• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

KO PRAZNUJE ZEMLJA IN Z NJO PRAZNUJEMO TUDI MI

Ker danes praznuje Zemlja z njo praznujem tudi jaz. 

Premišljevala sem, kako ljudje gledajo, doživljajo vsebine, ki spodbujajo k spremembam. 

So nanje jezni, ker si jih ne želijo, jih preprosto preskočijo, kritizirajo, premlevajo v sebi, jih obožujejo ...

Včasih na Instagramu zapišem, da vsaka majhna sprememba šteje. Vsaka! 

Oziram se na to, kaj dobrega jaz naredim za boljši jutri, kaj vse lahko še spremenim, da bom pripomogla k lepotam narave, čemu se lahko odrečem ... 

Na spremembe nas nihče ne more bolje pripraviti kot se lahko mi sami, le mi se lahko odločimo, da ne potrebujemo vsak teden novih oblek, torbic, masovne zbirke ličil, na kupe plastičnih vrečk, plastenk ... le mi!

A dejstvo je, da nas nima nihče pravice siliti v to, če si tega zares ne želimo narediti sami. Nihče nam ne more ukazati in prepovedati, da s svojim življenjem počnemo, kar želimo, da s svojim denarjem ravnamo, kot si sami želimo, nihče. 

Le na nas je, da s svojim mišljenjem, znanjem, poskušamo biti dobri, se tu in tam odreči stvarem, ki jih v resnici ne potrebujemo, da na svoj način pomagamo generacijam, ki so pred nami, da smo zgled svojim otrokom in da smo boljša različica od tistih, ki jim resnično ni mar. 

Vse najboljše Zemlja, hvaležna sem, da sem del tebe, da se po svojih močeh trudim, da je moj vpliv nate bistveno lepši kot pred leti.

Zato ti danes želim predstaviti izdelek s katerim je tvoja pot novih sprememb lahko bistveno lažja. Takšna, da ti bo v veselje stopati po njej. 

Predstavljam ti zero- waste Beauty Kubes kocke za nego las iz Ecocare.si.

Majhne, dišeče, uporabne in tako zelo prijazne do okolja.

Kako lepo je šampon in balzam za lase pretvoriti v trdo obliko brez nepotrebne plastike. Fino je, ko se zaveš, da z njimi resnično narediš nekaj dobrega zase in za naravo.

Najprej sem bila zelo skeptična, kako se bodo te krasno dišeče kocke obnesle na mojih laseh, ker moje lasišče zna biti zahtevno, nisem pa niti malo dvomila o njihovem konceptu, zgodbi, filozofiji, ki jo predajajo. 

100% brez palmovega olja in derivatov; "Cruelty free". 100% brez plastike. 

Iskanje tako krasnega, zero- waste izdelka že dolgo ni bilo tako enostavna. Beauty Kubes trdi šamponi za lase so eni izmed najbolj priljubljenih izdelkov iz prekrasne Ecocare.si trgovinice. Na dan Zemlje tudi oni praznujejo svoj 1. rojstni dan.

Izbiraš lahko med velikim pakiranjem (27 kock) in majhnim pakiranjem (3 kocke, super za potovanja in prvi test). 

Pestra ponudba ti omogoča izbor, ki bo najbolje ustrezal tebi in lasem, zato te pričakujejo različice za mastnoobčutljivonormalno-suho lasišče. Balzami? Seveda, tudi balzame najdeš, v zero-waste kockasti obliki. 

Izpostavljeno!

Najprej bi rada poudarila, da je vsako lasišče drugačno, nekaj, kar ustreza meni, mogoče ne bo tebi, zato vedno preveri sestavine, sestavo, da boš videla, če ti izdelek, ki ga delim s tabo morebiti ustreza že po sestavinskem sklopu. 

Ko se boš prvič srečala z Beauty Kubes, bi s tabo rada delila nekaj uporabnih informacij, ki bodo tvojo izkušnjo naredili lepo:

  • najprej povonjaj čudovit vonj kock, ki te bodo opomnil, kako lepo zna dišati narava,
  • v dlani razdrobi kocko in ji dodaj nekaj vode, kocka se bo počasi začela spreminjati v peno (mogoče bo na začetku malce nerodno, a se boš hitro privadila na novo tehniko, ki je drugačna od tiste, ko šampon le iztisneš iz embalaže),
  • peno iz dlani prenesi na mokro lasišče jo dobro vmasiraj in na koncu dobro izperi.
  • zelo kratki lasje (moj fant) 1 kocka, moji lasje (srednje dolgi, celotno lasišče) 2 kocki, samo spodnji del las (1kocka).

Se z naravnimi šamponi srečuješ prvič?

Če je uporaba naravnih šamponov zate novost, boš zagotovo potrebovala, kar nekaj časa, da se boš privadila na drugačne sestavine, občutke in potrebovala nekaj časa, da boš našla sebi odlično različico. Bodi pozorna tudi na to, da je veliko naravnih šamponov preveč negovalnih in za lasišče, ki potrebuje nežno čiščenje, premalo čistilnih. 

Pomembno je, da iščeš formulacije, ki so nežne, učinkovite, ne izsušijo lasišča in porušijo ph-kože. Velikokrat boš opazila, da ti neki šampon ustreza le na spodnjem delu las, na lasišču pa imaš z njim težave, zato poišči nego posebej za lasišče in nego za spodnji del las. Jaz sem potrebovala tri leta, da sem vsake toliko odkrila biser, ki mi je resnično ustrezal.

Moje lasišče.

Moje lasišče ima zelo rado nežne, čistilne šampone na lasišču, ki ne porušijo ph-kože (lasišče moramo očistiti ne samo negovati) in negovalne na konicah (suh, mrtev las). Zato v večini primerov uporabljam dva različna šampona, saj mi na lasišču preveč negovalni šamponi ne ustrezajo vedno. 

       

Rezultat in moja izkušnja uporabe Beauty Kubes šampona in balzama za lase.

Beauty Kubes za normalne-suhe lase sem preizkusila kot samostojni izdelek. Zelo rada bi izpostavila bogato peno, ki se ustvari v stiku z vodo in hitrim izpiranjem le te iz lasišča. Nega je že na prvi otip bogata, a ne mastna in težka, na mojih laseh se ne ustvari tisti občutek težkih, lepljivih las, pri katerem se mi zdi, da jih nisem dobro izprala kljub temu, da sem jih. Na svojem zahtevnem lasišču nisem opazila negativne spremembe (prhljaj, izsušeno lasišče), bom pa še naprej kombinirala nego čistilno- negovalne kombinacije, kjer bodo Beauty Kubes kocke namenjene spodnjemu delu las, saj mi tovrsten sistem izredno odgovarja.

Veliko teksture, volumna, naravnega sijaja ustvari in priznam, da balzam pri meni skoraj ni potreben, kljub temu da balzam za lase ali maska doda še tisto piko na i pri suhih konicah, jim nudi še nekaj več sijaja in mehkobe. 

Če si že ljubiteljica zelenega potem boš Beauty Kubes zagotovo preverila, če pa še nisi, pa te vseeno vabim na novo, drugačno popotovanje, ki ga boš morebiti, nikoli se ne ve, vzljubila tudi ti. 

Ker pravega praznovanja ne bi bilo brez super presenečenj, pa ti sporočam, da pri Ecocare.si praznujejo 1. rojstni dan in ti s kodo ECOCARE1LETO podarjajo -20% popust na vse njihove izdelke

Veselo brskanje med krasnimi eko poličkami ti želim.