• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

KAKO SEM SE REŠILA PRHLJAJA

Nikoli nisem imela pretiranih težav v smislu z prekomerno količino prhljaja. Skozi leta sem zamenjala ogromno šamponov, bodisi iz drogerij, tistih iz frizerskih salonov. Od tega sem za določene odštela kar nekaj denarja. Verjetno je v pretekli zimi in letošnji pomladi bilo lasišču tega dovolj in je iz njega udarila prhljaj manija:). Ogromno sem ga imela in grozno je srbelo. Vem, da je pozimi bil kriv suh zrak, lahko tudi poporodna faza, hormoni, ne vem verjetno je bila kombinacija vsega. Po resnici povedano nisem bila prepričana ali sploh je prhljaj, ali pa je samo tako zelo suho lasišče, nikoli nisem šla na pregled k dermatologu in sem smatrala, da je prhljaj. Trdo milo mi je svetovala tudi kozmetičarka, ki mi je celo rekla, da naj se pozanimam, če imam mogoče seboroični dermatitis, ker eden izmed znakov je tudi trdovraten prhljaj, srbečica, prilagam link kjer si lahko o tovrstnem zdr. stanju preberete TUKAJ.


Ma Provence Anti-dandruff 
 
Zadnja dva šampona, ki sem si ju ponovno kupila sta bila kupljena v lekarni. Prvi je bil Vichy šampon za suh prhljaj, ker sem ga opredelila kot suhega in ne kot mastnega, kar je pri zdravljenju izjemno pomembno. Šampon oranžne barve, močnega vonja, zeloooo peče, če pride v stik z očmi sem uporabljala po navodilih. In rezultat po 6. tednih uporabe je bil grozno slab. Še več prhljaja, še bolj me je srbelo. Lasišče je bilo prvi dan po pranju, res zelo čisto, potem pa drugi dan, huda srbečica. Najprej sem imela v mislih to, da je to samo posledica čiščenja in da pač se na takšen način zadeva spravi stran ampak srbečica je bila pa obupna in sem ga prenehala uporabljati. Mogoče bi morala vztrajati, ker marskikomu precej popravi zadevo.

Na to sem preklopila na svoj navaden šampon, ki pač ni popravil zadeve, srbečica je bila že tako neprijetna, da sem sem se včasih spraskala do krvi. Ponovno začela brskati po spletu, po forumih in kupila v lekarni Oronazol, šampon izredno neprijetnega vonja, da sem se morala "prisiliti" v njegovo uporabo in še huje peče, če pride v stik z očmi.Uporabljala sem ga samo na lasišču, ker če je stekel po preostali dolžini las, so bili lasje krepasti, suhi. Uporabljala sem ga po navodilih in v primerjavi z Vichy je vseeno malce ublažil srbečico in me je lasišče mogoče začelo srbeti tretji dan, in tudi manj prhljaja je bilo v roku 4 tednov. Ampak vseeno se zadeva ni odpravila.

Razmišljala sem že, da stopim do osebnega zdravnika, da mi predpiše napotnico za dermatologa in da mi tam predpišejo kakšno reč. Čeprav je Oronazol pogosto predpisano sredstvo za odpravljanje prhljaja pri dermatologu. Sem se pozanimala :). Potem pa sem na instagramu Anne iz Mad About Red, videla njeno objavo o trdem milu, na katerega sem od obiska kozmetičarke nekako pozabila, in sem ga kupila, po znižani ceni v Hoferju in si rekla, izgubit nimam kaj.




Trdo milo v obliki rožice, z priročnim držalom za skoraj dvakrat večjo uporabo kot pri klasičnih šamponih in z lepim vonjem, ki me spominja na žvečilne gumije, tiste fino sladke:) sem pogumno začela z uporabo.

Kako ga uporabljam? Prvič se mi je zdelo vse skupaj kar nekaj, nisem vedela kako, da se obnašam na lasišču z tako velikim kosom mila, kako, da ga fino spenim. Veliko boljše bi bilo vsakič odrezati košček mila stran in bi bila stvar lažja. Pošteno sem ga zdrgnila v lase in ja nastale so pene, fina bogata pena, ki se hitro spere. Prvič se mi je naredila celo nekakšna kepa zmesi sredi glave, tako čudno sem ga aplicirala na lase:). Pri prvi uporabi sem preverila kako se obnese brez balzama in moram povedat, da dejansko krasno. Balzama nisem potrebovala, ker mi je naredil lase mehke. Čeprav sem preizkus brez balzama opravila samo enkrat, ker pač brez njega ne morem:). Tudi na samem ovitku mila piše, da balzam ni potreben. Ko milo uporabim ga lepo sperem in obvezno posušim na držalu. Čeprav držalo me ne prepriča najbolj, saj se mi je že v drugo odlepil in lepilo na hrbtni strani slabo drži, ima pa odprtinico, tako da če radi vrtate po ploščicah, stenah ga lahko trdno fiksirate. Uporabljam ga samo jaz, ker se mi nekako ne zdi higiensko, da se kakšno koko iz mojih las prenesem na koga drugega.:). Ko se milo posuši ga shranem v posodico.Je pa še bolj higiensko rezanje košček za koščkom.

Moji osebni rezulati? Začela sem ga uporabljati nekje konec aprila na začetku meseca maja in v roku dveh tednov je bila situacija na lasišču nepopisno drugačna. Opazila sem, da me nič več ne srbi, da sploh ne zaznavam več belih lusk, da imam bistvevo bolj čisto lasišče. Kar izginilo je vse skupaj, nevem na kakšen način in kam. Moje osebno mnenje je, da trdo milo daje mojemu lasišču potrebno vlago in ga očisti oblog, silikonov, parabenov. Lasje pa so po uporabi mehki, voljni, neuteženi, vrne jim nekaj leska. Prav zanima me kako se bo milo obneslo v jesensko- zimskem času in če bo stanje lasišča tudi takrat isto kot sedaj potem je to najboljši izdelek, ki sem si ga kdajkoli kupila. Kar malo me zmrazi ko pomislim na zaprte prostore, suh zrak, ogrevanje.




Mislim, da je skrivnost tega mila v 99,9% naravnih sestavin in od tega kar 10% sestavin iz organskega kmetovanja. Ne vsebuje parabenov in petrokemičnih sestavin, barvil, konzervansov. Ima pa aktivno sestavino belo glino, ki se bori proti prhljaju, organsko karitejevo maslo, rastlinske in sadne ekstrate. Sestavine mojega lasišča ne zmastijo, bi pa znala zmastit lasišče, ki ima prhljaj in je nagnjeno k hitrejši zmastitvi las.



Ker sem trenutno resnično na kuri z trdim milom, na lasišče poskušam vnašati čimanj izdelkov. Kljub vsemu samo na spodnji del las nanašam občasno John Frieda brunette kremo, ki da neverjeten lesk, po vsakem pranju Morocanoil mojim lasem daleč najljubši, Gliss hialuron sprej za lase, redno po vsakem umivanju las, ki je top in daje lasem veliko vlage in ga obožujem, čeprav sestavinsko nisva prijatelja, Yves Rocher šampon za lesk las, ki dejansko oživi blond pramene in jim da veliko leska, uporabljam samo na spodnjem delu las, trenutno 1x na mesec in se ža konec najboljši naravni balzam in balzam nasplošno, ki mi je kdaj prišel pod roke Gaialuna naravni izdelki, neverjetno kaj mi naredi balzam že med uporabo in da ne govorim kako mehki, lahki in zdravi izgledajo. In love.

Ne bom vam rekla, da bo milo pomagalo vsem, ki se borite z prhljajem, ker vsako lasišče, koža je zgodba zase in nikjer ni zapisano da pomaga, lahko pa ga preverite na sebi če se borite z prhljajem ali suhim lasiščem, ki mu je pogojena še srbečica, ali pa če samo želiti narediti očiščevalno kuro las. Sama sem si ravno kupila  drugo milo in sicer res stane nekaj čez 8 eur v Dm-u, ampak sama ga  trenutno niti ne upam zamenjati. In iz potrošniškega vidika gledano, privarčujete več kot ob uporabi klasičnih šamponov. Trda mila so na voljo še za mastno lasišče, normalno lasišče, suhe lase in seveda za lasišče z prhljajem. Če pa Vas trdo milo ne prepriča pa si le naredite kdaj kuro z sodo bikarbono, ki jo nanesete na mokro lasišče in fino zmasirate, saj soda odstranjuje vso umazanijo tudi na lasišču in je neverjeten poceni izdelek.

Če se borite z prhljajem vem, kako vam je in srčno upam, da najdete, odkrijete sredstvo, ki vam bi znalo pomagati, če pa je bitka premočna pa vseeno obiščete dermatologa in zahtevate pregled, ker vam pripada, če že dobite napotnico.







Komentarji

  1. Ooo kk sem vesela, da ti je pomagal. V naprej pa isci nekaj brez SLS ali SLES, mogoce ti ta dva penilca delata zgago. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj hvala, upam da bo za večno ostalo tako:):) drgace pa bom zj res zelo previdna pri sestavinah. Meni je milo res popravilo stanje in upam, da bi še komu pomagalo*

      Izbriši
    2. Joj hvala, upam da bo za večno ostalo tako:):) drgace pa bom zj res zelo previdna pri sestavinah. Meni je milo res popravilo stanje in upam, da bi še komu pomagalo*

      Izbriši
  2. Kako dolgo pa recimo zdrži eno tako trdo milo? Res zanimivo bo treba preizkusit, tudi sama imam na čase zelo srbeče lasišče in prhljaj, še posebej čez hladnejše mesece.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj mogoče ti popravi situacijo, meni milo zdrži cela 2. meseca. :)

      Izbriši
  3. Meni je tale tudi pomagal ublažiti prhljaj in srbečico, pa še zelo dolgo sem ga imela. Moji sestri pa recimo na žalost ni pomagal.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super post! Sem si pa že ogledovala to Essence maskaro, rabim novo, pa mislim, da jo bom kar vzela :P

    OdgovoriIzbriši
  5. Ojjj...od vichy šampon proti srbečemu in razdraženemu šamponu nisi probala?ne proti prhljaju. Po prvem pranju je 100krat boljše,zdaj sem ga pol porabila in lišajev na lasišču ni več.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ojjj...od vichy šampon proti srbečemu in razdraženemu šamponu nisi probala?ne proti prhljaju. Po prvem pranju je 100krat boljše,zdaj sem ga pol porabila in lišajev na lasišču ni več.

    OdgovoriIzbriši
  7. Jas sem si ga ravno danes kupila tole milo... pa sm naletela potem na ta post... pa da vidmo :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je zelo, zelo pomagal. Sem potrebovala kar nekaj časa, da sem se privadila nanj, tako na sam sistem , obliko, ampak sem še vedno na naravno/organskih milih, šamponih in zaenkrat samo trkam. Meni je tale zelo pomagal, upam, da bo tudi tebi.

      Izbriši
  8. Zivjo.
    Zanima me, ce ta sampon pomaga v boju proti seboroicnemu dermatitisu? Si imela potrjeno da ga imas ali si imela samo mocnejsi prhljaj?

    Hvala!
    Tadeja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Tadeja živijo, sama uradno nisem imela potrjenega seboroičnega dermatitisa.iz strani zdravnika. Sama sem sumila nanj, ampak nikoli dognala ali dejansko je bil.Je prej izvenelo. Meni je to trdo milo takrat zelo pomagalo. Po tem sem bila še zelo zadovoljna z Alpstories aloe vero šamponom, tega sem uporabljala potem skoraj eno leto. Sedaj sem pa zelo zadovoljna z šamponi za lase od Dr. Organic, ki jih imajo v Tuš drogeriji, tea tree linija mi zelo, zelo ustreza, se pa vedno tako le na jesen in zimo malo borim s suhim lasiščem. Veliko uporbaljam za malo več vlage tudi olje npr. arganovo tako, da si ga vmasiram v lasišče in pustim nekaj ur. Ampak trkam, da me nič ne srbi, hvala bogu. So se mi pa težave na lasišču začele pojavljati po porodu. Upam, da sem vam lahko kako pomagala.

      Izbriši

Objavite komentar