• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

KO JE ČAS ZA SPF OPOMNIK



Kar nekaj časa je že preteklo od zadnjega zapisa. 

Priznam, da sem se bolj kot testiranju novih izdelkov, posvetila drugim ljubeznim, ki jih ravno tako nosim globoko v sebi. A moj kotiček me k pisanju vedno pokliče ob pravem času. 

Vem, da si o zaščiti pred soncem prebrala in slišala že ogromno poučnih vsebin. Jaz danes zate delim s tabo samo nežen opomnik, zakaj je pomembno, da se pred soncem dobro zaščitiš vse dni v letu.

Priznam, da mi je izredno žal, da pred leti redne uporabe sončne kreme nisem znala vzljubiti, kot jo zdaj in priznam, da so vse naravne sončne kreme, ki sem jih preizkusila, so mi bile všeč, a jih nisem mogla uporabiti v pravi količini, mogoče bile raziskovanje, učenje, da sem po več letih našla tisto pravo.

Če te zanima, kako krasne in čudovite so nove Resibo sončne kreme, ki jih uporabljam tudi sama, jih odkrij tukaj.  

Preprosto so vse to, kar sem veliko let iskala. Kreme, ki jih lahko nanesem v zadostni količini, nudijo vlaženje, zaščito in vsebujejo nešteto krasnih naravnih sestavin. Občutek na koži ni pretežek, masten, odlično se obnesejo ob uporabi z ličili, poleg tega pa so še v krasnih embalažah. Hvala, Vitasense.si, ker ste jih iz prelepe Poljske pripeljali v Slovenijo. Zame so prekrasne. 


Z današnjo objavo želim k redni uporabi, pravilnemu nanosu in reaplikaciji spodbuditi tudi tebe. 

Ker nikoli, ampak res nikoli ni prepozno, da v svojo negovalno rutino SPF zaščito vključiš tudi ti.

Da bo moja koža še dolgo lepa, sijoča in zdrava, je sestavljena iz treh zelo osnovnih korakov:
  • nežno, a učinkovito čiščenja kože
  • nega, ki je primerna za mojo kožo (tip/pridružena stanja kože)
  • zaščita pred soncem vsak dan in vse dni v letu. 
Ob vsem tem pa ne smem pozabiti še na primerno zaščito preko oblačil, pokrival, prehrano, prehranske dodatke (maščobne kisline omega - 3, antioksidanti, kolagenski peptidi, kolagen, vitamin C in drugi...)

Proces staranja je na neki način odraz našega življenjskega sloga. Kvalitetneje, ko skrbimo zase, kvalitetneje ga upočasnjujemo. 


Zakaj je pri procesu staranja izpostavljanje soncu tako zelo na udaru?

Preprosto iz enega razloga. Posledice, ki jih na naši koži puščajo vplivi UV žarkov imenujemo fotostaranje, ki je eden izmed glavnih dejavnikov prezgodnjega staranja kože. Zato je uporaba sončne zaščite čez celo leto naša osebna izbira. Če jo izberemo, izberemo upočasnjene procese staranje, če ne, pa jih sami tudi pospešimo. 

Kako na kožo vplivajo UVA in UVB žarki?

UVA žarki (predstavljajo približno 95% sevanja):
  • prisotni vse dni v letu (tudi na oblačne dni in v zaprtih prostorih)
  • prodirajo globje v kožo
  • spreminjajo celice in tvorijo proste radikale
  • poškodujejo kolagenska vlakna
  • pospešijo prezgodnje staranje/ fotopoškodbe...
UVB žarki  (predstavljajo približno 5% sevanja):
  • prodrejo v povrhnjico
  • povzročajo sončne opekline (močnejše sevanje od UVA žarkov)
  • alergijske reakcije
UVC žarki:
  • ne dosežejo zemljske površine zaradi absorbcije ozonske plasti.
Kako začeti z redno uporabo sončne zaščite?

Če si ljubiteljica naravnih izdelkov in iščeš sončno kremo, ki jo boš z veseljem uporabljala in jo boš lahko nanesla v zadostni količini (1/4 čajne žličke oz. dva prsta sončne kreme), bo na začetku morebiti velik izziv.

Zakaj?

Naravne sončne kreme, ki vsebujejo mineralne filtre in so v ne nano obliki, puščajo bele sledi in je zadosten nanos zaščite SPF vsaj meni za obraz preprosto zelo težko izvedljiv. Preprosto je občutek na koži pretežek, preveč bel in pri nekaterih sončnih kremah ne preveč udoben.

Če rada nosiš ličila, sem sama ugotovila, da je ponovni nanos tovrstnih sončnih krem čez makeup težko izvedljiv.


Ko boš izbirala sončno kremo, ti na srce polagam le eno. Izberi takšno, ki jo boš res rada uporabljala vsak dan in jo boš lahko nanesla v zadostni količini. 

Na trgu je ponudba sončnih krem izjemna. Ne samo v svetu naravnega, kjer se znamke trudijo ustvarjati okolju prijazne zaščite, ne samo s sestavinami, embalažami, ampak tudi z izbranimi filtri, ampak je pestra in raznolika izbira prisotna praktično povsod.


Sodobna tehnologija ponuja kemične filtre, ki odlično ščitijo, so prijazni do okolja, morja in kože. 

Vedno več le teh najdemo tudi v naravni kozmetiki, kjer v kombinaciji z naravnimi sestavinami tvorijo dobro zaščito, ki jo je prijetno uporabljati.

Če boš tovrstno izbiro začutila kot pravo in veš, da jo boš z veseljem uporabljala je to pravi izbor zate. 

Če boš takoj na začetku našla tisto pravo, bo z redno uporabo zgotovo začeti veliko lažje.

Če boš potrebovala nekaj časa več z iskanjem ustrezne SPF zaščite, se bo vztrajanje zagotovo izplačalo.

Začni počasi in postopoma. Mogoče vsak dan nekaj sončne kreme več, da se privadiš na občutek, ki ti ga zadostna količina sončne kreme nudi. Postopoma bo tvoja koža sprejela nekaj novega in ko boš globoko v sebi ozavestila, zakaj je pomembno, da se zaščitiš pred vplivom sončnih žarkov, obljubim, da bo dosledna uporaba sončne kreme postala del tvoje lepotne rutine. 


Ne glede na vse pa vedno uporabi svoj razum. 

Če prave količine sončne kreme nisi nanesla, če veš, da replikacija sončne kreme ni nekaj, kar bi rada počela, če na siv in oblačen dan, kljub vsem priporočilom nisi nanesla zaščite, ker tega nisi čutila, odmisli okolico, odmisli mnenja in se opomni, da nič v življenju ni popolno. Trudi se po svojih najboljših močeh in to je velikokrat vredno več od misli o popolnosti.

P. S tudi jaz je danes, ko dežuje in tega nisem nekako čutila, nisem naredila. Prijetno uporabo tebi ljube zaščite SPF želim.