• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

IZJEMNA MOČ CHAGE






Odkrivanje chage bila zame novost, nikoli do zdaj je nisem odkrivala in vesela sem, ker sem si dovolila tako posebni in drugačni sestavini vstopiti v moje telo, srce in um. Nekaj posebnega. Chaga je mnogim ne poznana, zato te vabim, da jo odkrivaš skupaj z mano. 


Že stoletja poznana parazitna goba, ki s svojimi edinstvenimi sposobnostmi velja za izjemno zdravilno komponento. Polnovredno super živilo, ki bogato s prehranskimi vlakninami (beta-glukani), vitamini in minerali, izjemnim virom antioksidantov, ki jih najdemo v naravi. Vsebuje velike količine riboflavina in niacina, flavonoidov, fenolov, bakra, kalcija, kalija, mangana, cinka, železa in encimov. Je adaptogena goba, ki se odlično prilagaja na zunanje in notranje dejavnike (stres, prehlad, depresija, izčrpanost ...).



Krepitev imunskega sistema je njena odlika. Odlična podpora srčno- žilnemu sistemu in uravnavanju krvnega sladkorja. Znižuje slab holesterol, vzdržuje normalni krvni tlak in pomaga pri normalnem delovanju živčnega sistema, mišič. 

V odličnem članku, ki ga je pripravila Nika Švajcer delim tudi nekaj težav, kjer se chaga že stoletja uporablja:
  • boju s poškodbami, nastalimi od sonca
  • lajšanju bolečine
  • zdravljenju rakavih obolenj in kot zaščita pri kemoterapijah
  • odstranjevanju določenih telesnih parazitov
  • razstrupljanju (krvi in jeter)
  • bronhitisu
  • izboljšanju cirkulacije
  • zaščiti črevesja
Veselila sem se prvega kozarčka chage, ki sem ga preizkusila iz strani Nutrispointa in jo takoj sprejela kot del mene. Njena lesna nota, ki te ponese v gozd, je krasna. Drugačna, a zame nič "groznega". Obstajajo okusi, za katere potrebujem svoj čas, medtem, ko pri chagi le to ni bilo potrebno. Izjemna toplina barve, ki jo oddaja ti, polepša dan. Ker ni v celoti zmleta v fin prah in boš na dnu kozarca opazila usedlino, ki je, prosim, nikar ne zavrzi, bilo bi, je škoda.

Pripravim si jo vsak dan v večini z vodo. Njen okus lahko odlično nevtraliziraš v smutiju. Za zdaj trkam, da mi zdravje v času viroz, ki so še vedno zelo prisotne okrog mene, držim dobro. 

Več o izjemni chagi si preberi na spletni strani Nutrispoint, kjer so zate pripravili odličen spletni zapis in predstavitev. 

Če te zamika chaga uporabi mojo kodo: MONIKA10 in poskrbi, da se boš počutila super in zdravo ob tem pa podprla izjemno slovensko podjetje, ki te bo navdušilo. 













*izdelek mi je bil poslan v test iz strani Nutrispointa.