• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

OH LORD I NEDD A GYM# PART 3

Po težko prebrodenenem ALPHA sklopu vaj sem bila 100% prepričana, da BETE nikoli ne bom zmogla narediti tako kot jo je potrebno. Dejansko sem pričakovala, da bo vse skupaj potekalo še hitreje, še več vaj na nogah, ki me po resnici povedano prav že bolijo od vsega poskakovanja po prstih. No kljub mojim strahovom sem dejansko videla, da smo končno prišli na vaje za trebuh in roke. Hip, hip hura:). Ne pesti me toliko obseg stegen ali pa zadnjica, bolj me muči obseg pasu, trebuha. Če ga čisto malo pobere, da lahko zapnem manjšo številko kavbojk bi bilo TOP. Samo se mi zdi, da me čaka veliko dela. Čeprav bi pri meni bilo bolj pametno s tovrstnimi vajami začeti v jeseni, ker pravim, kar je šlo pri nosečnosti 9 mesecev gor bo šlo v 9 mesecih tudi dol;).





1. TEDEN

Zaštartala sem z res veliko volje in motivacije, po končani alfi sem opazila spremembe in uh to kar dobro dene človeku:). Sicer sem v vseh petih tednih izgubila 1-2 kg, ampak sem pa dejansko zaznala veliko spremembno v obsegu stegen. Ker dejansko nase spravim kavbojke št. 36, kar pred 6. tedni ni bilo niti približno mogoče, je pa res, da se potem ustavi v pasu, tako da močno upam, da igubim kakšen cm v pasu. No ponedeljek torej prvič ni bil obupen in grozen, vsaj dokler nisem zaštartala z vajo CORE CARDIO. Tako po dobrih 5. minutah sem bila že čist konc. Tako hiter tempo, pa vse vaje so se tako hitro izmenjavale, dejansko sem se morala vmes malček ustavit, da sem zadihala in prišla k sebi. Saj ne da vaje nebi morala narediti ampak vseeno še vedno telo ni tako močno, da bi preneslo takšno hitrost. Ostali dnevi so pa bili super, ker so bile vaje tudi na tleh... KONČNOOO:), čeprav, ko si enkrat na tleh samo čakaš kdaj se boš dal pokonci in obratno. In vaje z utežmi, tudi super, samo moja alternativa utežem je bila preslaba, rabim malce povečano količino kg-jev. V petek so na vrsti dvojne vaje, naredila sem samo ene, druge sem si prišparala za vikend. V soboto je bil dan počitka, ki smo ga izkoristili z mojo super prijateljico kolikor se je dalo, v nedeljo pa sem potem naredila vajo še iz petka. Počutje super, opažam, da imam res ful energije, vzdržljivosti, mogoče malček manjka tiste stabilnosti, drgače pa super. V predelu trebušnih mišic opažam veliko spremembo, sicer je še vedno precej šlaufkov ampak pod njimi pa dejansko čutim kako je že precej trdo:).  Minus dobim, ker imam potrebo po sladkem že drugi teden, to pa zato ker prihajajo tisti dnevi PMS-ja in podobno:) ampak se dobro držim nazaj:).

2. TEDEN

V ponedeljek sem spet izgubljala živce, nevem ali se tisto soboto, ko je dan za počitek in v nedeljo, ko je na vrsti samo streching tako malce človek poleni in se v ponedeljek vse zdi tako težko. Sicer sem vaje opravila res malček nejevoljno,  čeprav mi sklop vaj drgače ustreza ampak Ok. Najtežji dan v celotnem tednu je bil torek in sklop vaj CORE CARDIO, večino noči sem prebedela, ful sem bila nenaspana in sem vajo komaj speljala do konca, tistih 25 min je bilo večnih. Sreda in četrtek sta potem bila TOP, vaje Rip t circuit in Upper focus mi noro ustrezata, všeč mi je, ker so v uporabi uteži in v teh sklopih uživam. V petek je dvojna doza vaj, naredila sem samo en sklop in drugega v soboto. So bili prazniki, ful sem imela gužvo kar se obiskov tiče, piknik. Končno je upadla želja po sladkem:). In ponovno sem izgubila malček na teži:).

3.TEDEN

V 3. tednu sklopa bete sem dejansko imela najmanj neke energije za vadbo. Malo je bil problem v mesečnem perilu, velik problem postajajo neprespane noči, ki so sedaj že tako pogoste, da dejansko sploh nevem kaj, da naredim, da bi tamala prespala vsaj eno noč. Pa pustimo to. Pomanjkanje spanca res vpliva na mojo energijo in zagon do vadbe, ki sem ga seveda speljala do konca. Mučno, ampak zadovoljna. Umirala sem tokrat pri vaji Speed 2.0, ki je tako hitra, intenzivna, da sem se res morala vmes 1x ustavit. Najljubše pa so mi kombinirane vaje, ki vsebujejo uteži. Dejansko so na rokah mišice postale izrazite, prej je bila samo ohlapna koža. Ful imam močne roke in nasplošno ogromno moči, vzdržljivosti. Včasih imam kar občutek, da bi lahko premaknila nekaj res težkega. Tudi hrbtne mišice so se kar naenkrat pokazale. Tako da sem z rezultati zelo zadovoljna, sploh ker mi je teža ponovno padla za nekaj gramov:).

4. TEDEN



Ne bom ravno rekla, da je bil eden izmed težjih tednov,  bom pa rekla tako, da sem imela manjšo krizo. V ponedeljek sem vajo nardila čisto OK, v torek smo bili cel dan od doma in dejansko sem zvečer bila samo še za postlo, ampak me je pred tem še obšla noro huda slabost, ki se je sicer umirila, ampak me je tekom noči še enkrat zabasala, P.s in nisem noseča. Vem,da sem tisti dan pojedla tako zelo malo in sem bla verjetno omotična od pomanjkanja hrane. No v sredo sta me za to čakala dva sklopa vaj in prvega sem naredila s tako VELIKO težavo, da sem mislila vse skupaj samo pustit in končat. Potem sem se proti večeru še enkrat dala zraven in naredila še drugo vajo in samo ugasnila TV. Četrtek in petek sta bila OK, v soboto sem se ponovno pozabila izmerit in sem to pozabila tudi v nedeljo, kot da si ne želim videt rezultatov. No v 4. tednu opažam zelo lepe roke in vedno manj ohlapne kože in zdi se mi, da mi je noge kar nekam pobralo, stvari mi postajajo prevelike. Tudi maščobne blazinice okoli pasu so veliko manjše, dejansko, če trebuh povlečem navznoter, se zdi, kot da NIKOLI ampak res NIKOLI nisem bila noseča. No ampak se še vedno precej pozna, da je še nekaj robe za odstranit. Opažam, da Tanie, ki dela prilagojeno obliko vaj, skoraj ne potrebujem več, ker sledim ostalim v skupini.:). P.s in ponovno sem izgubila nekaj gramov. Na začetku sem jih imela 65, v končanem  9. tednu jih imam skoraj 62 kg:).



5. TEDEN

Zadnji teden meni na kožo pisanega sklopa beta  sem se prav veselila, ker sem vedela, da gre proti koncu in ker sem dejansko OPAZILA na svojem telesu VELIKE spremembe. Celoten teden sem naredila pozitivno naravnano, brez posebne muke, še bolj sem se potrudila, čeprav je še vedno vmes kje zaškripalo:). Celo Speed 2.0, ki mi v 3. tednu ni bil všeč mi je v zadnjem postal prav super. Bom pa za njabolj mučnega okronala Cardio sklop, ker pač nisem fenica vseh tistih mučnih počepov:). Moram pa priznat, da kolebnice nisem niti malo taknila, čisto sem pozabila, da sem jo hotela vključiti v beto in jo bom uporabila, upam pri zadnjem sklopu.



REZULTATI

Ponovno sem izgubila na telesni teži. Sedaj jih imam skoraj 61 kg, pred 10 tedni sem jih imela 65. Sliši se malo, ampak to je tako zdravo izgubljanje teže.). Zmanjšal se je obseg pasu in trebušne mišice so, če jih napnem tako zelo trde in napete. Absolutno imam manj "šlaufka" okoli trebuha. In ja nase spravim kavbojke št. 36:), v obdobju pred porodom sem nosila 42:). Po porodu sem dokaj hitro prišla na 40 brez telovadbe in 5 mesecev po porodu na št. 38. Sedaj se po  10 tednih zbašem v št. 36. Opazne hrbtne mišice, izguba na obsegu rok, absolutno manj povešene kože:) in noge, dejansko mi jih je nekam pobralo:). Zadnjica dvignjena in napeta, prijateljica ni mogla verjet, ko me je videla v trenerki:). 

Če bi sedaj končala z vadbo bi bila z doseženim zelo zadovoljna, vendar pa si še vseeno želim malček izgubiti okoli trebuha, vsaj toliko, da ko hlače št. 36:) zapnem, da še tista odvečna koža ne buta tako čez pas:). Saj me razumete:) 




  5 mesecev po 2. porodu je bila moja telesna teža 65 kg. 10 tednov vaj je mojo težo poneslo skoraj na 61 kg.





 

PREHRANA

Bistvenih sprememb v prehrani ni bilo, sem pa manjkrat naredila testenine v smetanovi omaki:).  Kar se tiče sladkarij se pretirano pregrešila nisem. Je pa res, da sem si v Dm-u kupila proteinske tablice, kar njihove znamke in so prav fine, jedla sem polovičko pred vadbo in polovičko po in je prav ok. Uvedla nisem nobenih sprememb, tako, da smo jedli vse kar nam je pasalo. Sem pa zaznala, da pojem zelo malo kruha, mogoče kos na dan. Pa ne vem od kdaj mi ni več tako mikaven. Mogoče je samo neko prehodno obdobje.  




 Cvetačno- brokolijeva kremna juha s kockami česnovega kruha

 Ržena moka tipa 1250

 Masa za palačinke iz ržene moke

 Polnozrnati svedri z domačo paradižnikovo omako z baziliko

S fantom skoraj nikoli ne pijeva alkoholnih pijač, ampak, ker sva izvedela TOP in prelepo novičko sva morala nazdravit, škoda Tigrovega vina, ki je drgače zelo dober, ampak sva ga spila samo 2 dcl ostalo na žalost nisva zmogla:)


 Pirine in ovsene štručke ob kriznih časih, ko zmanjka kruha. 

Eh tale pizza niti pod razno ne paše tukaj:) prijateljica Maja ve, da pizze iz picerije nisem jedla že 100 let, pa mi je poslala fotko tele njene lepotičke. Žal mi je ampak izgleda ful dobro:).  


 Dm proteinska tablica


 Grški jogurt- se privajam na okus, nekako mi ne sede ravno najbolj:), ampak se trudim


 LCA največkrat uporabljeni jogurt za ovsene kosmiče:)

Ne vidim potrebe po tem, da vsebuje tisti sladkor v sebi

 Ovseni kosmiči

 Mešanica semem za solato in za prigrizek

Skoraj nikoli ne pijem kapučina, ampak tale mi je pa res bil TOP

 No coment:)

 Kurkuma je super dodatek jedem, ki ima ogromno pozitivnih učinkov za telo. Če jo dodamo na začetku kuhanja, razvije prelepo barvo:)

 Magnezij mi je med nosečnostjo omilil krče v nogah, sedaj ga spijem pred, med vadbo, da preprečim, da me kje v mišici zabaše karkoli, kar me ne sme:).



 
Za mano je napornih, garaških ampak uspešnih in izjemno motiviranih 10. tednov, ki jih z veseljem in s ponosom vzamem kot eno izmed boljših stvari v mojem življenju in komaj čakam na rezultate zadnjega sklopa GAMMA, ki Vam jih bom poročala:).  P.s ob vseh teh garaških 25 minutah, bi si zagotovo morala pokloniti kakšno mini nagradico ob koncu, kaj pravite?:):)







 

With LOVE Sugarlove blog 

Komentarji

  1. ZELO pridna! Super prebrati kaj taksnega za motivacijo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo, super izgledaš! Čestitke za vztrajnost, še 3 tedne potem pa greva spet od začetke ne? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Maja..lahko bi šle še enkrat skozi..ali pa najdem kakšno drugo zanimivo..ampak sem zj tolk v tem, da me to najbl mika:)

      Izbriši
  3. Bravo punca! Zelo dobra motivacija ;))

    OdgovoriIzbriši
  4. Super izgledaš! :) Kaka pica tu in tam pa seveda mora biti! :D

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar