• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

MATCHA, VSE KAR MORAŠ VEDETI O NJEJ








Dolgo sem odlašala, da sem jo prvič preizkusila. Vedno mi je bila samo lepa, v temnih skodelicah je na Instagramu vedno prišla do izraza, danes pa si jo rada pripravim tudi sama.  

Nikoli se zares nisem poglobila v to izjemno sestavino, ki je prav odlična, če veš, katero izbrati in kako jo pripraviti. 


Je prav posebna vrsta zelenega čaja, ki izvira iz Japonske. Posebnost zelenega čaja matcha je prav njegova pridelava, barva in njegove pozitivne lastnosti na telo, organizem. Lističe matche vzgajajo na prav poseben način, saj jih nekaj tednov pred žetvijo prekrijejo z bambusom in s tem omogočijo, da se lističi še dodatno borijo za klorofil, saj je upad svetlobe tisti, ki jih k temu spodbuja. Vse to matchi omogoča njegovo značilno zeleno barvo, ki je izjemna. Lističi so zmleti v fini prah, ki že skoraj spominja na teksturo senčil. Za 30 g matche kamniti mlin potrebuje uro dela. 


Bolj intenzivna, kot je zelena barva matche, bolj kakovosten izdelek ste kupili. Od barve matche je odvisna tudi cena zelenega čaja, ki ga lahko pripraviti na več različnih načinov. Odlično nadomestilo kavi, poživljajoč čaj, okusna sladica, del smutija ...

Dviguje raven pozitivne energije. L- teanin in kofein, ki ga matcha vsebuje, poskrbita za enakomeren dvig in sproščanje energije. Je zdrava doza kofeina, ki se v primerjavi s skodelico kave izogne padcu energije, ki je tipičen za kavo. 

Umirjenost: L- teanin je splošno znan kot spodbujevalec umiritve. Zato Matcha poskrbi, da se telo umiri, sprosti in izboljša splošno počutje. Zanimiv je podatek raziskave šole za farmacevtske znanosti, kjer so testirali učinke zmanjševanje stresa s pomočjo uporabe matche pri študentih. Študenti, ki so zaužili 3 mg matche v 500 ml vode, so, imeli zmanjšan občutek tesnobe. 

Dviguje odpornost, izboljšuje imunski sistem. Matcha z vsebnostjo antioksidantov poskrbi za odličen boj proti okužbam. S pomočjo vitaminov, kalija, kalcija, železa in drugimi odličnimi komponentami, ki jih vsebuje, si s skodelico matche zagotovimo toliko antioksidantov, kot bi si jih zagotovili z desetimi skodelicami tradicionalnega zelenega čaja. 

Kljub vsem pozitivnim lastnostim matche, se držimo navodil priprave matche in ne presegamo dnevne količine izdelka.

Izbiramo matcho, ki izvira iz Japonske. Na trgu je veliko matche z dodatki, kakovost pa slaba in nič kaj okusna. 

Smo vedno pozorni na ceno, barvo, vonj, poreklo. Obvezno nakupuj ekološko, certificirano matcho. Vse to je odvisno od tega kakšna bo kakovost matche, njen okus in prvotna izkušnja. 

Kakovostna matcha omogoča preprosto uporabo, s pomočjo uporabe kovinske metlice (na mojem seznamu želja je bambusova metlica) se v tekočini enakomerno raztopi in dobro spoji z mojim nesladkanim mandljevim mlekom. Ima prijetno bogat, zelen, kremast okus, občutek matche pa še nekaj časa ostane v ustih. 

Matcho shranjuj dobro zaprto, shranjeno, da ohraniš vso njeno svežino.

V poletnih mesecih svoj #matchalatte pripravi z nekaj kockami ledu, pozimi pa jo dodaj svojemu smutiju. 

V test sem sprejela premium ekološko Japonsko matcho iz pokrajine Shizuoka, ki jo pri Mamaterri prodajajo že 15 let. Ko sem pred časom na svojem Instagramu objavila vprašanje, če mi tisti, ki matcho obožujejo, priporočajo nakup matche npr. v naših drogerijah, kjer sem jo tudi zasledila, je bil odgovor bolj ne, kot da.

Brez težav sem se privadila na drugačen okus, barva izdelka je izjemna, ob njej pomisliš na vse sposobnosti, ki jih ima določeno živilo, mati narava.

Svoj #matchalatte si najraje pripravim kot nadomestilo popoldanski kavi in navadne kave ob tem ne pogrešam, ni pa nadomestila jutranje kave, čeprav sem dobila odzive, da je mnogim uspelo tudi to.

Najljubša mi je z nesladkanim mandljevim mlekom.

Mojo pripravo #matchalatte si lahko pogledaš na mojem IG profilu pod highlight /Mamaterra.

Zaradi kakovostne matche, je priprava čisto enostavna, grudice naj te ne skrbijo.

V letu 2020 sem si zadala izziv, da preizkusim čimveč novih, zanimivih sestavin kakovostnega porekla in odkrivam tudi druge plati zdravega življenja. Trenutno sem na dobri poti in veselim se, kako bo moje telo odreagiralo na vse nove pripravke, ki mi pomagajo k boljšemu počutju.

V čajno skodelico dodajte približno 2g Matche v prahu (1 čajna žlička). Vodo segrejte na 80°C in jo prilijte v skodelico. Priporočamo, da za mešanje uporabite tradicionalno čajno metlico za pripravo Matcha čaja. Matcha čaj lahko dodate tudi smutijem, napitkom, slaščicam itd.


Izjemno premium matcho preveri v trgovinici MAMATERRAEKOOAZA.SI.
















*objava je nastala v sodelovanju z Mamaterra.