• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

ČOKOLADNE KOCKE IN RDEČE GOJI JAGODE









Čokoladne kocke so zdrave, okusne, a ne presladke. Preproste za izdelavo in hitri S.O.S ob kriznih dneh, ko si želimo nekaj sladkega. Naj vam teknejo.


Sestavine

5 jajc
180 g kokosovega sladkorja (Special superfood)
pest goji jagod (15-45 g)/ (Special Superfood)
25 dag polnozrnate moke
1 pecilni prašek
1 dl vode
1 dl olja
temna čokolada

Rumenjake in sladkor penasto vmešaj, postopoma dodaj vodo, olje, nato še moko s pecilnim praškom. Ko so sestavine dobro premešane, jim počasi dodaj sneg stepenih beljakov. Zmes prelij v pekač. V maso postopoma dodajaj nasekljane, zmlete goji jagode in kocke čokolade. Na to pa samo še hop v predhodno segreto pečico (180 stopinj) za 35- 40 minut. Obljubim čokoladno bombico, ki te bo maximalno posladkala. Serviraj jih v obliki kock, s kepico sladoleda, ali stepeno smetano. Uživaj v preprosti biskvitni peki in sladko sladkanje :). 

Zanimivost

Goji jagode: so v povprečju sestavljene iz 68 % ogljikovih hidratov, 12 % beljakovin, 10 % zdravih maščob in 10 % vlaknin, ki ugodno vplivajo na prebavo. Vsebuje 18 vrst aminokislin, vključno z vsemi osmimi esencialnimi, ki jih telo samo ne more tvoriti. Tu je še 6 vrst vitaminov, 11 vrst mineralov in 22 vrst mineralov v sledovih, fitonutruenti, 5 vrst nenasičenih maščobnih kislin (kar je za rastlino precej nenavadno), 5 različnih karotenoidov in številni pigmenti fenoli, ki delujejo kot antioksidanti. Nasploh so goji jagode eden najbogatejših virov antioksidantov v rastlinskem svetu. Karoten, kot sta beta- karoten in zeaksantin, vitamin C, B1, B2, B6, E cistin, mangan, cink, baker, selenij- to so le nekatere izmed snovi, ki v našem telesu delujejo antioksidativno. Vir: Special Superfood.
















*Pekli smo skupaj s Special Superfood Slovenija

Komentarji

Objavite komentar