliko, ampak če nas pa je že, bi bilo pa super, da bi tudi tiste ostale s svojim x mišljenjem začele razmišljati malo drugačno. Smo kot ena družinca, ampak blogerska. Ne vem zakaj ljubosumje, konkurenca ... Ali pa, da nekatere po nekaj mesecih opustijo pisanje bloga. Okej, sama se tudi zelo trudim, gre kar nekaj truda, pa vseeno nisem zadovoljna s samim izgledom bloga, še zmeraj delam na tem. Ampak, ker mi trenutno videz ni všeč, naj kar neham s pisanjem? Pa tudi, veliko šteje, ko te podjetje samo opazi kot pa, da jim pišeš. Ni vse v zastonj izdelkih. Sicer pa največ šteje to, da blogaš iz srca in zato, ker ti to želiš in ker ti je všeč.

    Drugače pa držim pesti glede službe. V tej naši Sloveniji je zadnje čase nemogoče :/ Sama imam še 1 leto študija, potem pa upam, da bom čimprej našla zaposlitev. Samo škoda, ker se v tujini ne vidim. Upam, da bo enkrat res vsem posijalo sonce. Pa najlepša hvala za omembo! <3 Jaz te berem od vsega mojega začetka. Si bila med prvimi, s katerimi sem začela deliti mnenje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Valentina jst pa mislim,d abo kmalu tvoj blog sodil precej visoko, tako, da nič ne skrbi, pomembne so tvoje fine objave:) in hvala za pozitivne misli glede službe, mi veliiko pomeni in res držim pesti zase in za vse , ki so ostali brez

      Izbriši
  15. Na tale blog radi zahajava predvsem zaradi različnih tem, ki pa so vse dodobra dodelane in iz vsake lahko odneseš nekaj novega. Na temo blogerskih scen in pa pridobivanja PR izdelkov, foušije in podobno, nimava po resnici povedano nobenga komentarja, ker sva v vašem svetu še čisto na sveže in se zankrat še loviva s samim oblikovanjem objav, raziskovanjem kako blogger sploh deluje, kako do lepih slikh, katere so uporabne aplikacije itd. Verjameva pa, da je na slovenskih tleh foušija prisotna povsod in da se prikrade tudi med blogerje. Večino zgornjih blogov sva že poklikali, kar jih nisva pa bodo danes dodani in hvala Monika, da si jih vse zbrala na kupček. ;) Pa tako kot so že omenile tudi druge punce, ena čista 10ka za tvojo iskrnost, ki se vidi v vsakem zapisu. :*

    OdgovoriIzbriši
  16. Upam, da boš dobila v čimkrajšem času novo službo v zdravstvu :) verjamem pa, da če ti ne bo uspelo na tvojem področju, jo boš slejkoprej dobila na drugem področju, ker se mi zdiš polna energija, zagnana in ti učenje novih stvari ne bo predstavljalo večjih težav kljub dvema otrokoma :)

    Super, da si napisala seznam slovenskih blogerk, ker jih bom tako lažje našla :) večina od njih ne poznam in komaj čakam, da bom raziskala njihove bloge. Stanja v blogerski sceni ne poznam, vem da se nekje omenjalo, da so vedno le iste blogarke vabljene na dogodke in da so nekatere na račun tega deležne negativnih komentarjev. Meni je zelo žal bloga dekleizpariza.blogspot.com, ker sem ga rada brala, vendar ne morem več priti do njega. Vem, da je bilo precej negativnih nekonstruktivnih komentarjev in se je najbrž punca naveličala tega ter ga zaprla za javnost. Vseeno upam, da bo večina punc še vedno obljavljala na svojih blogih in jo fovšija ali nekatere izjeme ne bodo odvrnile od tega.

    OdgovoriIzbriši
  17. Sara vso pozitivno energijo, ki jo premore moj sistem bom vložila v to, da nama bo namenjeno super, fino delo..vem da ne bo lahka ampak, enkrat nama bo namenjeno tako da bo prav. Tvoji knjižni predlogi so odlično, rada imam tvoje zapise, in si želil, da bi lahko pisala..mogoče kar svojo knjigo:).? V svojem srcu ostani neglede na vse samo in izključno samo pozitivna, brez temnih in slabih prebliskov in vse bo ok. :)Z ljubenijo*

    OdgovoriIzbriši
  18. Mojca hvala, energije pa res imam ful..:) ampaks em se dejansko odločila, da jo bom toliko tudi imela:). P.s hvala, ker me bereš*

    OdgovoriIzbriši
  19. Bom še jaz pohvalila tvojo objavo. Jaz sem relativno "nova" blogerka in moram povedat, da mogoče gledam na te stvari malo drugače. Imam nekaj ozadja iz medijskega študija in razumem kako deluje PR in oglaševanje danes. Podjetja se vedno več poslužujejo takih oglaševanj preko blogov, ker bi naj bile te besede bolj kredibilne in zanimive za potencialne kupce. V svetu, kjer smo vsakodnevno zasičeni z oglasi, morajo podjetja najti inovativne načine promocije. Pred leti trg ni bil tako nasičen in zato podjetja tudi niso potrebovala takega oglaševanja.
    O teh komentarjih v skupini sploh ne bom izgubljala besed. Me včasih zasrbijo prsti, ampak živim po načelu, če nimam kaj dobrega za povedat/napisat, raje ne bom nič napisala. Me pa seveda zelo jezijo določeni komentarji, ampak se distanciram od tega. Meni se zdi sploh brez veze, da bi se ukvarjala z nekom, ki napiše tri stavke kako je vse super in potem bi se jaz počutila krivo, da zakaj pa jaz nisem tega dobila. To ni namen mojega bloga in zato tudi nisem primerna za njihove PR izdelke. Vsak si kdaj zaželi, da bi kaj dobil, sploh izdelki ki te itak zanimajo, ampak vse pride ob svojem času. Če delaš to z ljubeznijo, te bodo "prava" podjetja že našla. Jaz sem tudi relativno nova pa me je že veliko podjetij presenetilo in sem bila res vesela sodelovanja.

    Najbolj me je pa zmotil komentar, da kako določene blogerke, ki nimajo veliko sledilev, sploh dobijo PR izdelke. Češ, da te sigurno gnjavijo in moledujejo za njih. Jaz si rada predstavljam, da nekatera podjetja dajo tudi nekaj na kvaliteto zapisa in ne samo na pozitivno kritiko. Mogoče sem pa optimist.

    In vsa čast, da si si upala to napisati, ker jaz si velikokrat ne in sem raje tiho, čeprav imam veliko za povedat na to temo. In po tvojih objavah se res vidi, da si srčna in prijazna oseba. Želim ti vse dobor za prihodnost;)

    Hvala za omembo, sem zelo vesela, da sem se našla v tvojem seznamu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da se še jaz malo vmešam tukaj. :D
      Petra, se strinjam s tabo. In tudi mene je zelo zmotil in kar malce ganil tisti komentar, češ, kako je možno, da punca s 500 lajki dobi PR izdelek, ki ga dobi tista z 1000 ali več..kot da smo punce z manj lajki manjvredne in nas nihče ne povoha in da nas nihče ne bere, podpira. Sama sem imela blog mogoče dva meseca, pa me je npr. podjetje GreenLine samo kontaktiralo na mail. Obstajajo tudi podjetja, ki raje sodelujejo z nekom, ki ma manj sledilcev, kot pa s tistimi, ki jih majo npr. 1000, ker jim želijo dati svojo podporo. In tako kot si rekla, veliko podjetji da tudi na kvaliteto zapisa in ni pomembna zgolj kvantiteta, kar se tiče komentarjev/lajkov. Veliko lajkov itak sploh ni pristnih. Mi je pa zanimivo, da ima tudi kakšna blogerka ogromno sledilcev, ampak ko pogledaš njene objave, zaslediš le tu in tam kakšen komentar. In potem so takšne najbolj glasne, kako blogerke z majhnim številom lajkov pač ne morejo dobiti PR izdelkov, ker jih itak dosti ljudi ne bere/komentira.
      Sem se malo razživela s tem zapisom, ampak očitno nisem bila edina, ki ji tak komentar ni bil ravno všeč. :)

      Izbriši
    2. Dragi punci tistih 500 lajkov ni bilo ravno mišljeno oz. napisano ravno v kontekstu kako lahko punca s 500 lajki dobi PR izdelek ampak v smislu, da iz danes na jutri na moreš pridobiti toliko všečkov. Ker zadnjič sem dobila izjavo osebe, če sploh kdo bere moj blog, da itak nimam pretirano veliko sledilcev in nevem še kaj..ampak to izjava bolj iz mojega osebenga življenja. Kar se izdelkov tiče, sem hotela samo povedat, da ne moreš kar pričakovat, da odpreš blog in da te bodo vsi prepoznali, brali in ti izdelke poslali ampak se za to moraš trudit, pa mogoče vseeno ne boš opažen. Joj z svojo objavo nisem mislila nič slabega ali negativnega, hotela sem samo povedat, da si želim, da bi spoštovali vse po vrsti in da nihče nikomur ne bi zavidal in očital, izdelkov, ki jih mogoče dobi v test. Res nisem želea nič negativnega ampak samo pozitivno*

      Izbriši
    3. Sva potem z Moniko ugotovili, da je prišlo do pomote, ker moj komentar je letel na enega, ki je bil objavljen na FB in ne na Monikin zapis - slednji je itak super! :)

      Izbriši
    4. Vsekakor ni letelo nate Monika. Se opravičujem če sem se napačno izrazila. Šlo je za en drug komentar in se popolnoma strinjam s tvojim zapisom. Seveda ne moreš biti takoj opažen. Meni se je samo zdelo,da nekatere menijo da podjetja pošiljajo samo takim, ki imajo ogromno bralcev, všečkov..karkoli :)

      Izbriši
    5. Če se đše jaz uštulim tukaj. Petra, zame tvoj blog nikakor ni nov. Glede na to, da bo tvoj blog kmalu star 3 leta, te jaz štejem za starejše blogerke, ki vedo, kako se stvari streže. Zame osebno (mogoče sem ena redkih) so novi oz. novejši blogi tisti, ki so stari leto in pol ali manj.
      Mislim, da je številka 500 letela na FB stran, ampak za moje pojme te številke niso pokazitelj branja, ker obstaja veliko drugih sredstev, preko katerih te lahko bralci najdejo in berejo (Bloglovin, GFC, Twitter, Instagram, Feedly ...). Jaz te nove, mlajše bloge glede PR izdelkov ločim bolj po tem, kako pogoste so take objave in kakšna je kvaliteta objav. Če dobite blogerke, kot si ti, Sandra in še marsikatera druga PR izdelek, mi to ni nič čudnega, saj pišete kvalitetne objave in si zaslužite. Če je npr. blog star nekaj mesecev, vsaka druga ali tretja objava pa je PR izdelek, objave pa so za povrhu še take, da je zgolj nekaj besed o izdelku, se pa vprašam, če podjetja res toliko to punco kontaktirajo ali pa sama pristopi do njih. Bi pa si jaz upala trditi, da tudi marsikatera starejša blogerka, ki ima mogoče veliko št. bralcev, sama pristopi do znamke, le da tega ne bo priznala. Na FB je itak lahko pametna. Včasih se mi zdi, da znamke raje pogosteje kontaktirajo punce, ki napišejo 3 stavke in pohvalijo izdelek (npr. všeč mi je zato, ker lepo diši), ker je to avtomatsko dobra reklama + omemba, kot pa punce, ki pišejo podrobne objave in mogoče izpostavijo tudi negativne stvari. Ampak dandanes je že itak vsaka omemba reklama.

      Izbriši
    6. Se je meni tudi zdelo da gre za fb vsecke ja. Imaš popolnoma prav. Se z vsem strinjam.

      No mogoče sem pa res že stara. Ne vem kako dolgo ve obstajate, zato se še vedno počutim kot nova :)

      Od tega naprej: tri stavke in pohvalijo...tu si zadela bistvo, ki sem ga želela jaz izpostaviti. Se v vsem popolnoma strinjam s tabo in me veseli da nas je več isto mislečih. :)

      Izbriši
    7. Se je meni tudi zdelo da gre za fb vsecke ja. Imaš popolnoma prav. Se z vsem strinjam.

      No mogoče sem pa res že stara. Ne vem kako dolgo ve obstajate, zato se še vedno počutim kot nova :)

      Od tega naprej: tri stavke in pohvalijo...tu si zadela bistvo, ki sem ga želela jaz izpostaviti. Se v vsem popolnoma strinjam s tabo in me veseli da nas je več isto mislečih. :)

      Izbriši
    8. Tatjana, odlično napisano in ja, z vsem se strinjam.
      Najbolj pa s tistim, da ene napišejo 3 stavke in je to to. :D Aja, pa da po možnosti dodajo 2 sliki in je to to. Kaj mi pomaga ocena izdelka, če ne izvem niti kako dolgo je obstojen, kakšen čopič npr. ima (če gre za kakšen gloss).. Očitno enim podjetjem res več pomeni, da napišeš mini oceno, ki je polna pocukrane hvale, kot pa detajla ocena tudi s kakšno negativno lastnostjo. Ampak važno je, da druge vemo, komu lahko zaupamo in komu ne. :))

      Izbriši
  20. To si pa zelo lepo napisala. Res da sama v "svetu bloggerjev" nisem tako dolg,o a se popolnoma strinjam z vsem kar si napisala. Pridejo obdobja, ko na nobeno objavo ne dobiš niti enega komentarja pa si misliš kaj delaš narobe oz. ali se sploh še splača vztrajati. Potem pa se spomnim zakaj sem sploh začela pisat blog - zato ker me to veseli, ker rada pišem o izdelkih, ki so mi všeč ali pa tudi ne, in ne zato da bi dobila veliko komentarjev in imela veliko sledilcev. In popolnoma se strnjam da bloganje ni tako enostavno, zato da so slike lepe (moje so bile na začetku grozne haha), pa da je vse lepo napisano vzame kar nekaj časa, sploh če imaš ob tem še študiraš, imaš otroke ali delaš.

    Hvala ker si vključila tudi moj blog, to me zelo veseli. Tudi sama z veseljem prebiram tvoj blog in preberem vsako objavo :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Amen za takele objave! Blogerski svet je čisto prepoln neke nepotrebne foušarije in tekmovalnosti. In hvala za izčrpen seznam slovenskih blogerk, vidim da bo treba še kar precej dodat na moj bralni seznam! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, sem že preverila tvoj blogec, je super, kako da ga nisem prej zasledila???. Sem te kar dodala na seznam:)

      Izbriši
  22. Super objavica :)
    Same čudovite blogce si naštela in hvala, da si omenila tudi mojega - si pa po nesreči zapisala še star naslov, moj blogec se trenutno nahaja na povezavi http://aleksandraroseblog.blogspot.com/ :)
    Še enkrat hvala & keep up the great work! :)
    XoXo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi za lepe besede** povezavo že popravljam:)*

      Izbriši
  23. Foušije sama ne bom NIKOLI razumela. Je pa očitno to nek "slovenski šport", ki mu ni konca - niti na področju lepotnega bloganja. Kar pa sploh ne razumem - blogerke si nismo konkurenca, ja pa res, da če jih veliko dela dobro, se hitreje razloči med povprečnim, dobrim in "bullshitom"... Ne razumem negativne nastrojenosti in nepodpore. Sama sem vedno nesebično pomagala kolegicam, ko so me prosile za nasvet ali pomoč. Punce - boljše kot bomo, večjo težo bomo imele in bolj nas bodo ljudje opazili (tako bralci, kot tudi podjetja). Sem pa v skupini napisala še kakšno besedo več ;) Tebi želim vse lepo in obilo užitkov ob bloganju <3

    OdgovoriIzbriši
  24. Vidim, da nisem edina zombi mama na straži pred hudobno vročino. Posledično moj komentar ne bo dolg. :D

    Ko sem prvič srečala besedo konkurenca v blogosferi, me je skoraj vrglo s stola. Kakšna konkurenca neki? Saj nismo profi blogerji, kdo nas bolj razume kot druga blogerka in le kdo ti bo najprej priskočil na pomoč z iskano informacijo kot druge blogerke?

    Verjetno si opazila, da se zadnje čase večkrat oglasim pri temah, ki pokrivajo področje o katerem pišeš. Enostavno me preveč jezijo določene "blogerke", ki rušijo vse kar nas je večina dolga leta gradila. So meje, ki nikoli ne bi smele biti prekoračene in pika. Kar se mene tiče, to sploh ni povezano z blogosfero kot tako ampak bontonom, načeli in nenazadnje zakonodajo. Občasno jim uspe dvigniti v višave celo moj konstantno nizek pritisk. :D

    Glede zaposlitve pa - držim pesti,da najdeš nekaj kar ti bo čisto pisano na kožo! *hug*

    P.S. Jaz bi pri tebi z veseljem več komentirala, če boš kdaj omogočila Name/URL način. :D Tole odpiranje v drugem brskalniku, logiranje ... je preveč dela za mojo lenobo, :D

    OdgovoriIzbriši
  25. Hej :) super zapis. Konkurence sploh ne more biti v tej blog sferi, ker smo si vse med seboj različne. Jaz vem, da se moj blog ne more primerjat z drugimi in tudi drugi z mojim ne. Ker se niti ne morem umestiti v "beauty ali fashion" blogerje ampak je res cel mix vsega... Še največ je pa osebnih zadev. Včasih je prav luštno, ko me kdo pocuka za rokav pa vpraša, če sem "taprava". :) In tudi jaz vedno rada katero od vas pocukam za rokav in se predstavim :). Kar se tiče zastonjskih zadev in plačanih objav pa pravim, da vsaka čast puncam, ki privabijo toliko sponzorjev (na tak ali drugačen način). Nekaj delajo prav:). Jaz pa najraje pišem objave o stvareh, ki si jih sama zaželim, kupim in uporabljam. Sem se pa med tistimi komentarji tudi jaz dotaknila blogerk z malo objavami...in se bol čudila temu, da dobijo sponzorske zadeve blogerke, ki imajo res malo bralcev (če imajo objavljen števec bralcev oz. števec koliko je bilo obiskov na strani - na koncu strani). Ampak na koncu koncev tudi takšne punce delajo nekaj prav :). Foušija je pa zadnja stvar na katero bi pomislila:) ...

    Upam, da dobiš čimprej službo. :) v zdravstvu kar naprej nekaj iščejo, vsaj kolikor uspem videt prosta delovna mesta... Saj si pridna, nekaj se bo že našlo...če ne takoj pa čez nekaj časa...samo pozitivno razmišljaj :)

    OdgovoriIzbriši
  26. Uau, res čudovita objava z veseljem sem jo prebrala. Res najprej se bi ti tudi zahvalila za omembo, saj tudi sama zelo rada prebiram tvoj blog :) Je res, katere punce začnejo blogati dandanes samo za izdelke in priznam, da sem sama poslala kakim dvem znamkam na začetku mail, da se predstavim in podobno ker prav tako kot ti nisem vedela kako vse skupaj poteka. Je pa veliko boljši občutek če te znamka sama kontaktira ker potem res veš da te izberejo zato ker si jim dober bloger, ne pa zato ker samo fehtaš :) Drugače pa kar tako naprej! :D

    OdgovoriIzbriši
  27. Všeč mi je tvoja objava in tvoje razmišljanje! Če bi bilo več takšnih pozitivnih ljudi, bi bil svet veliko lepši. Jaz mislim, da je dovolj prostora za vse, samo svoj prostor si moraš najti in ta prostor je v tem primeru blog. Ker ni dveh enakih oseb na tem svetu, je tudi težko, da bi bila dva bloga med seboj popolnoma enaka. zato tisti -KDORKOLI ŽE STE- nehajte tekmovati med sabo. Nekaj dni nazaj sem objavila na blogu sliko na kateri piše "Look in the mirror, there is your competition!" V mojem primeru se je sicer nanašalo na nekaj drugega, ampak v resnici to velja za vsa področja. Namesto foušije, kritiziranja in tekmovalnosti med seboj, se raje osredotočite nase in tekmujte sami s sabo in se trudite, da ste vsak dan boljši, kot ste bili dan prej.

    Kar se pa tiče prejemanja izdelkov od podjetij imam pa mnenje, da kdor se trudi naj se mu to obrestuje in sem vesela za vas vse, da lahko obiskujete posebne dogodke in prejemate izdelke v test, zato naj naslednje besede ne bodo razumljene napačno. So nekajkrat tudi meni ponudili ličila in ostale stvari, da jih testiram, ampak sem jih zavrnila, ker ponudba ni bila v skladu z mojimi načeli ali ni sodila na moj blog. To je že druga zgodba, ampak mislim, da ste (večinoma) beauty bloggerke včasih malo preveč izkoriščene, čeprav se vam zdi da ne. V zameno za tistih 5+ ur kolikor jih vložite v objavo in v zameno za reklamo, ki jo naredite podjetju dobite tistih nekaj izdelkov, ki podjetja ne stanejo tako veliko, kakor bi jih dejanski oglas v reviji ali na televiziji. Z vami prihranijo veliko denarja in tega se še kako zavedajo.

    Kot je gor Petra napisala:"Podjetja se vedno več poslužujejo takih oglaševanj preko blogov, ker bi naj bile te besede bolj kredibilne in zanimive za potencialne kupce. V svetu, kjer smo vsakodnevno zasičeni z oglasi, morajo podjetja najti inovativne načine promocije."

    Ve ste seveda vesele, ker dobite izdelek zastojn, ampak mislim, da se premalo cenite. Še posebej blogerke, ki so že več let v tem, mislim da je z leti vaša cena narasla in da je čas, da tudi kaj zaračunate. Se vam ne zdi? Imam občutek, da so blogi za podjetja samo poceni način, da se reklamirajo in jaz mislim, da bi morali vaš trud in delo vseeno malo bolj ceniti. To je podobna situacija kot z brezplačnimi praksami oz. pripravništvi, ko je treba delat za reference. Ampak od referenc (izdelkov) se pač ne da živeti in zato mislim, da namesto, da se ve borite in prosite podjetja naj vam kaj pošljejo, naj se oni borijo za vas - konec koncev oni potrebujejo vas bolj kot ve njih.

    Mogoče preveč fantaziram in pretiravam, ampak se mi je zdelo dobro omeniti, zgolj za razmislek in za razvoj debate tudi na tem področju. Jaz izdelkov ne promoviram, zato ne vem točno kako to poteka, ampak vem, da za to, da dobim nek izdelek vreden 10 -20 €, ne bom vlagala ur in ur časa samo zato, da bo imelo podjetje reklamo. Če se motim naj me kdo popravi, ampak punce, verjamem, da so vaše objave vredne več kot to.

    Mogoče sem malo zašla in bom jaz zdaj tarča kritiziranja, ampak sem hotela dati to ven. ;)
    Veliko blogarskih užitkov in pozitivnih misli vsem! :D

    Monika, ti pa kar pogumno naprej!* Si še mlada, zato verjamem, da se bo delo že našlo :) Nekateri pri teh letih komaj faks končajo, tako da si v prednosti ;)

    OdgovoriIzbriši
  28. Naletela na tvoj zapis po naključju. Super si! Čudovita objava! Ostani samosvoja :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar