• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

OKOLJU PRIJAZNO SPOMLADANSKO ČIŠČENJE

Mogoče bo to ena tistih objav, ki jo bom spisala zase, a še vedno z enako veliko vnemo in doživetjem, kot sem svojo prvo pred skoraj sedmimi leti. 

Breza je oživela.

Moje najljubše drevo. Ne vem od kje, zakaj in kako je breza postala del mene in vsako pomlad me vsako leto večja opomni, da me bo njen pogled iz kuhinje spremljal, vse dokler se ne bo podala na ponovni počitek. 

In vse dišeče cvetke, ki so se prebudile in vonj prve pokošene trave na zelenici za hišo, me je opomnil, da je pomlad zares tukaj, da je zima končno odšla. 

Po vseh lepotah narave ne morem prezreti dejstva, da spomladanskega čiščenja še nisem opravila. Na pomlad, ko me zagrabi in je želja resnično velika, se zakopljem v vse omarice, predale in jim pustim, da zadihajo. Le to se letos še ni zgodilo. Mogoče pa me še zagrabi. 

Leto 2020 je bilo leto minimalizma, ko sem odpravila nešteto navlake in si s tem olajšala marsikatero čiščenje, a od nekdaj sem v pomladnih mesecih vse dobro počistila in pustila energiji, da se je sprostila, olajšala in zadihala. 

Vodila manj, je več se še vedno držim in priznam, da olajša marsikateri dan.

In s čim rada čistim in pospravljam?

Brez sesalca mi zadnje leto živeti ni. Doma nikoli nismo uporabljali sesalca na dnevni bazi, le občasno. Metla je bila naša zvesta spremljevalka, a povem vam, dober sesalec je čisto druga zgodba. Ko kupe praha dejansko posesaš in ga ne samo prelagaš sem in tja. Trenutno me spremlja Dyson v8AnimalPro in moje zadovoljstvo nad njim je 5 zvezdic in še ena gratis. Resnično mi je všeč. 

Pralne brisačke bambo sem že pred meseci kupila v trgovinici Z waste shop in neizmerno jih imam rada, ker odlično opravijo svoje delo, ker so pralne, okolju prijazne, narejene iz bambusa, 100% biorazgradljive, brez dišav, brez beljenja in še mnogo drugih čudovitih lastnosti jih krasi.

Obožujem tudi biorazgradljivo krtačko za pomivanje posode iz kokosovih vlaken, bambusovega ročaja in nerjavečega jekla. Je odlična pomoč za prijetno čiščenje kuhinjskega korita in odlična alternativa klasični kovinski mrežici za pomivanje posode. 

Klasično gobico Weleda je zamenjala biorazgradljiva gobica za pomivanje posode. Njena moč mogoče res ni tako zelo učinkovita kot njena predhodnica, a nosi veliko močnejša sporočila in le to šteje.

In okolju prijazna čistila za dom. Neizmerno jih imam rada. Kljub temu da je nekaj preprostih, a izredno učinkovitih čistil lahko ustvariti tudi doma se nešteto krasnih znamk trudi, da bi čiščenje doma bilo prijetno, okolju prijazno in učinkovito. Med slovenskimi ustvarjalci iz srca podpiram ekološka čistila Odori. Preizkusila sem že skoraj vse njihove izdelke za dom, le čistilo za tla pomaranča in pralna praška še nista našla mesta v mojem domu. 

Da dom zadiši ga nežen prš naravne meglice za dom Makosh, prepoji. Ko vneseš v dom drugačno ljubezen narave in se ji prepustiš. Prekrasna meglica tu in tam, ki te odnese daleč, daleč stran. 

Med brskanje eko izdelkov za dom te vabim tudi, da pokukaš med Ecocare virtualne poličke in pomagaš svojemu kotičku do bolj prijaznega čiščenja. Krasno ponudbo izdelkov za čiščenje najdeš tukaj.

In še nežen opomnik za vse, ki resnično NE marate pospravljanja (tudi jaz ga nisem imela rada),  @urejendomveselja, Tina ti bo s svojimi objavami pomagala, da bo vse postalo lažje, da bo tvoj domek poenostavljen in z manj navlake. Priporočam vsem za dodatno motivacijo. 

Prijetno spomladansko čiščenje ti maham in se veselim tvojega naj, naj okolju prijaznega izdelka, ki ga doma z veseljem uporabljaš tudi ti.