• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

CVETLIČNI VIKEND ŠOPEK POTONIK



Zgodbo za mojim profilom @vikendsopek zagotovo že poznaš. Ima prav poseben pomen, pečat, ki mi je pomagal, da sem sprejela izgube oseb, ki so mi bile dane. 


Zame je @vikendsopek terapija, terapija za srce, dušo, misli, um. 

Pomoč, ki mi pomaga prebolevati trenutke, ki bi jih rada priklicala nazaj. Svojo zgodbo sem želela prenesti tudi nate kot terapijo, da si z njim polepšaš dan, da polepšaš dan tistim, ki jih imaš rada. Se spomniš tistih, ki jih ni več med nami, da njim polepšaš vazo, se pomiriš v duši in se opomniš, kako minljivi smo kot cvetovi, ki nas obdajajo.

Naj te zgodba, ki stoji za profilom @vikendsopek opomni, da si pomembna, da je prav, da ne pozabiš nase in da se znaš ustaviti, zadihati, ohranjati odnose, ki so ti pomembni.

Ne pozabi razveseliti sebe, svoje najboljše prijateljice, babi, mami, sodelavke ... tudi virtualni @vikendsopek šteje.

Pomladni meseci so poskrbeli, da so naši vikend šopki bogati s potonikami. Vsak vrt so včasih krasile potonike. Nisem pa prepričana o tem, da so jih ljudje imeli tako zelo radi, kot jih imajo sedaj, ko krasijo že skoraj vsak dom, vazo.

Na Instagramu so pravi hit in ker verjamem, da so všeč tudi tebi, bi ti danes rada predstavila, kako lahko šopek potonik še dolgo obdržiš svež in kje lahko naročiš bujen šopek, sadike.

Predstavljam ti najbolj insta profil potonik, zaradi katerih boš zagotovo želela svoj šopek potonik tudi ti.

Mateja iz Instagram profila @potonike v Sloveniji ustvarja krasno cvetlično zgodbo, s katero je presenetila tudi sebe.

1500 sadik cvetočih potonik je na njihovem posestvu zacvetelo v vsej lepoti in mogoče sploh nisi vedela, da tvoj šopek, ki si ga kupila v cvetličarni krasi prav njihova potonika.

Mateja mi je zaupala, da večino potonik nov dom dobi v cvetličarnah, pri grosistih naših sosedov Avstrijcev in prelepi Nizozemski. Ker pa so razmere, ki so se nam vsem zgodile, onemogočile tudi izvoz, je podaja šopkov potonik in sadik v Sloveniji doživela pravi bum. Spletni bum, ki ga ni pričakovala ne Mateja in njen očim Silvo, ki skupaj krojita zgodbo, za katero menim, da bo vsako leto večja. 

Želim si, da bi njuna zgodba postala velika, takšna kot si jo najbolj zaslužita. 

Silvo mora imeti veliko ljubezen do potonik, saj ga je oddaja o vzgoji le teh tako navdušila, da je njegov predlog o vzgoji najlepših pomladnih cvetlic leta 2017 ogledala luč sveta, takrat sta z Matejo posadila prvih 1500 sadik potonik in leta 2019 so prvič zacvetele v vsej lepoti.

Njuna zgodba je odraz dobrega timskega dela, ko niti 12 -urni delavnik, morebiti še več odtehta dejstvo, ko v svoj inbox dobita pohvalo, lepe besede, fotografijo, s katero si kupci po celi Sloveniji polepšajo svoj dom. Zato se bosta trudila še naprej, da nas bosta razveselila z novimi vrstami in nam vsako pomlad znova polepšala dom, vrt. 

Si vedela, da lahko potonike v hladilnici brez vodi ohranijo svojo vitalnost tudi do 2 meseca? 

Kot velika ljubiteljica cvetja sem, kljub temu da imam doma tri krasne grme potonik, Matejo povprašala o vzgoji le teh. Sama sem se naučila, da sploh niso zahtevne, le presajanje vsako leto ni ravno najboljši izbor. Ko pa se lepo namestijo na mestu, kjer jim ustreza, bodo krasno cvetele. Tako kot pri moji pokojni babici, njene so neverjetne. 

Tudi Mateja mi zaupa, da je vzgoja preprosta, je pa za zdravo vzgojo 1500 sadik potrebno znanje. 2x na dan preverja potonike, reže cvetje, ker pa je cvetja na koncu veliko pomoč pri razvrščanju in spravljanju potrebujeta iz strani preostalih družinskih članov, saj je zelo pomembno, da je spravilo hitro. 

"Zelo previden moraš biti, da potoniko pobereš pravi čas, da ni ne pretrda ne premehka". Lahko zamudiš en sam sončen dan in polovica polja je v cvetu, le to se jim je zgodilo lansko leto.


Matejini super nasvet za lepši šopek potonik: namesto ostrih škarij lahko uporabite tudi zelo oster nož!

Trend potonik nas je prevzel, zato ti sporočam, da si svoj krasen, dišeč šopek potonik lahko še vedno naročiš preko Instagram ali Facebook profila, elektronski pošti ali pa preko telefonskega klica. Če pa ti je Videm pri Ptuju blizu, se lahko oglasiš kar osebno. 

Cena za šopek po pošti s 5 - 11 cvetovi stane od 12 - 20 eur + poštnina, sadike pa te pričakujejo od 8 eur dalje.


@vikendsopek potonik z vrta moje babice.

Mogoče si tudi ti polepšaš dan s šopkom potonik Sarah Bernhardt, ki je Matejina najljubša vrsta potonik, tudi meni je božansko lepa ali pa s šopkom razveseliš mami, prijateljico, najboljšo sodelavko, ki ji ob šopku lahko preko posvetila sporočiš vse lepe želje in misli. 

Predvsem pa ne pozabi, kako lepo je podpreti delo naših rok in s tem podpirati domače, lokalno, slovensko. Meni je to vsako leto bolj pomembno.

Naj te to pomlad vsak vikend razveseli nov @vikendsopek in bogati cvetovi dišečih potonik. 

Hvala Mateja za vse krasne misli in besede in hvala vsem vam, ker mi pomagate kreirati zgodbo, ki stoji za izjemnim profilom @vikendsopek

"Ljudje, ki imajo radi cvetlice, naravo, šopke, so res posebni: topli, ljubeči, nasmejani, prijazni".

(Mateja K.)

#VIKENDŠOPEK


Cvetlični objem, Monika