• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

ATOPIJSKI DERMATITIS & SKINFAIRYTALE




O atopijem dermatitisu težko govoriš, če se z njim nikoli nisi srečal- a.

Trkamo na les, da se v letu 2018 v izraziti obliki še ni prikazal, se pa z njim srečujemo od leta 2016. Nič kaj prijetna stvar. Ne za nas kot starše, kot za naše otroke. 

Pristop ljudi do tovrstnega obolenja je velikokrat napačen. Zgolj osebno mnenje. Tudi pri nas je bil. Ko se zaveš, da ga dejansko imaš ti, tvoj otrok, je včasih pred obiskom pediatra, lekarna, drogerija prva postaja, ki jo okupiraš, pokupiš vsa možna mazila, prebereš vse možne online nasvete, vmes obupaš, ker je stanje le še slabše. 

 Če o svojem kožnem obolenju nisi prepričan- a, obišči osebnega zdravnika, dermatologa, pediatra. Oni so prvi pravi naslov. 

Preden košarico napolniš z vsemi mazili tega sveta, začni iskati VZROKE nastanka. 

Ustrezna higiena. Atopična koža ima porušeno ravnovesje, je občutljiva, razdražena, suha, srbeča. Pri otrocih se lahko stanje pokaže izredno intenzivno. Stanje potrebuje specifično nego, ki neguje, pomirja, zadržuje vlago. Doma pazimo, da voda ni prevroča, tuširanje ne traja predolgo, uporabljamo oljnato bazirane gele za tuširanje, kožo nežno obrišemo s tapkanjem in jo vlažimo z nego, ki ne vsebuje umetnih, dražečih sestavin. Vsakodnevno vlaženje kože je preventiva in rutina, ki pri pri nas deluje.

Nega. Pravilna nega, brez umetnih kemikalij, škodljivih sestavin. Preverjena, testirana. Ustrezna za kožo, ki je v neravnovesju. Jesenski boj proti suhi, razdraženi in atopični koži to jesen /zimo 2018 /19 negujemo s SkinFairytale balmi, ki so nam všeč iz sestavinskega vidika, vidika nežne, a učinkovite nege, vlaženja, ki koži pusti da diha (izredno pomembno). Prihodnji mesec ti jih predstavim v posebnem blog zapisu. 

Prehrana. Mogoče ti, vam nič več ne ustreza gluten, laktoza, mogoče si alergičen- a na kakšno sadje, zelenjavo, ki si jo na novo preizkusil- a. Iskanje vzroka znotraj telesa je proces, ki lahko traja ogromno časa, pa še vedno nikjer ne piše, da boš na koncu ugotovil- a dejansko stanje, saj se atopijski dermatitis lahko pojavi brez pravega razloga, mogoče je bil le posledica čustvenega stresa. 

Verjamem v dobro bazo črevesnih bakterij. Naše črevesje potrebuje dobre seve, ki se lahko borijo s slabimi bakterijami, zato začni svoje telo krepiti s probiotiki. Kako izbereš pravilnega si lahko prebereš v enem izmed mojih najbolj branih zapisov TUKAJ.

Preventiva. Ko nam koža "pojamra" po svoje vse svoje sile usmerimo v to, da ji pomagamo. Ko jo iz krizne situacije rešimo, si oddahnemo in umirimo svoj divji boj negovanja. Mogoče še čez čas vrnemo na stare tire, ko menimo, da koža ne potrebuje toliko naše pozornosti, vendar je pri atopijskem dermatitisu izredno pomembna ravno preventiva.

Na pogosta vprašanja o atopičnem dermatitisu tukaj, ti odgovarja ga. Katarina Fajfar, ustanoviteljica SkinFairytale balmov. 








Komentarji

  1. Interesting post dear! thanks for sharing, xx

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz na srečo, trkam na les, nimam večjih problemov, se pa zadnje čase moje lasišče oglaša. In če bi imela take probleme s celo kožo, uuuhh, raje niti ne razmišljam! Sem pa vesela, da nekdo razmišlja v to smer in izdeluje kvalitetne izdelke!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar