• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

VSE KAR MORAŠ VEDETI O NEGI KOŽE PO POLETJU

Če smo za kožo tekom poletja skrbeli in jo ustrezno negovali, nam poletje na koži ne bi smelo povzročati nevšečnosti. 

Pa kljub vsemu je poletje čas, ko se vsi sprostimo, morebiti tudi menimo, da ne potrebujem posebne nege, veliko izdelkov postavimo v kot in se prepustimo toplini sončnih žarkov. 

Pa je naše ravnanje bilo pravilno?

Koža ustrezno in pravilno nego potrebuje vse leto. Še posebej v obdobju, ko bo občutila večje obremenitve, kot so vplivi sončnih žarkov, klima, vročina, mraz, veter, ogrevani prostori, nizka vlaga v prostoru in drugi. V jesensko-zimskih mesecih imam občutek, da spremembe na koži opazimo, zaznamo veliko prej kot v času poletja in tudi ukrepamo veliko hitreje, nikar pa ne bi smeli prezreti suhe, puste, izsušene z drobnimi, izrazitejšimi gubicami in fotopoškodbami obdane poletne kože, ki kliče po negi, obnovi, zaščiti, regeneraciji, vlagi. 

Poletni žarki in sončni žarki nasploh so, hočemo ali nočemo, močni, nevarni in s svojimi poškodbami terjajo pigmentne madeže, prezgodnje staranje kože, drobne linije, ki postajajo izrazitejše, nekaj kar naša koža, če ni bila dovolj dobro zaščitena in negovana sprejme, pokaže in je odraz našega pristopa nege do nje. 

Nikoli ne bi smeli pozabiti, da je koža, ki je izpostavljena soncu, sončnim žarkom, na žalost vnetna koža, koža na kateri potekajo vnetni procesi.

Vnetni procesi pa so tisti, ki povzročajo pospešeno staranje kože, razgradnjo kolagena, kolagen pa je znana komponenta, ki skrbi, da je naša koža lepa, čvrsta, voljna, napeta, ki pa ne samo, da s starostjo v telesu upada, na žalost ob nezadostni zaščiti kože pred sončnimi žarki prihaja še do dodatne razgradnje. 

Ah, mogoče pa le vse objave, zapisi, mnenja o kolagenu niso za lase privlečene zgodbe in boš tudi ti v prihodnje poskrbela za dnevno dozo le tega. Veliko kakovostnih najdeš na trgu, le nekaj brskanja in odkrivanja več potrebuješ, da izbereš pravilni izbor, ki ti bo ustrezal.

Ne pozabi na kakovostno zaščito SPF.

Zaščita SPF je zame osebno še vedno najcenejša in najbolj učinkovita pomoč proti prezgodnjem staranju kože.

Če pomislim na znanje, ki sem ga tekom let kot laik pridobila na področju odkrivanja nege, sestavin, bi verjetno pred leti pristop, kako pravilno ukrepati na koži na splošno in ob koncu poletja, pristopila čisto drugače, kot danes. 

Verjetno bi moj nasvet tebi bil, da poskrbi za dobro vlažilno nego. Danes pa bi ti še vedno laično, na tem področju nisem strokovnjak, svetovala oz. predala moj pogled na nego v čisto drugačnem pogledu.

Domača nega je lahko zanimiva, zabavna in prav posebna pot odkrivanja, spoznavanje kože. Sem se pa z leti naučila, da mi nič ne pomaga gora izdelkov, ki jih NE ZNAM pravilno uporabljati, kombinirati med sabo (tukaj bi se še posebej dotaknila različnih serumov, ki jih obožujem in so mi v negi najljubši negovalni korak). 

Ko danes pomislim, kaj koža mogoče potrebuje, ko se soočamo z nekimi težavami, nevšečnostmi, bi si danes v prvi vrsti rekla, da mogoče v prvi vrsti potrebuje ustrezen pregled, pri katerem bi dobila podatke v kakšnem stanju je tako na povrhnjici in globje.

Mogoče bi nad rezultati, da na koži potekajo vnetni procesi, je prišlo do izgube vlage, razgradnje kolagena, pigmentnih madežov, morebitne rdečice, bila presenečena. Vsi ti podatki bi bili v veliko pomoč, saj bi tako točno vedeli, kako pristopiti k okrevanju kože in bi na koncu nega bila pravilno zasnovana. 

Zagotovo vsaka koža, ki je utrpela posledice sprememb in nepravilne nege zame osebno potrebuje:

  • izdatno nego, 
  • vlaženje, 
  • obnovo kožne bariere,
  • zmanjševanje vnetnih procesov. 

Le tako bo lahko okrevala in ponovno zasijala. Zato jo bogato negujmo, razvajajmo in ji namenimo nego, ki bo prinesla rezultate. 

Ko je koža dovolj dobro navlažena, kožna bariera pa zdrava, je na videz veliko bolj zdrava, lepa in sijoča. 

Ko se dotaknem boja proti madežem, sem se naučila, da le to pustim za jesensko - zimski čas, ki je idealen za tovrstno obdobje in do njega lahko pristopimo veliko bolj intenzivno.

Sama sem v času poletja skrbela za veliko vlaženja in predvsem veliko SPF zaščite. Kljub temu, da na koži ne opazim, da bi izgubilla vso voljnost, mehkobo, sijaj, menim, da bi pregled pri strokovnjaku pokazal drugače. V to sem 100 % prepričana. Ker vsak dan, ko nisem nanesla zadostne količine zaščite SPF, je reaplicirala, vnesla v telo prehranskih dodatkov, kakovostne hrane, je zagotovo pustilo posledice. 

Na tem mestu bi rada še enkrat poudarila, da svet naravne kozmetike ni vedno tako zeleno bleščeč kot se nam zdi na prvo žogo. Še vedno je preveč zavajanja, preveč prikrivanja in vsaka naravna kozmetika ni vedno dobra kozmetika. Zato sem tudi tukaj zelo previdna, kaj uporabljam.

Odločitev posameznika o izboru kozmetike ni napačna odločitev, je le odraz kombinacije vrednot, videnj, želja, izkustva in dojemanja informacij.

Poznavanje kože, njenega delovanja, sestavin, pomena, pravilnih kombinacij in še mnogo več, je lahko tisto vodilo, ko lažje izberemo izdelke, znamke, ki nam bodo ustrezali.

Več znanja, ko imamo, lažje plujemo tudi v svetu naravne kozmetike.

Rada imam manj je več, a tisto dobro in kakovostno, zato sem vlažilno nego kože po poletju zaupala slovenski naravni kozmetiki Moika. Pred tremi leti sem jo odkrivala prvič. Moj spomin ve, da sem se zaljubila v Šipkov serum, Pomarančni čistilni gel za obraz in Negovalno tekočo podlago (toplo priporočam vse tri omenjene izdelke). Zato sem po vsem tem času še posebej vesela, ker te na pot odkrivanja znamke lahko ponovno povabim. 

Še preden se dotaknem krasnih izdelkov bi rada s tabo delila moj pogled in prednosti Moike, ki si zaslužijo vso pozornost in zato znamko resnično naredijo unikatno in posebno. 

Koliko slovenskih znamk poznaš, ki v svoje zgodbe rade vpnejo lokalne, domače sestavine, ekološke pridelave in porekla?

Veliko, malo? Želim si, da bi jih bilo vedno več, da bi se naše, slovensko pridelane sestavine znašle v krasnih negovalnih rutinah in bi se krog, ko bi se kmetje, proizvajalci, ustvarjalci, resnično znali med sabo podpreti, krepiti skupno dobro, krepiti naše gospodarstvo. 

Pravična trgovina v svojem najbolj čistem in etičnem smislu se pri Moiki začne doma, pri domačih proizvajalcih in dobaviteljih.

Z njihovo vizijo se v celoti strinjam, le pramalo nas je, ki bi o tem govorili in širili glas. 

Zato resnično cenim vsako svežo sestavino pridelano v lokalnem okolju in iz njihove zeliščne domačije Švigl, ter vsakega dobavitelja, ki poskrbi za surovine iz strani mikro partnerjev s trajnostnim in ekološkim načinom pridelave. 

Zato je Moika posebna, ker podpira tudi naše, domače, slovensko, lokalno in si tako opevami #podpiramoslovensko zares lahko kadarkoli in vedno pripne med svoje objave, zapise. 

Vodilo pri Moikinih formulacijah je narava.

Odgovornost do okolja, nadzor nad kakovostjo surovin in skrb za veliko večino njih od semena pa vse do stekleničke.

Njihove ekološke sestavine so vrednota, transparentnost in sledljivost sestavin nekaj, kar odkrito in brez zadržkov lahko pokažejo, so učinkovine podprte s študijami, njen trajnostni pristop v vseh fazah proizvodnje, všeč mi je njihov moto: iz zemlje v stekleničko, nekaj resnično posebnega.

Vsak Moikin dotik se najprej pokaže v ljubezni do vas. 

Zato majhne, vedno sveže serije izdelkov proizvedene in napolnjene v trajnostne, povratne, vijolične embalaže v lastnem laboratoriju. Za vas vzgojena, pridelana zelišča po biodinamičnih načelih, ki vam bodo zagotovila vse pozitivne lastnosti, svežino in dobrobit sestavin za vašo kožo. 

Ko boš v prihodnje razmišljala o izdelkih, ki bi jih iz srca rada podprla se spomni na Moiko, obljubim, da boš v njej začutila pristno naravo ujeto v trenutke s katerimi se boš razvajala in koži podarila vse tisto po čemer hrepeni. 

In zato sem ponosna, ker je moja nega kože po poletju skrbo izbrana, pristna s trajnostmi pečatom in noto domačega obdana. 

Zato si želim, da spoznaš skrbno pripravljene Moikine serume. 

Ki ti bodo pomagali, da boš koži povrnila boljše počutje in stanje. Stekleničke te bodo razveselile z visoko vsebnostjo aktivnih učinkovin in ti pomagale reševati specifične potrebe, ki jih tvoja koža trenutno ima. 

Moika dosledno upošteva priporočila količinske uporabe posameznih sestavin in posega po modernejših in prav tako dobro raziskanih učinkovinah, ki delujejo. 

So goreči zagovorniki pristopa manj je več, vendar v svojem razmišljanju nikakor ne gredo v skrajnosti. 

Ne pozabi, da vlažilne serume, ki so veliko bolj lahkotnih formulacij nanašamo na kožo pred negovalno, vlažilno kremo, nego. Zelo pomebno je, da jih v kožo zaklenemo, medtem, ko oljne formulacije serumov, ki so bogatejše nanašamo po tem, ko smo že uporabili vlažilno nego. 

Spoznaj Šipkov serum

Ki ti ga priporočam, če si v iskanju izdelka, ki bi se skupaj s tabo boril proti utrujeni, pusti, izsušeni koži, ki potrebuje boost svežine, voljnosti, lahkotnosti, nežen dotik napetosti. Krasen je, ker se njegova formulacija bori proti prvim znakom staranja, je lahkotna, se ne svaljka in bi jo odlično prenesel vsak tip kože. Uporabljaš ga lahko od 25- leta starosti naprej. 

Čudovit, naraven, nežen in nevsivljiv vonj, značilen za Moiko, te bo razveselil vedno, ko ga boš nanesla. Njegova krasna vpojnost, tekstura, mehkoba, ki ti jo bo zagotovil ti bo zagotovo všeč. Poleg tega pa ne povzroča nevšečnosti, iritacij (vsaj na moji koži ne). Meni je prekrasen ob jutranji rutini, saj mi pomaga, da se koža prebudi in poživi. Naj te izvlečki kumaric, kofeina, šipka, lešnikovega, slivovega olja in druge razvajajo  v vseh pogledih. Najdeš ga tukaj. 

Spoznaj Vrtnični pomlajevalni serum

Ki kliče vse, ki ste zakorakale v 30- ta in iščete fluid s pomlajevalno formulacijo obogateno z aktivnimi učinkovinami. Boj proti prvim gubicam, lepšemu tonusu, napete, sveže, mladostne kože, je in bo, veliko bolj enostaven. Kljub temu, da se priporoča njegova uporaba po 35- letu starosti, ga lahko brez slabe vesti uporabite vsi, ki se borite s prvimi znaki staranja

Njegova zanimiva sestava v kombinaciji vrtnice, granatnega jabolka, koencima Q10, hialuronske kisline, vitamin A, C, E, peptidi, retinoidi in druge, skupaj pomagajo v boju proti staranju kože, vračajo voljnost, napetost, sijaj in intenzivno vlaženje. Po uporabi ga vedno zaklenite v kožo s svojo najljubšo kremo ali oljem za obraz. Osebno sem ga vključila v večerno nego. Najdeš ga tukaj.

Spoznaj Ričkovo olje

Tisti zaklad s katerim boš koži zagotovila maščobo, ki jo potrebuje in z njim v kožo pomagala zakleniti serume, fluide s katerimi si se odločila reševati specifične težave na koži. Obogaten z granatnim jabolkom, šipkovim oljem, skvalanom, vitaminom C, bo tvoji koži nudil mehkobo, nego, zaščito in preprečil, da bi predhodna nega ujala iz kože. 

Zaradi bogate a kljub vsemu nemastne oljne formulacije ga lahko uporabiš kot del jutranje ali večerne nege. Pridih cvetlično- citrusne note pa ti bo vedno polepšal dan. In tisti čudoviti naraven, nežen sijaj, ki ga ustvari je prekrasen. Ostanke oljnega seruma na rokah nikar ne izperi. Nanesi ga na vrat, dekolte, konice las, vmasiraj v dlani, stopala.  Najdeš ga tukaj

Izjemnega pomena in rdeča nit izdelkov vseh Moikinih izdelkov je svežina. 

Ne le proizvedenega končnega izdelka, pač pa tudi vstopnih surovin. Predstavljam ti mojo kombinacijo nege kože po poletju, ki vsebuje tudi Moikine izdelke. 

Jutranja nega kože: 

  1. Šipkov serum za obraz
  2. Vlažilna krema za obraz
  3. Ričkovo olje za obraz
  4. SPF zaščita

Večerna nega kože: 

  1. Vrtnični pomlajevalni serum za obraz
  2. Vlažilna krema za obraz
  3. Ričkovo olje za obraz
Dodatna nega kože: 
  1. 1-2x tedensko uporaba specifičnega seruma za obraz (serum z vitaminom C, peptidi, ceremidi ...).
  2. 1x-2x tedensko vlažilna maska za obraz
  3. 1x-2x mesečno encimski piling za obraz
  4. 1x mesečno detox, čistilna maska
Mogoče se moje nega bere, sliši zelo preprosta in enostavna, trkam, da je na otip mehka, voljna, nežna, trenutno nima suhih lusk in tudi vsega sijaja, voljnosti ni izgubila. Za kar sem ji zelo hvaležna in se veselim, da v jesen vstopava zadovoljni in brez posebnih na prvo oko nevšečnosti. 

Če se tvoja koža vrti v drugačnih vodah in imaš občutek, da ji sama ne moreš več pomagati, naj ti ne bo neprijetno zaprositi za pomoč strokovnjaka, osebe, ki se na nego kože resnično spozna in ima o tem tudi strokovna, poglobljena znanja. 

Verjamem, da si vsaka koža ob pravilni negi lahko opomore, okrepi in zasije.

Naj te nežno čiščenje in vsi nadaljni koraki razvajajo do mere, ko bo nega postala zanimiva in zabavna, po drugi strani pa dobra naložba za naprej. 

 






* objava je nastala v sodelovanju z Naravna kozmetika Moika