• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

SPRING FOTO EDITING


Daljši dnevi, več dnevne svetlobe, še več čudovitih blog fotografij.

Roko na srce, je zgodba za vsako ustvarjeno fotografijo, ki roma na bog, bodisi IG profil, trud, veliko truda, vztrajanja in potrpljenja. Čez čas postane rutina, opravilo, ki je opravljeno hitro, ne glede na letni čas, ki je verjeli ali ne pomemben tudi pri samih fotografijah. 

OPREMA: moja ostaja ista, vendar že malce peša. Ostrenje, zoomiranje ji že peša, ampak trenutno ni prioriteta, ki jo nujno potrebujem. Naj bo vaša oprema bodisi fotoaparat, telefon, osnova vsega po mojem mnenju, je lepa dnevna SVETLOBA. 

DNEVNA SVETLOBA: ko jo osvojiš v prostoru, ki ti ustreza, je več kot polovica dela opravljenega. Sama sedaj točno vem, ali je svetloba jasna, čista, rumena, zasenčena. Prostor, kjer nastane največ fotografij ima srednje veliko okno, pohištvo v belem odtenku, ki po mojem mnenju doda še nekaj odbijajoče svetle svetlobe. Vedno se umaknem močnim sončnim žarkom, ker ustvarijo veliko senc, ki pa niso vedno napačne, včasih se mi zdi, da fotografiji dodajo nekaj več pristnosti. 

IZGLED IN POSTAVITEV: ko postane svetloba osnova, doda svoj kanček tudi sama postavitev izdelka. Sama se večkrat poslužujem različnih dodatkov, predvsem cvetlic, (beri: tulipanov :)), belega ozadja. Velikokrat sam zanimiv, privlačen izgled še bolj pritegne pozornost. Je pa minimalizen, tisti, ki me vedno bolj privlači.

UREJANJE: ogromno programov, ki je na voljo ti lahko pomagajo izboljšati sam videz fotografije. Moj še vedno najljubši in najbolj preprost je PicMonkey, ki ti ponuja kar nekaj brezplačnih storitev, ki so za moj tip slik ravno dovolj. Pozimi je moja najljubša svetloba bila v dopoldanskem času, sedaj na pomlad, bo dovolj svetlobe že tudi do 3-4 ure popoldan, daljši kot bodo dnevi, več dnevne svetlobe ti bo na voljo. Izogibaj se samo direktni sončni svetlobi. Slikam vedno dodam nekaj ostrine in globine,  svetlobe, highlita in kontrasta.

ČAS&VAJA: več fotografij, ko boš ustvaril-a in jih uredil-a, lažje bo čez čas.Točno boš vedel-a, kdaj je pravi čas za fotografiranje, kako se obnaša tvoja oprema. Sama lahko izdelek prejmem in ga v isti uri poslikam, uredim in dodam na svoj IG profil, če imam za to čas. Inspiracijo išči na spletu, instagram profilih, motivacija je zagotovljena. 

POMEMBNO: Ob vsem editiranju fotografij je potrebno poudariti, da se lahko velikokrat zgodi, da preveč svetlobe izdelku odvzame nekaj barve, so zapisi težko berljivi. Za to, je potrebo biti tudi pri tem previden. Ogromno ljudi vam bo na to podalo to kritiko.

IZGLED NA RAČUNALNIKU: na svojem, že 8 let starem Acerju delam vse kar je povezano z urejanjem fotografij, ker ima dobro grafiko, nastavitve so odlično narejene. Medtem, ko ima moj partner popolnoma nov model Acer-ja (o ceni niti ne bom, zanj bi dobila odličen fotoaparat), pa se z njim sploh ne ujamem, saj fotografije niso tako lepe kot na mojem, ki je odličen prenosnik, s katerim se iz meseca v mesec boriva, da se potrudi in deluje. Če je pri vas fotografija na prenosniku lepa, morebiti na drugih računalnik izpade drugačna. Vse je odvisno od tega kakšna je grafika, nastavitve le teh. 



Želim ti prijetno pomladno fotografiranje, naj bo v tvojem stilu IN NE OZIRAJ SE NA MNENJA DRUGIH. Tvoja kreativnost, domišljija nikoli ni kopija drugih. Je le tvoja strast, inspiracija, ter ljubezen do tega kar počneš. P.s izdelki na prvi fotografiji so FANTASTIČNI in ti jih toplo priporočam. 



















Komentarji

Objavite komentar