• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

POPOLNA NARAVNA KOZMETIKA, SPLOH OBSTAJA?


Popolna naravna kozmetika res obstaja? 


Me je lahko celo malo sram, ker vas bom presenetila s svojim odgovorom. Tega ne bom imenovala kot sram, temveč odkritost. 

Kljub temu da sem velik podpornik naravno in ekološko zasnovane kozmetike, se nekje v ozadju mojih misli porajajo dvomi in vprašanja. Dvomi in vprašanja o vsem, kar se v svetu naravno kozmetike zna porajati.

Že zdavnaj sem pri sebi predelala dejstvo, da ni vsaka naravna kozmetika dobra kozmetika in to izražam tudi na glas, ker za temi besedami stojim. Že dolgo. 

Stojim za besedami, da je tudi v svetu, ki naj bi bil tako lep, čist in iskren veliko prikrivanja, da vas bi morebiti presenetilo. Tudi mene je, na začetku. Sedaj ne več.

Pa dejstvo, da tudi nekateri certifikati niso tako nedolžni. Če ga imaš še ne pomeni, da je njegova pridobitev bila težka. Če imaš denar, nič ni ovira. 

"In ko si na koncu potegnem črto, si upam stati za besedami, da popolne naravne kozmetike ni". 

Imeti popolne sestavine, popolno embalažo, popoln odnos, stranke ... imeti zgodbo, ki nas bo navdušila, verjeti v posameznike, ki nas bodo podpirali, in nešteto drugih dejavnikov, v katere lahko dregnemo in raziskujemo. 

Osebno me prešine misel, kako zelo je nekaj sploh lahko še naravno? Okolje, v katerem živimo, zrak, ki ga dihamo, hrana, ki jo uživamo, spremembe, ki nas obdajajo, kako zelo čist sploh je naš svet. 

"Kam poseže status naravno, kaj je sploh še tako neokrnjeno, da je že skoraj dragoceno". 

Vsi bi radi imeli popolne izdelke, uporabljali popolne sestavine, si nadeli naziv najboljši, pa vendar ni tako. Proces naravne kozmetike je drag proces, ki ga lahko razumejo samo tisti, ki kozmetiko ustvarjajo. Če z lahkoto pridobiš sestavine, je drago dokazati, da dejansko delujejo, učinkujejo na našo kožo. Le oni vedo, da je imeti idealno embalažo, sestavine, drag proces in si ga mnogi ne morejo privoščiti, če si jo lahko, tega vsi ne cenijo, spet drugi v tem iščejo minuse. Že samo embalaža v našem zelenem svetu je lahko stvar diskusije.

"Draga bralka nič več ni popolno in tako zelo čisto, da bi nase in v nas nanašali brez, da se ustavimo, premislimo". 

Ko si v dvomu kaj uporabljati na svoji koži, prisluhni znanju, ki ga imaš. Beri, izobražuj se. Svet naravne kozmetike ni tako zelo rožnat, da bi ti ga kar takoj priporočila kot prvo izbiro. Mogoče bi kdaj bila prav presenečena nad mojim odgovorom, kljub temu da jo podpiram in z njo živim. 


Zelen pozdrav, Monika

"Na fotografiji so prikazani najljubši izdelki tega poletja".