• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

ZAKAJ SO NONA LUISA NARAVNI IZDELKI ČISTA 10-KA?

Če sem v kozmetično- negovalni industriji česa resnično vesela je to, da imam priložnost izvedeti za ustvarjalce naravne kozmetike. Za Nona Luiso nisem prej slišala nikoli in hvala bogu za Tino iz bloga La dolce vita klik, klik, s katero na najino razdaljo, beri kar polovica Slovenije res čutim nek conect, neko energijo, ki pa jo pri in za vsakega ne:). Ko je omenila tisto fino zadevo proti komarjem, sem začela brsakti po spletni trgovinici in vedno bolj me je mikal nakup in sem ga tudi opravila. Najbolj so me mikala naravna mila, balzam za ustnice in vsestransko uporabno milo ognjič&sivka.

Prva stvar med brskanjem, ki me je prešinala je bila ta, kako super, ker imajo mila tudi v manjši verziji in jih lahko vzamem več, stestiram in šele na to kupim full size, če mi bo všeč. Pri meni so mini verzije neka stalnica, nekateri naravni izdelki niso ravno poceni, kupimo pa jih lahko v velikih embalažah. Kljub temu, da je naravno še ne pomeni, da tipu kože ustreza in se mi zdi res fino, da je kupcu ponujena možnost vsaj v dveh različnih količinah. Druga stvar so seveda bile sestavine posameznega izdelka, nobene nepotrebne kemije, dodatkov in to je bil največji razlog za nakup in s tem posledično jim dajem čisto 10-ko:). Izdelke uporabljam približno mesec dni in so super.


NONA LUISA naravni izdelki

Lično in ročno zavita mila
 



NONA LUISA MAZILO IZ OLJČNEGA OLJA OGNJIČ&SIVKA, se skriva v aluminijastem lončku na navoj, z lepim dizajnom. Univerzalno mazilo, z vonjem sivke, ki pa ni premočan niti ne preveč izrazit, če ga res skoncentirano vonjamo zaznamo tisti pravi pristni vonj oljke. Nekateri izdelki imajo posamezne sestavine pretirano izrazite in posledično izzovejo glavobol (npr. moje masažno olje Cowshed ima zelo izrazita eterična olja,  tudi pri mleku za telo sem potrebovala ogromno časa, da sem se nanj privadila, krema za roke sivka in milo za roke sivka Dvorec Trebnik imajo tudi precej močan sivke). Mazilo je zelo lahke teksture, ki v stiku z toploto postane lepo mazljivo, se hitro vpije in na moji koži ustvari nekakšne nemoteč filter, ki odbija vodo.  Po teksturi spominja na kakšno mazilo za ustnice v lončku (Dvorec Trebnik med). Takoj pomiri suho kožo, ki jo naredi mehko, nežno odišavljeno. Sama sem ga stestirala  na obrazu, rokah, stopalih, komolcih in se je vsepovsod lepo obnesel. Sploh všeč mi je bil na obrazu, ker dejansko vlaži in naredi kožo zelo mehko in to tekom celotnega dneva. In odlično se skombinira z BB kremo, cc kremo ali tekočo podlago. Za mojo suho kožo res super stvar. In mislim, da jo bom prihranila za jesen in testirala samo na obrazu. Uporabila sem jo tudi pri otrocih, sploh na kolenih, kjer imata precej suho kožo in se res super obnese. Vsestranska in zelo uporabna kremica, priročna in za v vsako torbico. Cena okoli 5 eur.



NONA LUISA NARAVNI BALZAM ZA USTNICE ROŽNI POLJUB je zagotovo moj favorit med vsemi izdelki, ročno izdelam balzam, ki ima tako lepo ovitek, da je zagotovo eden izmed najlepših naravnih, ki jih imam. Zakaj me je mazilo tako prepričalo. Preprosto zato ker na ustnicah ustvari mehkobo, ki jo težko opišem. Mehko, vlažilno, tisti pristni vonj po vrtnicah,pa nisem nek pretiran fen vonja po vrtnicah, občutek mehkobe pa traja in traja. Tudi, ko se čez čas porazgubi je občutek še vedno vlažilen in skoraj ne potrebuješ ponovnega nanašanja. Absolutno zmagovalec, ki mislim, da bi se pri razpokanih ustnicah obnesel odlično, vendar tega sedaj ne morem potrditi, ker imam sedaj kožo na ustnicah zdravo. Je pa prekosal mojega od Dvorca Trebnik- med, ki je bil dolgo moj najboljši.  Cena okoli 3 eur. Absolutno boljši od vsake Labele.





NONA LUISA  ANTICELULITNO MILO, glede na moje športanje in izgubo poporodnih kilogramov, ni pretirana težava v celulitu ampak bolj v nečvrsti koži in strijah, sem vseeno vzela proticelulitno milo. Ker me je zanimal efekt kako deluje. Ploščica je ravno dovolj velika, da sem jo uporabljala kar celo in masirala predele, ki mi delujejo kritično (stegna, zadnjica), pri prvi uporabi mi je bila malce groba, po tretji že fino nežna, ker se na teksturo privadiš. Nima velikih delcev, ampak je vse zelo majhno, ampak efektivno. Spominja kot na piling, ki naredi gladko, mehko kožo, nima posebnega vonja, sicer celulita ni odpravilo, je pa bila koža vidno prekrvljajena in mehka. Po uporabi sem potrebovala nanos mleka za telo, ker sem imela občutek zategovanja kože. V osnovi mi je milo zelo všeč, in sem ga v celoti porabila.





NONA LUISA BREAK FAST, milo, ki je narejeno iz hladno stiskanega oljčnega olja, obogaten z medom, jogurtom, ovsenimi kosmiči, kakavom. Po sestavinah sodeč bi pričakovala nek sladek vonj, pa je bolj dejansko precej nevtralen, oz. se v večini zaznava oljčno olje. Delci kosmičev niso grobi, milo je dejansko zelo nežno in bistveno manj izsuši kožo kot anticelulitno milo. Za mojo suho kožo je bilo to milo res dobro, ker je bila koža mehka po uporabi, vendar pa sem kljub vsemu nanesla na koncu še mleko za telo. 





NONA LUISA OLEA vegansko, neodišavljeno milo vsebuje umiljeno oljčno olje, glicerin, ekstrat oljčnih listov in posušene delce oljčnih lističev, vonj po olivnem olju je edino milo, ki mi ga še ni uspelo poskusiti, na otip je nežno in brez posebnega vonja.


MILA NE VSEBUJEJO
  • sintetičnih spojin iz naftnih derivatov,
  • parablenov,
  • ftalatov,
  • palminovega olja,
  • konzervansov,
  • gensko spremenjenih organizmov,
  • živalskih maščob (le nekatera mila vsebujejo vosek in mlečno maščobo)
  • umetnih dišav in barvil.


Mila so 100% naravna, ekološka in biorazgradljiva, iz hladno stiskanega oljčnega olja. Primerna za vse tipe kože.


Mila so narejeno ročno, po hladno stisaknem postopku v manjših serijah. Vsako posamezno milo zori 6 tednov, v kontroliranih pogojih, šele na to preide v prodajo.


NONA LUISA SVILENO MILO je pa eno mojih najljubših, mogoče za to ker je edino izmed mil, ki sem ga kupila odišavljeno, ali pa je tista rožanta barva tako in lepa (paše k mojemu blogu), milo je sestavljeno iz umiljenega oljčnega olja, kokosovega olja, eteričnih olj (sivke, geranije, ylang ylang), mangovega, karitejevega masla in nežnih svilenih niti. Milo prijetno diši, vendar ne pretirano ali premočno je zelo nežno do kože, ki jo naredi zelo mehko. Po uporabi svilenega mila je mojo suho kožo najmanj zategovalo.







NONA LUISA KREMA ALOE VERA, je bila mini testerček, ki sem ga dobila ob nakupu in priznam, da je kremica odlična, lahka krema za telo, ki se hitro vpija, vendar pa vseeno na koži pusti občutek, da imamo na sebi kremo, posledica oljčnega olja predvidevam, ima malček izrazitejši vonj, vendar pa ni pretiran, sama zaznavam eterično olje sivke, kot prevladujoči vonj, kljub dodatku olivnega olja ni mastna krema, vendar pa lepo vlaži kožo in jo nahrani, super za suho kožo,ki se na moji koži čez čas v celoti vpije, uporabi je koža  mehka, je ne draži, zateguje, osebno mi ni povzročila nobene zmede, oz. alergijske reakcije.


 

Sama sem z vsemi izdelki zelo zadovoljna, predvsem zato, ker sestavinsko gledano ustrezajo tipu moje kože, po milih sem mogoče res potrebovala nanos kreme, vendar za to ne krivim mila kot edinega krivca, da kožo zateguje oz. ji ta občutek izpostavi, temveč dehidracijo odznotraj. Preostali izdelki pa so mi fenomenalni, univerzalni in odlični za suho kožo, ki potrebuje nekaj več kot samo vlago. Ideja o minih milih je krasna, stanejo 1,50 eur, če se ne motim, so odlično darilce, unikatno in moje drage prijateljice ga dobijo letos za božička:). 



Izdelke Nona Luisa lahko kupite v njihovi spletni trgovinici NONA LUISA,  kjer si lahko pogledate še preostalo bogato ponudbo njihovih izdelkov, ali pa jih obiščete v njihovi po fotografijah sodeč super cute trgovinici v Brdih. Si pa zaslužijo en veliiik LIKE na njihovi FB NONA LUISA  strani.



 

Če ste imele priložnost preizkusiti naravne izdelke Nona Luisa bom vesela Vaših mnenj, sama si tako želim obiskati njihovo trgovinico (upam, da še v tem letu), ali pa obiskati kakšen tečaj izdelave mil, krem, ker sem zasledila, da tudi to organizirajo. In resnično upam, da mi nekoč v prihodnje le to tudi uspe:).







P.s dekorativni lonček sem kupila v Harvey Norman v Celju in je bil znižan za 70% in je prelep in ogromen:), in eden izmed tistih izdelkov, ki ga kupiš sam za to, da bo pripomogel k lepši sliki na blogu:), pa saj punce, ki blogate me razumete, kajne?:)

With LOVE Sugarlove blog

Komentarji

  1. toop objava .... tvoje slikice pa definitivno zmagajo !

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvič slišim za tole znamko :) super, da imajo izdelke tudi v manjših embalažah, če bi večina znamk to prakticirala, bi sigurno porabila veliko več za kozmetiko kot porabim sedaj. Meni so majhne embalaža top, ker jih lahko precej dobro stestiraš in če ti ustrezajo kupiš veliko embalažo, v nasprotnem primeru ti pa ne stojijo na polici in vzbujajo slabo vest :)
    Zelo prisrčno so pakirana izdelki, kar mi je všeč. Najbolj me mika naravni balzam za ustnice in svileno milo. Ko si omenila, da je problem izsušene kože po uporabi dehidracija od znotraj, torej ti mila na splošno ne izsušujejo kožo? Ker meni večina dosedaj so mi in jih zato načeloma sploh ne uporabljam. Je pa res, da niso bila naravna.

    OdgovoriIzbriši
  3. balzam je res krasen, mi ni žal niti centa. Za mila je pa tako, kaka tista res navadna, brez posebnih dodatkov kot so npr. kakšna fina olja, masla, meni osebno tudi zelo izsušijo kožo, če so mila bistveno bolj naravna in i sestavin, ki so res fajn za kožo izsušijo bistveno manj, vsaj meni. Pri sebi kdaj krivim tudi da premalo hidriram kožo odznotraj, je pa res, da mila velikokrat tudi če veliko piješ izsušijo kožo, zaradi svojih sesatvin. poskusi kdaj kakšnega naravnega nr. v Dm-u imaš Ma provence mila za različne tipe kože, všeč so mi ker so v celoti naravni in še večina izdelkov je iz ekološke predelave, stanejo okoli 2 eur, če te bo slučajno kdaj zamikala naravna nega:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za namig, bom šla pogledat do DM-a, ker me res zanima, če mi naravna mila bolj ustrezajo, ker sedaj ravno zaradi izsuševanja kože uporabljam tekoča.

      Balzam bo v bližnji prihodnosti moj, le še malo na obisk do Brd bo treba ponj :)

      Izbriši
    2. Sama mila trenutno uporabljam kot dodatek k negi telesa,da malo sperem vse tiste silikone, ki se nalagajo ob šamponih:) za obraz trenutnouporabljampenečičistilni gelod Melvite in mi sploh ne izsuši kože, krasna mijebilatudi Himalaya(dm), pena za obraz, je pa res če imaš suho kožo je fino dajat veliko vlage, npr. termalne vodice(dostopna je od radenske, evian), potem razne intenzivne brezalkoholne vodice(loccitan,melvita, alpstories in mnoge druge, te dajejo ogromno vlage in kožo naredijo veliko lepšo), ti dodatki meni precej izboljšajo videz kože. In so zame osebno zelo dobra naložba:). In pa serum, le ta pomaga,da tvoja krema prodre še globje v kožo in pomaga pri suhi koži, najbolj dostopen in iz DM-a je od Baleje Aqua, ki stane nekaj čez 2 eur in ga imam trenutno tudi sama. Pozimi je fino spremeniti malce nego v bogatejšo, sama imam vlažilno-hranilno nego. Milo pa poskusi,če ti pa ne ustreza,raje ostani pri izdelkih, ki jih imaš sedaj:)**

      Izbriši
    3. Imam mešano do mastno kožo in odkar sem prebrala, da četudi je koža mastna potrebuje vlago, je Balenih Aqua serum moja stalnica v negi, torej že več kot 2 leti. Namen imam preizkusiti še kakšno brezalkoholno vodico, ker vidim, da so sedaj kar moderne in jih večina hvali :) hvala za tako izčrpen odgovor in nasvete, ki si mi jih podala :)*

      Izbriši
    4. Sama ti zelo priporočam brezalkoholno vodico, sama iamma rada od Loccitane, krasne in res zelo dobre so od Melvite, ker kožo navlažijo, je ne izsušijo, jo naredijo mehko in ob redni uporabi lepšo. in ja tudi če imaš mastno kožo, potrebuješ vlago, veliko vlage in brezalkoholne vodice so super, tudi npr. brezalkoholni tonik od Himalaye (ni testiran na živalih) je meni zelo fini, zelo lepo diši, primeren za normalno do mastno kožo, zmanjšuje izločanje maščobe, je ne masti dodatno. Najdeš ga v Mullerju,tudi v Dm-u se mi zdi, da je. Ali pa pena za obraz iste znamke je meni ena ljubših, mi zelo ustrezajo njihovi izdelki.

      Izbriši
    5. Na wish listo gre Melvitina brezalkoholna vodica, ker sem videla, da imajo tudi manjša pakiranja, Himalayina pena za obraz ter tonik :) glede na vse nasvete, ki si mi jih dosedaj dala, mislim, da bom šla v bližnji prihodnosti čez ves tvoj blog, tako da se kar pripravi na množico mojih komentarjev :D

      Izbriši
    6. heheh:) in upam,d a ne bo potem predolga wish lista. Se pa strinjam ja, da si vodico vzameš v manjšem pakiranju, ker kaj pa veš mogoče ti neb i ustrezala, je vseeno anravni izdelek in mogoče tvoja koža kakega naravnega produkta pač ne bi marala in odreagirala po svoje. Za to greš do Mullerja se nasprejaš in ugotoviš ali je kaka reakcija. Drgače bom pa zelooo vesela, če si boš vzela čas in šla še skozi kako objavo, mi velikoo pomeni:)***

      Izbriši
    7. P.s v Dm-u imaš med tistimi mini izdelki, embalažicami tudi nekaj od Himalaye in je res mala embalaža ampak čist poceni in mogoče kupiš najprej tako, da vidiš če ti sploh ustreza:)**

      Izbriši
    8. Niti ne en mesec redno spremljam bloge pa imam že vsaj 10 izdelkov na wish listi :D ooo super, hvala, da si me opomnila, bom najprej vzela mini izdelek, če ga bodo imeli :)

      Izbriši

Objavite komentar