• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

PRVI SIMPOZIJ NARAVNE IN EKOLOŠKE KOZMETIKE V SLOVENIJI


Nešteto novih obrazov, odzivov, trenutkov ... ZNANJA. 

Redko se kakšnega dogodka udeležim sama. Vedno imaš v blog sferi kakšno krasno blogersko kolegico s katero si deliš skupni prostor na dogodku, ki vama je obema všeč. Tokrat pa sem na simpozij odšla sama. Presrečna sem, ker sem lahko del zgodbe, ki mi predstavlja še eno potrditev, da to kar delam, delam pravilno.

Pa je simpozij sploh bil primeren zame?

Ko sem brskala po vsebini več kot 8 urnega simpozija, sem si najprej rekla, da ravno o tem kako blogati na področju naravne kozmetike govora ravno ne bo, temveč bomo pridobivali strokovno znanje, znanje s pomočjo katerega lahko, če bi mi bilo v interesu nekoč, ustanovim svojo naravno / eko kozmetiko. 

Znanje na področju podjetništva, zakonodaje, pridobivanja certifikatov, najnovejši trendi v naravni in ekološki kozmetiki. Klepetali smo o eteričnih oljih, o hidrolatih. Se naučili sestaviti dobro brand zgodbo in celostno grafično podobo, ter predebatirali, kako uspešno prodreti na trg ... in še mnogo drugih fantastičnih tem, ki so mi ob koncu dneva, ki je bil naporen, intenziven, prinesli novo znanje, poglede, vizijo.

Simpozij je bil v osnovi poučen, nihče ni iskal popolnega kotička za slikanje kave, tam so bili posamezniki, ki so prišli nabirat novo znanje in ne ustvarjat popolne fotografske spomine. Dejansko so udeleženci večino časa zbrano poslušali, malo kdo je bil dejansko na telefonu. Poleg tega pa je bilo čutiti, da ogromno udeleženk že ima veliko znanja, še posebej, ko smo prišli do tematike eteričnih olj, hidrolatov. Tudi sama sem ogromno stvari že vedela, pa sem se resnično fokusirala na besede, stavke, ki mi bodo prinesli nekaj več.

Moje najljubše predavanje je bilo ravno tisto, ki se ga nisem najbolj veselila. Dr. Mirjam Gosenca Matjaž je s svoji poudarkom, kako pomembno je delati mikrobiološke teste, obrazložila, zakaj so le ti v naravni kozmetiki tako zelo pomembni. Odlični so bili trendi v naravni in eko kozmetiki, le te bom predala v posebnem blog zapisu.

Zanimivi stavki v moji beležnici ...

Zakonodaja je del nas z razlogom in namenom.

Kozmetični izdelek, ki je dostopen na trgu, je varen izdelek.

Veliko zavajanja s strani oglasov. Nikoli zares ne vemo na podlagi česa so izdelki testirani in kakšni so bili njihovi rezultati.

Dvorec Trebnik je bila prva kozmetika v Sloveniji, ki so ji s strani inštituta IKC podelili certifikat naravne kozmetike.

Nekje 70 % posameznikov, podjetij se nikoli ne odloči za certifikat svojih izdelkov, predvsem zaradi zakonodaje in pogojev, ki jih le ta zahteva.

Na trg vstopa popolnoma nov in svež CERTIFIKAT CosmEthically ACTIVE, je novost na področju certificiranja naravne kozmetike. Je prvi certifikat, ki vrednoti kozmetiko ne le iz vidika naravnega izvora sestavin, temveč tudi po vsebnost kozmetično aktivnih sestavin. Izredno zanimiv certifikat, za katerega si želijo svetovne razsežnosti. Primer: če v svojih izdelkih navajate ceramide in se zavedate pravilne količine, ki naj bi bili učinkoviti v kozmetiki, potem vam bo tovrsten certifikat zagotovil, da je vrednost vaših ceramidov takšna kot bi morala biti za ugodne kozmetične učinke (okrog 1%), v večini trg vsebuje bistveno manjše koncentracije, kljub temu, da jih na veliko oglašujejo in opisujejo kako dobro vplivajo na vašo kožo.

Hidrolati, krasni naravni izdelki, ki jih lahko uporabljate varno na svoji koži, izbirajte kakovostne hidrolate, primerne za tip svoje kože.

Suhoparne informacije o izdelkih niso dovolj, potrošniki potrebujejo tudi čustva.

Potrošniki vaših izdelkov ne dojemajo kot vi. Vi jih občutite, kot da so to vaši otroci, potrošniki pa na vašo zgodbo gledajo drugače.

Če želiš biti dober, moraš vedeti, v čem si dober (g. Evgen Gec).

Nemčija, vodilna država v Evropi na področju naravne in eko kozmetike.

Azija, velesila, ki je poleg ZDA, Evrope vedno močnejša.

Okolju prijazna embalaža, trendi, ki vas bo dvignil raven višje.

Mnogo, mnogo besed, stavko zapisanih v moji mapi je tukaj pred mano. Preveč, da bi jih lahko delila naenkrat.

Občutek dejstva, da sem lahko bila del tako velikega dogodka, ki zame osebno pomeni več kot samo simpozij, osebno mi predstavlja dejstvo, da so tam zunaj ljudje, ki opazijo moje delo.

Hvala, predraga Nina Medved, neizmerno sem vesela novega znanja in hvala, ker svet naravne in eko kozmetike v Sloveniji dvigaš na višjo raven. Ninino znanje lahko črpaš preko njene strani Magnolija.si, na katero te iz srca vabim, da jo obiščeš, če pa želiš pridobiti nova znanja tudi ti, pa te toplo vabim, da se udeležiš njenih odličnih delavnic.