• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

JAZ SEM NAVDUŠENKA NAD FITNES PROGRAMI OD DOMA, PA TI?


Najprej celo leto telovadim kot "zmešana", se izogibam belemu kruhu, gaziranim pijačam, pecivu, sladkarijam... 


... potem pride mesec november in moj celoletni trud odfrči daleč, daleč stran. :)

Mesec november je za nas kot december, saj v tem mesecu praznujemo toliko roj. dni, da je res super uvod v vse, kar mi prej ni dišalo. 

Potem se to vleče do decembra, do konca decembra. Pa vse do 2 januarja. Pa še dlje, če je potrebno.

Nato sledi faza modelovanja, ko se prosim, da bi res končno nekaj naredila zase, malo pomigala, ker se moje telo ne počuti dobro. Kako to vem? Enostavno vem, ker obtožim vsak grozd in figo, da je kriva za moje napihnjeno stanje, ko te po klancu navzgor duši, konkretno duši. :)

No, končno sledi faza, ko privlečem na plano svoje uteži, podlogo in se ponovno zadušim ob kardio vajah. Tudi ob jogi se lahko pošteno namučiš, ampak meni ni več isto kot resnično intenziven 30 minutni trening vaj za moč. 

Po tednu dni ponovnega trpljenja in muke ponovno začnem uživati, migati in sem dobra vse do novembra. Zakaj? Ker je moje telo moj edini prostor, ki je čisto moj in kako sebično je NE skrbeti zanj. 

Vadba, ki jo izvajam trenutno? 21 Day Fix, top je! Delam jo že 3- jič in res mi je izredno všeč. Vsak dan 4 serije, vaje v sklopih, pa še nekaj sekund pavze je med vsako vadbo. Nekaj trpljenja, ampak je res vredno. Če pa si za resnično velik osebni izziv, ki je bil izziv tudi zame, preizkusi Focus T25, vadba pri kateri sem na začetku več preklinjala kot telovadila, če pa želiš nekakšno kombinacijo težko, srednje, lahko, sem sama bila izredno navdušena tudi nad izzivom Popolna postava. Vse sem opravila in povem vam, ni bilo lahko, je pa definitivno bilo vredno. Šele tukaj sem videla kaj pomeni biti močan v svoji psihi. 

In ne pozabi, če si bila samo v fazi počitka in mirovanja, se bodo tvoje mišice hitro spomnile tvojega predhodnega truda. Ti samo stisni zobe, premisli zakaj to delaš in vztrajaj. Tudi takrat, ko bo resnično zelo naporno. 

Tvoj cilj naj ne bo izklesano, ampak zdravo telo, ki se počuti dobro. Potem se boš dobro počutila tudi ti in tvoja duša, to največ šteje.

Ne delaš tega za druge, ampak zase.

Jaz vztrajam, ker je šport motivacija, ki me drži pokonci. Ni pomembno koliko spim, kaj vse delam, vedno mi daje energijo in tega se oklepam. Ga pa moraš vzljubiti, če ti resnično ni všeč, se tudi prisiliti ni tako zelo enostavno. Ali ga imaš rad, ali pa preprosto NE. Vmesne poti pri sebi ne vidim.

Prijetno miganje ti želim in uživaj v mojem motivacijskem izboru pesmi:).



Monika, navdušenka nad jogo in fitnes programi od doma :).














Komentarji

  1. Haha, jaz sem ponavadi taka po fazah. Par tednov telovadim, jem bolj zdravo kot polovica #healthy instagrama in potem me par tednov ne vidis izpod kovtra in se smejem, ko kdo omeni telovadbo haha
    Ceprav letos kaze na bolje, ker sem zacela z malo drugacnim pristopom - ne na silo, pa tisto migaj da bos suha poglej se kaksna si, ampak bolj v stilu migaj, da se bos bolje pocutila, glej kako je dobro zate. In je cisto druga pesem :) pase pa vsake toliko se kaksen motivation boost, tako da hvala lepa <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Marta sem vesela, če sem ti dala malo boosta energije za miganje. Sej js mam tut dobre pa slabe mesece za telovadbo, potem, ko se pa res že tako zanič počutim, pa se res dam zraven. Še dobro, da si mišice res dobro zapomnijo in ni težko priti nazaj v formo. Jaz se sedaj počutim bistveno bolje kot dva meseca nazaj tako, da samo pomlad še anj pride, da bom lahka skos na sončku pa bo:).

      Izbriši
  2. Great post dear

    Have a nice day! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Naj naj ljubše so mi vadbe in treningi, ki jih lahko narediš doma. Z pomočjo uteži in milijon različnih videjov in vaj na internetu se res naredi konkretne treninge. In se čisto strinjam, cilj more bit dobro počutje in zdravo telo. Če gledamo, le na mišice hitreje obupamo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz tudi rada delam od doma, vsake toliko malo pokukam v fitnes, mi je tudi všeč zaradi spremembe okolja, ampak doma sem jaz zase res veliko naredila. Je pa meni lažje kot kaki moji kolegici, ki se obremenjuje za postavo, jaz se ne jaz se hočem samo dobro počutit. :)

      Izbriši
  4. Super objava! Jaz pa sploh nisem navdušenka nad fitneso ali katerim koli športom. Najbrž zaradi moje astme, ki me je veliko večino mojega otroštva ovirala pri teh dejavnostih. Se pa probam čim več gibat - hitra hoja in sprehodi. Vse drugo pa mi je na žalost ful težko delat :/

    xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oh, to pa verjamem, da potem nimaš prave volje za motivacijo do telovadbe. Jaz imam sicer najraje jogo, za um, dušo, za gibčnost, to delam tekom celega leta, kaki fitnes programi pa takrat, ko me po klancu navzgor že malo duši pa vem, da sem se polenila v smislu kardia:) Čeprav je za mojo dušo čisto ok že dolg sprehod.

      Izbriši

Objavite komentar