• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

WEEKEND RECIPE: HOMEMADE FRUTABELICA

Absolutno priznam, da to ni nobena nova odkrita voda in da obstaja mnogo načinov in receptur kako frutabelE narediti. Samo, če malce pobrskaš po spletu jih je ogromno. Sicer je način tako preprost, da dejansko ne potrebuješ nobenega predhodnega kuharskega znanja in še dobra reciklaža vsem oreščkom, suhemu sadju je. To je tako kot musaka, ki jo narediš takrat, ko zelenjava v hladilniku nujno potrebuje reciklažo:). 



SESTAVINE

Suho sadje in oreščki: pest lešnikov, mandljev, maka, rozin, orehov, suhih brusnic, borovnic, kokos, mešana študentsko hrano, sezam, bučnih semen, ovseni kosmiči... Poenostavimo- uporabi vso suho sadje, oreščke, ki jih imaš rad-a in si ustvari mix po lastni želji. V glavi imej samo, da vsega vzameš približno po eno pest :). Temna čokolada (RAWR).

4 žlice medu ali agavinega sirupa, javorjevega sirupa, nekaj kar ni bel sladkor:)

4 žlice masla, lahko tudi manj, pokušaj vmes, da ti okus po maslu ne bo prevladoval


POSTOPEK

Vso suho sadje, oreščke dobro nasekljaj, bodisi v blenderju, ali pa kar po domače z nožem (samo, da bo postopek malce dolgotrajnejši), vendar ne nasekljaj do fino zmetih delcev, ampak naj bodo vmes tudi grobi. Dodaj maslo, ki naj bo iz hladilnika, in ga v manjših kosih nareži k sestavinam, ter dodaj med. Sedaj sledi malce lepljivejši del, konkretno z rokami premešaj, pregneti vse sestavine. Gneti jih tako dolgo, da lahko iz nje narediš kompktno kroglo. Na ta način vidiš, če so se vse sestavine dobro sprijele. Sedaj vzemi pekač in nanj pripravi peki papir, nato pa enakomerno razporedi maso po pekaču. Višina oz. debelina mase naj bo vsaj 1 cm, lahko pa so tudi debelejše. Po želji. Maso postavi v segreto pečico na 160- 180 stopinj, sama jo dam na čisto zadnjo rešetko, saj se lahko hitro zgodi,  da se začnejo na površju sestavine žgati. Tam naj pridno počivajo 15 min. Vmes jih preveri, da se ne zasmodijo.

Ko so pečene jih vzemi iz pečice, ob robovih jih, če so se razlezle malce popravi, da bo imela lepe robove, sedaj jih popolnoma ohladi, nato pa jih nareži na poljubne velikosti.

SLADKA DEKORACIJA

Da bodo še slajše in boljše pripravi čokoladni ganaš iz nekaj čokolade in masla.  Najboljše, da poiščeš temu primerno healty čokoladico, tako kot je npr. RAWR veganska, presna in organska čokoladica, ki jo lahko poješ brez slabe vesti in ne vsebuje glutena, umetnih barvil, arom, GSO in jajc. Sama sem uporabila  RAWR čokolada vanija&goji jagode, ki vsebuje 72% kakavovih delcev in ima pravi pristni okus temne čokolade, vanilije ne zaznavam, goji jagode pa poskrbijo za hrustljavost. Jo stopila in prelila po ohlajenih tablicah. Če ti tovrsten okus ne ustreza lahko posežeš tudi po kombinaciji klasičnih temnih čokolad, RAWR ima v ponudbi tudi čokolado z 80% deležev kakava in je pri nas doma oz. pri meni najpogosteje uporabljena čokolada, ali pa posežeš po okusu minta, ki je moja naj-naj, ali pa mogoče po okusu pomaranče ali pa lacuma. Zagotovo se za vsak okus najde nekaj dobrega. Pa RAWR čokolade ti bodo zagotovo všeč, saj so okusne, imajo lep dizajn, papir je iz recikliranega papirja in pazi to: kakavovih luščin, so priročne, ene tistih, ki jim pravična trgovina ni tuja  in glede na svoj healty status dostopne. Cena: 3,99 eur za 60 g, najdeš jih v spletni trgovini mojacokolada.si , kjer so trenutno znižane na 2, 90 eur in se izplača :).



 Uživaj v ustvarjanju svoje sadno-žitne ploščice, naslednji vikend pa se bomo v rubriki WEEKEND RECIPE sladkali s čisto simpl zdravim jabolčnim zavitkom in ne pozabi dobra hrana osrečuje:)


P.s Dober tek ;)



















With LOVE Sugarlove blog



Komentarji

  1. Njami izgleda odlično :P

    Ps: super nov izgled bloga ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA:)*,res so njami, pa simpl, pa precej zdrave, pa še dobra rešitev ob dnevih ko smo ful tečne in noben hladilnik ni varen pred nami:):). In hvala za pohvale glede bloga*

      Izbriši
  2. Tvoj blog je vreden obiska že zaradi super fotografij, sedaj bo pa res treba redno hodit sem, če bodo objavljeni taki super recepti :D (Tamara)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tamara:), ob nedeljah se bom potrudila objaviti kakšne simpl recept in mogoče komu olajšati kuhanje:)

      Izbriši
  3. O, njama =D Tole pa definitivno sprobam v bližnji prihodnosti!

    OdgovoriIzbriši
  4. Lovely post dear! Have a great week! xx

    OdgovoriIzbriši
  5. Vedno, ko vidim kaj takega si rečem, da bom naredila :). Enkrat sem že, pa so mi razpadale. Čas pečenja ja očitno ključen. Tebi so super uspele ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni vedno uspejo, pri masije fajn, da je dovolj veziva(npr.medu, ali masla), jih paspečem in kojih dam iz pečice po robovih popravim, če sose razlezle, ohladim in vedno pridejo super:)Hvala ti*

      Izbriši

Objavite komentar