• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

LEPOTNI BLOG LETA 2018 PO IZBORU BEAUTY BLOGGERS AWARDS / SUGARLOVE BLOG


Ponosna sem na svojo nagrado. Mogoče se v tem danem trenutku niti ne zavedam, kako velik uspeh je to zame, za moj spletni dnevnik. Vedno si rečem, da je dokaz, da je kakovost tista, ki izstopa, šele na to ji sledijo vsi preostali dejavniki za uspeh. 


Moje številke niso tiste, ki so osvojile naziv LEPOTNI BLOG leta 2018, ker so premajhne, zmagal je trud, čas, volja, energija, zagon, LJUBEZEN do lastnega ustvarjanja.

Ob odhodu iz Beauty Bloggers Awards podelitve, sem Niki, kreatorki največje blogerske konference v Sloveniji obljubila, da bom strnila nekaj svojih misli o svojih občutkih, ob tem, kako sama doživljam blogersko sceno, o tem, kako vam lahko uspe. Želim si, da bo lepotna skupnost močnejša, da bomo ovrednotile svoje delo, imele cenik, ki bo naše vodilo. Le to potrebujemo. Samo tako nam lahko skupaj uspe, da bomo predrle zidove, za katerimi so, smo mnoge še vedno podcenjene. 

Ko sem v svoji blogerski kreativnost prešla na raven, da lahko nekaj zaslužim, so se v meni porajala vprašanja, kako, koliko, na kakšen način. Delo blogerja v Sloveniji ni opredeljeno s statusom, da bi na svojem podjetniškem centru, kjer ti brez težav, brezplačno pomagajo odpreti svojo dejavnost, lahko našli ustrezno kodo za vašo dejavnost. Sprva sem delala preko avtorskih pogodb (preveliko dela, predraga, so bili odgovori, ki sem jih dobila ob tem, ko so me nekateri zavrnili). Občasno je tudi meni bila moreča, pa kljub vsemu sva skoraj leto dni vztrajali. 

Začele so prihajati zanimive ponudbe, vse mi niso ustrezale. Nekaj, kar ne sodi v filozofijo mojega spletnega dnevnika žal ne more biti del moje zgodbe. Ni se vse odvijalo okoli mojega bloga, veliko fotografij sem ustvarila za druge, jim pomagala pisati ustvarjalna besedila, ki so jih uporabili na svojih kanalih, s časom pa sem začela skrbeti za kar nekaj FB, IG strani, postala del distribucijskih podjetij. Vse to je vodilo do odprtja popoldanske dejavnosti.

Sprva me je bilo zelo strah, bil je velik korak, ki pa je v tem trenutku bil edina pravilna odločitev. Veliko bolj preprosta. Dobri 2 uri kreativnega razmišljanja pri svetovalki na podjetniškem centru je obrodilo potrditev s strani AJPES- a in vpis v register je uspel. Najtežje pri vsem je bil izbor kod za dejavnost, predvsem kod, ki bi za plačljive blog objave bila dovolj pristna in pravilna. Osebno pa mi je najtežje bilo sestaviti okviren cenik, ki se mi trenutno zdi izredno pomemben. Če bi pred tem imela nek okviren cenik, ki bi bil nekakšno vodilo od kje začeti, bi bilo veliko lažje (sprva mi je pomagala moja svetovalka). 

Ko je podjetje bilo potrjeno, sem se veselila izdaje svojega prvega računa (pregleden račun z vsemi podatki sem prvič ustvarila s pomočjo računovodkinje, ki je preverila, ali ima račun vse podatke, ki ga račun za izdajo mora vsebovati). Bil je veliko olajšanje. Vedela sem, da za vsako opravljeno storitev svoje delo ovrednotim, spišem račun in ga preko elektronske pošte pošljem. Preprosto in vsi zadovoljni. 

Danes, ko je moje podjetje, ki zajema kreativno ustvarjanje, zapise, fotografijo, umetniško izražanje, vodenje spletnih portalov v polnem zagonu, vem, da je bil pravilna odločitev. 

Kako lahko začneš tudi ti: 

1. TRDO DELO/ v svoje delo morate 100 % verjeti. Najprej vi, šele na to okolica. Zanj morate biti pripravljeni delati, veliko bolj kot v običajni službi. Trud in čas bosta tisto vodilo, ki bosta kreirala del vašega uspeha. 

2. KO BLOG POSTANE SLUŽBA/ lahko je služba, prava služba. Ki na trenutke ne bo več tako zabavna kot dan, ko domov prejmeš promocijski paket, ki od tebe ne zahteva ničesar. Sestanki, dogovori, datumi, vas na trenutke lahko ohromijo. Še posebej takrat, ko sprejmete vse ponudbe, ki vam pridejo pod roke. Ker se cenite, ker se imate radi, presodite, kaj resnično ustreza vam. Res čutite vsako znamko iz srca. Vedno premislite 2x. Vedno. 

3. ŠTEVILKE/ nehajte premišljevati o svojih številkah, svoj fokus usmerite v to, kar želite doseči. Koliko časa izgubite, če premišljujete o tem, da bi radi dosegli mejnike, ki so mogoče še tako daleč. Svoje misli usmerite v izboljšanje svoje vsebine, fotografij. Bodite dosledni, povezujte se, stremite k temu, da presegate sebe, svoje zmožnosti in prenehajte se primerjati z drugimi. S tem v sebi kopičite negativno energijo, ki ne bo prinesla prihodka, le slabo počutje. In nehajte biti del ljudi, ki vas ne sprejemajo v svoje vrste, ker tega ne potrebujete. 

4. Z LEPOTNIM BLOGOM MI NIKOLI NE BO USPELO/ res vam ne bo, če bo tovrstna misel vaše vodilo. Res je, da mogoče z lepotnim blogom ne boste zaslužili dovolj, da postane vaša prava služba, vam pa morebiti prinese drugačne oblike dela. Mogoče boste ravno vi del podjetij, ki potrebujejo vašo ustvarjalnost, zagon, energijo. 

5. ODNOS/ brez pristnega, iskrenega odnosa uspeh nikoli ne bo tako pristen, kot bi le to pričakovali. Prvi vtis, občutek do osebe na drugi stani je najmočnejša vez, ki vas lahko povezuje bolj, kot bi si lahko zamislili. Ni pomembno, kdo vas ogovori, pomembno je, kako ga znate sprejeti v danem trenutku. Vaša energija je vaša vstopnica za nova sodelovanja. Naj vas številke nikoli ne ponesejo med oblake, ker se le to izrazito čuti. Prišel bo čas, ko številke ne bodo vodilo, vodilo bo vaše delo. Ko postaneš del novega sodelovanja, niso več pomembne številke, pomembni so rezultati, ki jih morate doseči. Za to pa vam nobena številka ne bo pomagala. 

6. SODELOVANJA/ ne kar vseh povprek. Težko se izrazim drugače. Samo tista sodelovanja, ki jih zares čutite. Samo tista, ki jih boste s ponosom ponesli v svet. Ne sprejemajte ponudb samo iz razloga, ker bi radi nekaj dobili / zaslužili. Na koncu boste nesrečni, ker bo za vas breme. Če sovražite naravno kozmetiko, tovrstne ponudbe preprosto preskočite. Zakaj bi sprejeli izdelke, ki jih že v osnovi ne bi kupili? Uredite si svoj status, ovrednotite svoje delo. Poiščite pomoč, če jo potrebujete. Name se lahko obrneš kadarkoli. 

7. RAZLIKUJTE/ ko boste v fazi, ko boste lahko vi tisti, ki boste izbirali podjetja, s katerimi bi radi sodelovali, imejte vedno v mislih, da se morate vsakemu posamezniku posvetiti posebej. Ne mečite vseh podjetij v isti koš. Majhen posameznik, ki se resnično trudi in veliko distribucijsko podjetje, ki si lahko privošči veliko več, kot si lahko predstavljate, sta zame dva različna svetova. Tudi pri cenah. Vsi majhni ustvarjalci si ne bodo mogli privoščiti 100 eur neto na blog zapis, masovno veliko distribucijsko podjetje pa zagotovo, če je le njegova prodaja dobra. 

8. NE PODCENJUJTE SE/ nikoli. Še najmanj tistim, ki lahko vašo storitev brez težav plačajo. Vaš čas je neprecenljivega pomena. Le tega pa se boste zavedali, ko boste opazili, da vam ga primanjkuje. 

9. OSTANITE ZVESTI SEBI/ Počnite to, kar vas veseli, osrečuje. Ne kreirajte vsebin, ki ne predstavljajo vas, razen, če vas v danem trenutku navdihnejo. Ostanite zvesti sebi. Ne primerjajte se z drugimi. Delajte s srcem in dušo. Če čutite trenutke, ko želite kreirati brez plačila, kreirajte. Ne pozabite, da ste brez plačila začeli in da lahko podpirate tudi zato, ker tako čutite. Ne podpirajte samo na dan plačila, podpirajte zato, ker želite podpirati. 

10. PODJETJA/ začnite nas ceniti. Nismo reklamni pano, ki dovoli, da z njim ravnajo, kot drugi želijo. Lahko smo vaša podpora, ne samo danes in jutri, ampak vedno, ko nas boste potrebovali. Verjemite, da smo cenejše od vseh reklamnih oglasov v reviji. Glas in status si krojite s svojim odnosom. Pogovarjajte se z nami. Nič zato, če si ne morete, privoščiti dragih sodelovanj, povejte nam to, povejte, kaj čutite, bodite odkriti in vse bo dobro. Cenite nas čas, naše delo, trud, ki vam ga namenimo. Naše delo je pravo delo. Tako kot je vaše in če v nekomu vidite to, kar resnično potrebujete, se borite zanj. Konkurenca je tako močna, ustvarjalnost pa je vrlina, ki jo imaš ali pa je nimaš. Obdržite ob sebi ljudi, ki jih čutite, potrudite se zanje, tako kot bi se mi potrudile za vas. Ker se na koncu izplača delo na dolgi rok, le to prinese rezultate. Preverjeno iz moje strani. 

Hvala Beauty Blogers Awards Slovenija za nagrado v kategoriji najboljši LEPOTNI BLOG. Počaščena sem. Je nagrada za ves moj trud in ljubezen do ustvarjalnosti, ki je nobene številke ne bodo omejile. Hvala vsem lepotnim blogerkam in vsem podjetjem, ki verjamejo vame in v moje delo. Številke niso moje vodilo, moje vodilo je moje srce. 







Komentarji

  1. Čestite še enkrat! Definitivno zasluženo! <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Monika, zelo lepo si napisala! Odkrito in realno! Upam, da bo zapis prebralo čim več ustvarjalnih duš in podjetij ter se ob prebiranju ustavilo, premislilo, še enkrat prebralo ... zamislilo. Hvala, ker si ❤️

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar