• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

NE VEM, KJE IN KAKO ZAČETI? RADA BI ZAČELA SKRBETI ZA SVOJO KOŽO, POTREBUJEM TVOJO POMOČ.



Primer jutranje nege obraza: Micelarna vodica 100 % Pure, Caudalie čistilno olje, BiO2You tonik za obraz, 100 % Pure serum Vitamin C, Dr. Organic vlažilna krema za obraz s kokosovim oljem, krema za predel okoli oči Madara Smart Antioxidants. 


Micelarna vodica je lahko tvoj 1. korak pri čiščenju obraza


Primer večerne nege kože obraza: čistilno maslo 100% Pure, BiO2You tonik za obraz, 100% Pure Potentni multivitaminski in antioksidativni nočni serum, 100% Pure Potentna multivitaminska in antioksidativna nočna negovalna krema, Fushi BioVedic Radiance olje za obraz, Retinol PM očesna krema 100% Pure.



Primeri različnih mask za obraz: detox maska z aktivnim ogljem Dr. Organic, vlažilna maska za obraz SOS Madara Eco Cosmetics, PEEL maska za obraz Madara Eco Cosmetics, BiO2You intenzivno vlažilna maska s hialuronsko kislino, Sheet maske 100% Pure.


Če si dobro prebrala naslov novega zapisa, je le to najpogostejše vprašanje, ki ga prejmem v svoj e- mail nabiralnik.

Svojo objavo, kje in kako začeti posvečam moji bralki Aneji, ki svoji pusti, utrujeni koži z drobnimi gubicami, želili povrniti sijaj in kožo, ki bo zadovoljna, ter tebi, ki si na začetku svoje negovalne poti. 

1. Spoznaj svojo kožo. V masi in poplavi neštetih izdelkov, ko je izbira resnično težka, si želim, da bi si najprej vzela čas in spoznala svojo kožo. Vprašaj se, kako se tvoja koža počuti, kakšna je na otip, je žejna, ima sijaj, se masti. Pogovori se z njo in si določi svoj tip na podlagi katerega boš lahko izbirala pravilno nego. Ne pozabi, da se naša koža v različnih letnih časih drugače obnaša in boš posledično temu tudi ti prilagajala svoje izdelke. Ne pozabi: koža nam kaže počutje znotraj našega telesa. 

2. Čiščenje. Osnovni, najpomembnejši korak. Korak, ki ga koža potrebuje tudi, če NE nosiš ličil. Tekom dneva naša koža nase prenese okolico, v kateri se nahaja in je ob koncu dneva nečista. Zato ji moraš na nežen način pomagati, da bo zvečer zadihala. Za čiščenje obraza lahko uporabiš micelne vodice, ki so lahko tvoj prvi korak v negi, na to pa nadaljuj s čistilnim gelom, peno (ki jo ima še posebej rada normalna, nečista, mastna, mešana koža) ali pa s čistilnimi masli, olji, kremami (suha, dehidrirana, zrela koža). Čistilno sredstvo naj bo nežno, a učinkovito. Pozabi samo na vodo in klasična trda mila, ki nimajo primernega PH-ja, izdelke, ki vsebujejo alkohol in sredstva, ki lahko na dolgi rok izsušijo tvojo kožo. 

3. Čas je za tonik ali cvetno vodico. Le ta pomagata kožo dodatno navlažiti in jo pripraviti na nadaljnjo nego. Nista pa obvezni dodatek.

4. V četrtem koraku uporabi serum. Če si nad 25 let, lahko svoj obraz začneš negovati s serumi, ki v sebi skrivajo zakladnico po imenu hialuronska kislina, nad 30+ se lahko poigraš s serumom, ki vsebuje retinol, vitamin, C in druge anti age- sestavine. Serum uporabi pred vlažilno kremo, da ga dobro zakleneš v kožo. Lahko je gelne, kremne, oljnate teksture. Izberi tistega, ki ti najbolj ustreza.

5. Dnevna nega. Sama izbiram vlažilne kreme, ki se lepo vpijejo v kožo, ne puščajo mastnega učinka, njihov končni učinek pa je vlaženje. Ne pozabi na nego predela okoli oči. 

6. Nočna nega. Je lahko bogatejša, sestavinsko učinkovitejša. Vsebuje lahko sestavine, ki kožo pomagajo regenerirati, pomlajevati, so usmerjene v anti - age tretma (npr. Retinol). Ne pozabi tudi na nego predela okoli oči. 

7. Vsak dan ustrezna SPF zaščita, 1-2 tedensko maska glede na potrebe tvoje kože (detox, vlažilna, sheet maska...), 1x mesec piling za obraz (kemični piling (brez delcev), mehanski pilingi (bodi pozorna, da so lahko v pilingu zelo grobi delcev in neprimerne uporabi na dolgi rok poškodujejo tvojo kožo). Prebiri si moj zapis o SPF zaščiti tukaj

7. Uživaj v negi. Le to je bistvo celotnega procesa, če v negi ne uživaš, bo tvoja koža to opazila :). 

8. Skrbno izbiraj znamke, sestavine, ki jih želiš preizkusiti. Lahko izbereš eno znamko in kolekcijo znotraj nje, ki ti bo ustrezala, lahko izbiraš izdelke različnih znamk in jih med sabo kombiniraš. Če si v osnovi občutljiva na kakšno vrsto zelišča, rastlino, se ji raje izogni tudi v kozmetiki. Če boš izbirala segment naravne, eko kozmetike, ne pozabi, da vsaka naravna kozmetika NI dobra kozmetika, da so v naravni kozmetiki eterična olja, naravno pridobljeni alkoholi, druge sestavine, ki niso vedno prijazni do vsake kože.

Ponoviva osnovne korake:

1. Čiščenje obraza (čistilni gel, pena, masla ...)
2. Toniziranje (tonik, scetna vodica ...)
3. Serum
4. Dnevna krema + krema za predel okoli oči
5. Nočna nega + krema za predel okoli oči.

Dodatno: 

Vsak dan ustrezna SPF zaščita. (ustrezna količina, natančen nanos sta izredno pomembna)
1-2x tedensko maska za obraz
1x mesečno piling za obraz

Piši mi, če potrebuješ pomoč, nasvet, z veseljem ti pomagam, da bova skupaj našli krasno nego zate, ki bo ustrezala tebi in koži. Ne pozabi, lepa si vedno, ne glede na to, kaj in koliko izdelkov uporabljaš.