• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

PRIKRITA ZELENJAVA? DA ALI NE?








Lahko prehransko nadomestilo nadomesti sveže sadje in zelenjavo?


Ko pridem do raznih prehranskih dodatkov, nadomestil, imam vedno mešane občutke. Zakaj bi jih potrebovali, če jih lahko vnašamo z ustrezno zdravo prehrano? Kaj pa, če je ne vnašamo dovolj, je sploh ne maramo, nismo ješči?

Nič ne postajam panična, če zelenjava ni postala stalnica mojih otrok, verjamem, da še bo. 

Čez leta se okusi spremenijo in osvojimo zelenjavo, ki nam v otroških letih ni bila všeč. Meni je všeč vsa zelenjava, le rdeča pesa je ena tistih, ki je še vedno nisem vzljubila.

Ko sem opazila pri Zdrav obrok.si, da imajo na voljo prehransko dopolnilo Terranova prikrito zelenje za otroke v prahu namenjen otrokom od 4-12 leta starosti v količini 1 merice na dan, sem vedela, da jo bomo preizkusili.

Prikriti zelenjave ne bo težko, sem si rekla in se podala v boj, ki je bil na koncu čisto preprost.

Odkrito priznam, da barva in vonj nista takšna, da ju javno pokažete in pustite povonjati otrokom, ni ravno lepa in dišeča, vendar se jo, da odlično zakriti. 

Sadni smuti z osnovo banane, jagod in borovnic je naš najljubši izbor, ki mu dodam še drugo sadje. Odlično se obnese tudi v kombinaciji z jogurtom in sadjem. Na stopnji, da bi ga popila samo s sokom, vodo zagotovo še nismo. 

1 merica na 700 ml smutija barve bistveno ne spremeni, okusa pa tudi ne. Mogoče se nežno občuti pridih zelenjave, vendar nič usodnega, kar bi na koncu otroci zaznali in zavrgli. Naša (7, 5) popijeta vse in prosita še za več :). Sama sem ga najprej testirala zmešanega z vodo, kjer mi je prevladoval zemeljski priokus z okusom rdeče pese, okus izdelka je še nekaj časa prevladoval u ustih, vendar postopoma izvenel. 

Prikrito zelenje vsebuje več kot 15 različnih zelenjavno (13) - sadnih sestavin (6)/ (sušeno z zmrzovanjem), poleg tega pa vsebuje tudi 3 različne prijazne mikroflore. 

V izdelku ne boste našli koruze, soje, kvasa, mleka, želatine, živalskih sestavin, dodatkov, umetnih sladkorjev, barvil. Primerno tako za vegane in vegetarijance. Količina izdelka zadostuje za 45 porcij. Cena produkta ni ravno nizka, vendar sodijo Terranovini izdelki med odlična prehranska dopolnila in treba se je zavedati, da sta sadje in zelenjava bistveno dražja kot leta nazaj, še posebej, če se fokusiramo na ekološko pridelana živila.

Sama sem nad izdelkom navdušena in bi ga priporočila vsem, ki imate doma otroke, ki so neješči, jim zelenjava ni pogodu, jih težko prepričate v zelenjavni obrok ali pa imajo radi le točno določeno zelenjavo, drugo odklanjajo, so pogosto bolani. Zagotovo pa ni nadomestilo, ki nadomešča obroke sadje in zelenjave, kljub temu, da je bogat vir vitaminov, mineralov, vlaknin, encimov ...

Rada bi poudarila, da zdrave, sveže zelenjave in sadja, ki je seveda ekološke pridelave, ne nadomesti nobeno super živilo in prav je, da se tega zavedamo. 

Sama si želim, da zelenjavo odkrivata brez prisile, na zabaven način, na skrivaj si pomagam le takrat, ko že vnaprej vem, da pečena cvetača iz pečice ne bo požela pohval :).
Prikrito zelenjavo lahko kupiš tudi pri zdravobrok.si, kjer nas velikokrat razvajajo z različnimi akcijami in popusti. Preveri ga in mi sporoči, če je le to izdelek, ki bi ga preizkusil tudi tvoja neješča zelenjavna mini verzija tebe :). 

















*prikrito zelenje odkrivamo s pomočjo spletne trgovinice zdravobrok.si