• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

SUHO KRTAČENJE: NEGOVALNI RITUAL, KI TE BO NAVDUŠIL


Negovalni ritual, ki so ga poznali že pred tisočimi leti, je svojo priljubljenost dosegel tudi pri nas.

Zagotovo z razlogom, saj je odličen pokazatelj, kako majhne in preproste stvari, aktivnosti v negi telesa, pripomorejo k lepši in še bolj zadovoljni koži. 

Zakaj suho krtačenje pozitivno vpliva na naše telo?

  • Preprosta in dostopna uporaba. Domači SPA še nikoli ni bil tako enostaven, a hkrati učinkovit. 
  • Limfni obtok, prekrvavitev in cirkulacija v telesu ti bosta hvaležna, ker jo boš s pomočjo krtačenja spodbudila, hkrati pa si jih napolnila s svežimi hranili in odplaknila stran vse odpadne snovi iz celic. 
  • Hvaležne ti bodo pore, odmrle celice, ki bodo dobile priložnost, da se očistijo, odplaknejo iz tvoje kože in se pripravijo na tvorbo novih celic. In mozoljčki, ah, zagotovo jih boš zmanjšala, saj bodo pore očiščene. 

Ne vem, kakšno krtačko izbrati, da bo čim bolj prijazna do mojega telesa?

  • Nežno, nežno in še enkrat nežno z naravnimi materiali in ščetinami.

Kdaj je suho krtačenje najbolj priporočljivo?

  • Pred prhanjem, saj takrat z nežnimi potegi pomagamo zmehčati vse odmrle delce, ki jih s tuširanjem preprosto odstranimo.
Potrebujem po suhem krtačenju dodatno nego?
  • Suho krtačenje je kot nekakšen naravni piling, ki poskrbi, da tvoja koža zadiha, pore se odprejo in definitivno ti priporočam nadalnjne korake nege s katerimi boš koži povrnila izgubljeno vlago, jo negovala, pomirila, oskrbela s krasnimi naravnimi sestavinami, ki jih bo koža z veseljem sprejela in vpila vase. 

Mi zaupaš, kako poteka postopek suhega krtačenja?

  • Ko boš osvojila nekaj preprostih korakov, bo suho krtačenje postalo zelo enostavno. Ščetkati začnemo pri spodnjem delu nog s potegi navzgor. Okrog kolen lahko izvajaš krožne gibe, nato po stegnih ponovno nadaljuješ s potegi navzgor. Nato sledi prsni koš in roke. Okrog trebuha in prsi lahko ponovno izvajaš krožne gibe v smeri urinega kazalca. Nikar ne pozabi, ščetkamo proti srcu. 

vir fotografije: urban ayuverda

Koliko časa naj izvajam ščetkanje?

Maximalno 5 minut. Ko boš gibe osvojila bo ščetkanja konec že po dveh, treh minutah. 

Na kaj moram biti pri ščetkanju pozorna?

  • Tvoja koža je največji organ, in če opaziš na koži spremembe, težave, ureznine, poškodbe, ščetkanje preskoči. 
  • Pri izvajanju ščetkanja moraš biti nežna in previdna. Grobost je tukaj popolnoma odveč. 
  • Ne prestraši se, če boš po ščetkanju opazila pordelo kožo, skrbno opazuj, da nisi bila pregroba in kože nisi poškodovala, izzvala rdečice, neprijetnega občutka, ranic. 


Ima suho krtačenje resnično pozitivne učinke?

Glede na priljubljenost in na tisočletno tradicijo naj ti zaupam, da bo redna uporaba zagotovo doprinesla neki rezultat. Mogoče boš opazila bolj mehko, gladko kožo, manj celulita, suhe luske se bodo poslovile ... zagotovo boš opazila spremembo, je pa pri vsaki posameznici le ta lahko drugačna. 


Tvojo novo, krasno krtačo za suho krtačenje in čudovite sete, ki jih je zate pripravila Katarina iz Zeliščno posestvo Cvetka, preveri tukaj

Krtača je plod slovenskega ročnega dela, prijetna in naravnih materialo. Po suhem krtačenju ne pozabi na nadaljno nego in preizkusi Katarinina masla, so pravi balzam za dušo. Mehka, dišeča in negovalna. Če jih priporočam, absolutno DA. Ker so naravna, nežna, do kože, niso mastna, težka in lepljiva. Zagotovo ti bodo všeč. In vonj vrtnica & smilj, dišiiiii. 


p. s, če te zanimajo tudi vse pozitivne lastnosti valjčkanja doma, si preberi tukaj in ne pozabi preveriti Cvetkine spletne strani, saj so kompleti za suho krtačenje v prav posebni akcijski ponudbi. 




















* odkrivanje suhega krtačenja nam je omogočilo Zeliščno posestvo Cvetka