• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

NADLEŽNI CELULIT, GA JE MOČ SPREJETI?

Po dolgi zimi koža kliče po tem, da zadiha od suhe, odmrle kože in se pripravi na novo obdobje, ki je pred nami. 

Obdobje pomladi vedno privabi več energije, za marsikoga tudi več skrbi za kožo, telo, počutje.

Iz revij, člankov, objav donijo prizvoki, da je obdobje, v katerem se nahajamo idealno za detox, idealno za bitko proti celulitu, idealno za fit telo ... ah, ti časi, ko so tovrstni prizvoki doneli tudi v moji glavi in name imeli vpliv so mimo in jih znam zdaj nežno preslišati. 

Skrbeti zase je izjemno delo, s katerim rastemo, se spreminjamo, in ko pridemo do točke, ko se zavemo, kako pomembno je, da nikoli ne pozabimo na svoje počutje, si lahko poklonimo velik aplavz. VELIK!

Celulit je poglavje zase in vse bi bilo veliko lažje, če bi razumeli, zakaj je del nas in da v boju z njim nismo sami. Nikoli se ne bi smeli prepustiti pritisku drugih, da ga moramo odpraviti. Če ga je moč sprejeti kot del nas? Z zrelostjo, znanjem, raziskovanjem, zagotovo. Genetika je nekaj zametkov za nastanek celulita naredila tudi pri meni in dvomim, da jih bom lahko kljub skrbi zase odpravila, lahko pa jih omilim.

Okoli 90% ženske populacije se sooča s celulitom.

Sprejeti dejstvo, da imamo ženske več maščobnega tkiva, da je naše vezivno tkivo razporejeno drugače (hello pomarančni videz kože) kot pri moških, tudi spolni hormon estrogen nam rad nagaja, genetika, prehrana ... vse to vpliva, da je del nas. In ko se tega zavemo, je sprejemanje celulita lažje ne glede na to, ali imaš idealno telesno težo ali pa kakšnem kilogram več. 

Sama sem celulit imela, ko sem imela 50 kg in zdaj, ko je to obdobje že dolgo za mano. 

Če se sprašuješ, ali ti bodo izdelki za boj proti celulitu resnično pomagali, bi ti rada zaupala, da žal ni tako. 

Če bi obstajal izdelek, ki bi v celoti izbrisal celulit, bi to zagotovo bil kozmetični biser, ki bi prekosal mnogo drugih, tako pa tega čudežnega izdelka žal NI.

Zakaj potem toliko izdelkov za boj proti pomarančnemu videzu kože?

Ker trg vedno ponuja tisto, za kar predvideva, da si želimo. Ker trg želi, da smo potrošniki. Tukaj bi se resnično rada dotaknila marketinga, oglaševanja. Eno je izdelek ponesti v svet kot čudežni produkt, ki ga bo odpravil in nam posledično obljubil nekaj, kar se v resnici ne bo zgodilo. Primer oglaševanja, ki se ga lahko brez težav izogneš, in spodbuda za pridobivanje novega znanja, učenje, brskanje za kakovostnimi informacijami. 

Vse to pripomore k temu, da te prihodnjič odmevne reklame o čudežnih rezultatih ne bodo zmedle. Lahko pa slediš zgodbam, ki ne obljubljajo čudežev in s svojimi izdelki, želijo s tabo deliti popolnoma drug koncept (skrb zase, nega, prekrvavitev tkiva, sestavine, ki nudijo čvrstost kože, lepši videz kože ...).

Zakaj jaz uporabljam tovrstne izdelke?

Ker si z njimi pomagam izboljšati videz kože, poskrbim za dodatno nego, odstranim suhe, odmrle delce, poskrbim za prekrvavitev tkiva, čvrstost kože na otip. Negovana koža je že v osnovi videti lepša in na takšen način vizualno pretentam pomarančni videz kože. 

Zato mi je v veliko veselje, da lahko danes s tabo delim izdelek prekrasne 100% naravne, ročno izdelane kozmetike Nona Luisa po imenu DETOX Sugar Cane Body Scrub.

Ne to še ni eden izmed tistih marketinško opevanih izdelkov, ki ti obljubljajo čudeže, da se boš poslovila od celulita, ga za vedno izbrisala, temveč izdelek, ki te opominja, da lahko na preprost način poskrbiš za kožo, se razvajaš in poskrbiš za dobro počutje.

Detox Sugar Cane Body Scrub je mehanski piling, kaj to pomeni?

To pomeni, da ima v svoji sestavi luščila, s katerimi odstranimo odmrle celice povrhnjice. S tem koži nudimo na videz bolj gladko, svežo in mehko kožo. Mehanska luščila predstavljajo sestavine v obliki večjih, bolj grobih delcev, ki so nepravilnih oblik, ostrih robov, s katerimi mehansko zdrgnemo površino kože. Pri uporabi pilingov z mehanskimi luščili oz. delci smo previdni in nežni. 

Izdelke, zaradi katerih se dobro počutim jaz, vi, duša, koža z veseljem delim z vami.

 

Detox, piling in nega je zadetek v polno. 

Kako fino je združiti v lonček vse troje, ob enem prihraniti in zagotoviti praktično vse potrebe, ki jih lahko v danem trenutku nudimo koži. 

  • 50% piling: trsni sladkor, morska in magnezijeva sol.
  • 40% krema: karite, kakavovo, kokum maslo, oljčno olje in olje grozdnih pešk.
  • 10% detox: aktivno oglje, glina, vitamin E, eterična olja.

Zagotovo bo moje priporočilo namenjeno vsem tistim s:

  • suho povrhnjico, 
  • utrujeno, pusto kožo, ki potrebuje nekaj več spodbude, regeneracije, poživitve, mehkobe ...
In tistim posameznikom, ki iščete:
  • učvrstitev, 
  • prijetni negovan občutek, lahkotnost, 
  • vizualni lepši videz kože, 
  • odlično bazo za nadaljnje korake nege. 

Nežen opomnik pri uporabi pilingov?

Vedno, ko je naša kožna bariera porušena, poškodovana, se koži nahajajo ranice, krastice, ureznine, pretirana občutljivost kože, morebiti rdečica, smo pri uporabi mehanskih pilingov (pilingi z grobimi delci), previdni. Takrat dodatne obremenitve obremenitve na koži niso potrebne. Poskrbeti moramo za vzpostavitev zdrave kožne bariere. 

Izredno mi je všeč zasnova izdelka, s katerim so zagotovili več lastnosti na enkrat. Krasen nabor naravnih sestavin. Všeč mi je pristnost vonja, ki je popolnoma naraven in nevsiljiv. Kremno, maslena tekstura z delci, ki se na koži občutijo, a iz moje strani niso preveč grobi, odlično opravijo svojo nalogo. Koža je po uporabi mehka, negovana in iz moje strani trenutno ne potrebuje dodatne nege. Odličen izdelek za vse, ki iščete piling in nego v enem. 

Kremni piling DETOX Sugar Cane Body Scrub te pri Nona Luisa pričakuje v dveh različnih velikostih, ki vas vse do konec meseca aprila razvajata še z dodatnim popustom.

 Prijetno skrb zase ti maham. 










*objava je nastala v sodelovanju z Nona Luisa.