• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

NARAVNO IN EKOLOŠKO JE POSTAL OSEBNI IZZIV


Ko se je moja naravno-ekološka negovalna pot pričela, je bila to ena tistih, ki ne spreminja samo navzven, temveč tudi navznoter. 


Bil je izziv.

Ni bila moda muha, ali želja po tem, da bi rada sledila tistemu, kar je v modi, bila je želja po tistem, kar sem si vedno želela. Da se osredotočim, opredelim v svoji negi izključno na naravno, še ljubše ekološko. Bil je izziv, saj kot nekdo, ki si je s svojim blogom, že zagotovil nek status, sodelovanja z različnimi znamkami, je tovrsten podvig bil na nek način velika izguba tudi le tega. In tega sem se v osnovi dobro zavedala. Če se preusmerim, se lahko od nekaterih znamk preprosto poslovim. Tukaj se je porajal dvom, pa si tega res tako želim, si res tako močno želim izgubiti vse tisto kar je moj blog dosegel? Notranji glas, pa miril, da je tako že prav. Z razlogom so moje misli bile tam, kjer so po skoraj dveh letih še vedno.



Majhni koraki.

Vse se je pričelo z uporabo trdega mila za lase, ki se mi je za ceno 7-8 eur sprva zdelo precej drago, nato sem ugotovila, da sem ga imela skoraj 3 mesece, pa še pripomogel je k izboljšanju mojega občutljivega lasišča. Nato je sledil prvi ekološki šampon za lase aloe vera Alpstories, Skin Blossom ekološka linija, ki je odlična, cenovno dostopna in se ponaša s strogim Soil Association certifikatom. Majhni koraki so iz meseca v mesec postajali vse večji in trdnejši. 

Finančni zalogaj.

Ni bil lahek, le ta ni niti sedaj, tudi, če so se čez čas ponudila sodelovanja, ki so mi in mi še vedno ustrezajo. Preprosto za to, ker je svet naravno-ekoloških negovalnih linij tako širok, velik in obsežen, da je njegovo raziskovanje, kot odkrivanje novega sveta.  Res je, da, lahko testiram znamke, ki so že v osnovi opredeljene kot višji cenovni rang, to pa še ne pomeni, da me ne zanimajo vse mnogo druge znamke. 

Če se kdaj pregrešim?

Vsaj 1x sem se in to pošteno, z L´Orealovimi maskami Pure Clay, ker so bile tako mamljive, da jim nisem znala reči ne. Dobila sem jih v test. Žal mi je bilo takoj, že ob tem, ko sem videla kako zelo odišavljene so. So pa bile po efektu super. Sedaj so dobile nov dom. Tisti trenutek, sem vedela, da ni pomembna znamka, pomembne so sestavine, filozofija, zgodba in dejstvo, da izdelki niso testirani na živalih. Saj vemo kako je pri tem, da se na evropskem trgu testiranje na živalih strogo prepoveduje, pa se znamke, dejansko tega držijo. Nekatere znamke se na vprašanje o testiranju na živalih v svoji politiki, tako izmikajo s svojimi odgovori, da preprosto takoj veš, da se v ozadju nekaj kuha.

Vprašam se?

Zakaj znamke, ki so v osnovi prepoznavne, močne, še vedno to počnejo, ko pa obstaja toliko modernih alternativ, ki ne škodijo nikomur? Na milijone živali vsako leto umre zaradi testiranja. In, klinc gleda maskaro, tekočo podlago, rdečilo, ki je pripomoglo k temu! In, klinc gleda mene, ker le to še vedno kupujem, podpiram, samo zaradi tega, ker je odkrivanje  (v mojem primeru make upa) moja šibka lastnost, ki ji še vedno ne znam reči NE.

Kršiš svoja pravila, saj je make up tvoja šibka lastnost?

Da, grozno slabo vest imam, vedno ko nase nanesem izdelke, ki ne dosega niti N od naravnega. Ko nase nanašam izdelek, za katerega vem, da zagotovo testira na živalih. Make up je zame eksperiment. Rada ga odkrivam, testiram. Moj prvi cilj je, da se znebim vseh znamk, ki testirajo na živalih in vanj vnesem znamke, ki le tega zagotovo ne delajo. Tovrsten izziv ne bo težak, ker na ta način še vedno obdržim nekaj kosov, ki so mi blizu, ter jim postopoma dodajam tudi tiste ekološke, ki me zanimajo. 

Posledično nekoč postanem, vegetarijanka, veganka?

Nikoli ne bi šla v nekaj kar ne bi mogla izpeljati tako kot se reče. V osnovi gledano ne jem veliko mesa, govedine ne maram preveč, svinjina mi tudi ne diši ravno najbolj. V to bi se spustila, če bi vedela, da se ne bom pregrešila, oz. bila ena tistih, ki enkrat je vegan, vegetarijanec, zaradi tega ker je to hit, v resnici pa bi doma pojedla goro solate z koščki piščanca. Bo pa moj izziv 14 dni vegetarijanskih jedi. Mogoče pa le uspe.

Moraš svoje misli spremeniti tudi ti?

Nikoli, če tega zares ne čutiš. Tvoje telo, je tvoje. Nihče nima pravice posegati vanj, nihče opredeliti kaj in kako ravnaš z njim. Je pa tvoje, in prisluhni sebi, svojim željam. Uporabljaj tisto kar ti je všeč, tisto, kar te osrečuje. Lahko pa vsake toliko svoji zbirki dodaš kos, ki je naravi prijazen, prijazen do živali. Podpreš tiste, ki se resnično trudijo in ustvarjajo s srcem. Morebiti podpreš tudi slovenske ustvarjalce, na trgu jih je ogromno in ustvarjajo res kvalitetne izdelke.



Maham ti z green beauty pozdravi in ti želim vse lepo. V prihodnji objavi ti predstavim svoj 14 dnevni vegetarijanski izziv, ki ga bom opravila skupaj s svojim fantom Alešom. 





















Komentarji

  1. Monika zakon objava!! Tako srčno napisano. Zaradi tebe sem na naravno/ekološko kozmetiko začela gledati z druge luči in jo vzljubila. Trudim se, da jo čim več vključujem v svojo nego, pa še ustreza moji koži. Glede makeupa pa bom tudi jaz začela gledati na to, da se ne testira na živalih. V Evropi se ne, ampak ja, ker jih veliko prodaja na Kitajski trg. Zelo lepa objava in odlično zapisana. ***

    OdgovoriIzbriši
  2. So great post:) and cool photo!
    https://twinklelittlstar.wordpress.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Monika, zelo lep zapis, pa pogumno naprej.

    OdgovoriIzbriši
  4. Lovely post dear! Have a great new week! xx

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar