• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

NARAVNI LAK ZA NOHTE, DA ALI NE?


Ko sem premišljevala o lakih za nohte, se mi je vedno znova porajajo vprašanje, je naraven lak za nohte resnično lahko naraven? 
Ne more biti. V naravi tovrstnih izdelkov ni, ne obstajajo. Niti si ne predstavljam, da bi bili. So pa naravne sestavine, ki posamezno formulacijo lahko obogatijo s kančkom pridiha naravnih izvlečkov, pigmentov.

Ponovno sem se vprašala, o besedi naravno? Veliko vprašanj za mojo eko pot, ki kot celota besede eko, ki je zame osebno več kot samo uporaba naravne kozmetike, še daleč ni definirana v 100 %. Je prezahtevna. Se pa trudim. 

Laki za nohte? Seveda sem tudi tukaj naredila korak dalje. Želela sem si znamke, ki se trudijo biti prijazne in se izogibajo dodatkom, ki moji nohtni površini in pronicanju skoznjo niso všeč. Všeč pa niso niti mojemu notranjemu glasu. 

Želela sem se izogniti vsaj formaldehidu, prebirala sem o njem in mi beseda kancerogeno ni bila preveč všeč. Ravno tako toulen, v spominu mi je ostal moten živčni sistem, prirojene napake ali pa dibutilftalat, sestavina, ki jo povezujejo tudi s težavami v spolnih funkcijah. Laki za nohte niso moje področje, sestavinsko tukaj pešam, marketing name nima več vpliva, želim si le, da sodijo v filozofijo tega, kar želim biti. 

Prebiranje o takšnih in drugačnih sestavinah je privedlo do sklepa, da si želim, da vsak moj lak na moji polički (zbirka je majhna, skromna) nekaterih sestavin ne bo vseboval. Da se bom potrudila in iskala lake, ki bodo prijazni, misel o tem, da je lahko popolnoma naraven, pa opustila. Nič več ni tako naravno, čisto, da bi bi lahko 100 % garantirali, da je temu tako. Niti moj svež zrak ni več tako čist kot leta in leta nazaj. Tako je. Drugačni časi, časi, ki do narave niso prijazni. 

Moj sklep je seveda prinesel dejstvo, da obstojnost, nanos, pigmenti, prekrivnost v enem sloju ne bodo popolni, pa me zdaj le to popolnoma nič več ne moti. Hitro se privadiš, da tvoj lak ne zdrži v brezhibnem stanju še posebej, če si mama, več, kot tri dni, ker je njegovi formulaciji odvzeto 10 sestavin, ki bi ga naredili popolnega. 

Občutek je lep, ker vem, da obstajajo prijazni laki, da obstajajo prijazne znamke, ki se vsaka posebej trudi ponuditi možnost izbire. Zato ti bom v prihodnje tukaj, bodisi na FB profilu, Instagramu pokazala tudi #LAKOHOLIČNO kategorijo objav. 

Za konec pa še moja misel: ni pomembno, kaj uporabljaš, podpiraš, pomembno je, da se ob tem počutiš dobro, da veš, da je tako prav. Če obožuješ drogerijske lake za nohte ti želim, da ti pomlad prinese nešteto lepih odtenkov, če uporabljaš lake, ki so 3, bodisi 10 FREE, veganski, ti, želim, da med njimi najdeš favorita, ki bo dolgo obstojen. Predvsem pa, da ob uporabi enih ali drugih uživaš. Jaz ob uporabi Zaomakeup 10 FREE, veganskih lakcih zagotovo.