• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

ČAS JE ZA NARAVNA RAZPRŠILA ZA DOM


So naravna razpršila za dom res boljša od konvencionalnih, dovolj obstojna, dovolj dišeča, bodo zadovoljila najbolj skeptične posameznike? 

Preden ti predstavim čisto nova ekološka razpršila za dom SPACE, blagovne znamke Mayarula, naj se moje misli na kratko dotaknejo obdobja, v katero smo vstopili, jesen. 

Jesen je za mnoge ponovno čas, ko odvečne stvari najdejo novi dom.

Čas, ko se poslovim od izdelkov, ki so odslužili svoje, marsikateri predal, polica ponovno zadiha, omare pridobijo nekaj prostora. 

Ljubo ali pa tudi ne ljubo, opravilo, ki me vedno opomni, da so energije v domu pomembne.

Če jih resnično želimo začutiti z lahkotnostjo, se moramo v domu najprej znebiti vseh tistih, ki nas omejujejo in jemljejo pozitivno energijo, šele na to se lahko v podporo vsemu dobremu, kar spuščamo v dom, podpremo z izdelki, dišavami, ki blagodejno vplivajo na naše počutje, misli, energije. 

Vesela sem, ker je to poletje prineslo naravi prijazne dišave Mayarula.

Naravna razpršila, ki te bodo razveselila s svojimi zanimivimi vonji, odišavila prostor, poleg tega pa blagodejno vplivala na tvoje počutje.

Mayarulina naravna razpršila SPACE odkrij tukaj.

Eterična olja, podprta s kristali, se nahajajo v 6 različicah, s katerimi boš harmonično in v ravnovesju podprla sebe in prostor, v katerem se nahajaš.

Zakaj izbrati naravno obarvane dišave za dom?

Na trgovskih policah v ponudbi dišav za dom najdeš veliko različnih izdelkov, ki so obogateni z nešteto kemikalijami, opozorili na katere mogoče sprva niti nismo pozorni, je pa na to pozorno naše telo. 

Večina proizvajalcev osvežilcev zraka ne razkriva kemikalij ali dišav, ki jih v izdelkih uporabljajo. 

Zavedajo se, da z njimi ne boste odstranili neprijetnih vonjev, temveč jih boste le prikrili ali pa bodo v razpršilih dodatki, ki v nosni sluznici zmotijo pravilno delovanje sposobnosti vonjanja.

Mami, ki je astmatik rada obrazložim, da ne potrebuje vseh sintetičnih aerosol dišavnic, ki sicer res odišavijo prostor, zakrijejo neprijetni vonj, a niso preveč prijazna do nas.

Ko jih vdihavam, osebno menim, da za nekoga, ki ima astmo, niso primerna. A, ker dolgo dišijo, jih v mojem primeru (mama) še vedno, kljub ozaveščanju, uporablja. 

Obstaja toliko bolj prijetnih alternativ, ki so od sintetičnih razpršil nepredstavljivo veliko boljša izbira za naš dom, prostore v katerih bivamo, obiskovalce in konec koncev tudi za naše zdravje.

Treba jih je le odkriti, jim pustiti nekaj časa, da se nanje privadimo, potem sem mnenja, da po sintetičnih razpršilih ne posegamo več oz. zelo poredko.

A seveda tukaj nastane pomislek, ko v prvi vrsti pridemo do cene. 

Zakaj bi kupili izdelek v vrednosti 30 eur, ki v prostoru hitro zbledi, če pa lahko za pičle 3 eur diši še dolgo po tistem, ko smo izdelek uporabili.

Če bi znali sebe, svoje zdravje, odnos do našega telesa, počutja večkrat postaviti v ospredje, bi zagotovo bili brez takšnih pomislekov. 

Preprosto bi izbrali tisto alternativo, ki bi bila v vseh pogledih veliko bolj prijazna do nas. Če iz finančnega vidika tako širokega razpona ne bi zmogli, bi poiskali druge poti, ki bi ravno tako bile kvalitetne ali pa preprosto tovrstnega izdelka ne bi uporabljali. 

Redno prezračevanje doma je brezplačna možnost, ki nam je dana. 

Naravni vonji so bistveno drugačni od sintetičnih. 

Dejstvo je, da so dišave pomembni del kozmetične industrije in se kot pomembne sestavine opredeljujejo preko Uredbe št. 1223/2009 Evropskega parlamenta in Sveta o kozmetičnih izdelkih. Ta npr. zahteva, da se dišavne sestavine med sestavinami navedejo z izrazoma parfum ali aroma. 

Kakovostne 100 %, ekološke naravne dišave so v primerjavi s sintetičnimi bistveno dražje.

Po kakovostnih naravnih dišavah in ne ponaredkih, ki jih je tudi v svetu naravnega moč najti, tudi zelo preprosto in prefinjeno ponarediti, večine posameznikov ne boli glava, niso škodljive za naš dihalni sistem, v prostoru niso moteče, saj vonji hitro bledijo, niso preveč zasičeni, blagodejno vplivajo na počutje, razpoloženje. 

Naravne dišave so prijazne ne samo do nas, temveč tudi do narave, saj so izdelane iz snovi, ki ji ne škodijo.

Ko naravno le to v resnici ni.

  • Preprosto je ustvariti izdelek, ga obogatiti z naravno sestavino v minimalnem deležu, ustvariti privlačno embalažo, iz katere se bohoti napis naravno, oglaševati, kako naravno, ekološko obarvan izdelek je to, a v resnici je daleč od tega. 
Na tej točki si želim, da bi znali ločiti dobro od slabega, da bi nabirali znanja, ki nam pomagajo do boljših odločitev. 

Zanimivosti trga sintetičnih dišav za dom.

  • Trg dišav za dom naj bi do leta 2027 dosegel 27,63 milijarde dolarjev,
  • ključno podjetje na trgu dišav bo The Procter & Gamble Company,
  • vodilni segment na trgu dišav za dom naj bi prevzele sveče (odišavljene in neodišavljene), sledijo jim spreji za dom, difuzorji, eterična olja in kadilne palčke.
Kako kaže trgu naravnih dišav?
  • Do leta 2027 naj bi predvidoma dosegel 4,6 milijona USD,
  • Evropa bo v napovedanem obdobju predstavljala največji tržni delež, sledila naj bi ji Severna Amerika,
  • rast bo na področju prefinjenih dišav, osebne nege, kozmetike, le to bo ovirano iz strani ponarejenih sintetičnih dišav,
  • eden izmed pomembnih dejavnikov rasti naravnih dišav bo vse večja ozaveščenost potrošnikov o škodljivih učinkih kemikalij in sintetičnih dodatkov.
Ključni dejavnik naravnih dišav so kakovostna eterična olja.

Ko boš v prihodnje nakupovala eterična olja posegaj po eteričnih oljih, ki so pridobljena iz točno določene rastline, ki je divje rastoča ali ekološko pridelana, nič mu ne sme biti dodano in nič odvzeto. Proizvajalec upošteva zakonodajo in ti lahko ob povpraševanju o izvoru, kakovosti, poreklu, varnostnih opozorilih, dokaže, da je eterično olje 100 % naravno in ekološko pridelano. 


Z njimi se prepustiš pristnim in naravnim vonjem.

Izpostavljeno:

  • 100 % naravno,
  • ekološke sestavine,
  • ročna izdelava, 
  • steklena, temna embalaža, 
  • odličen mehak razpršilni sistem, 
  • trajnostni vidik,
  • prelepi vonji,
  • dodatek kristalov.

Kombinacije vonjev niso preintenzivne, po njih te ne bo bolela glava in jih posledično lahko uporabiš, kjerkoli in kolikokrat želiš.

Ustvarjena, da z njimi osvežiš in energijsko očistiš prostor, v katerem si. Z njihovo pomočjo v prostor vneseš novo, svežo, pozitivno energijo in vibracije.

Da bi se lažje odločila, katero ekološko dišavo izbrati, sem zate pripravila kratek povzetek le teh. Tako bo izbor razpršila v prihodnje bistveno lažji. 

Si kreativno, ustvarjalno usmerjena duša: CREATIVITY SPARK

Vonj: svežina citrusov, mediterana (bosvelija, sivka, lovor, rožmarin, limona in mandarina).

Dvig kreativnih, ustvarjalnih vibracij, fokusa, pomirja, sprošča, dviguje pozitivno vzdušje, igrivost, veselje, navdihne, zmanjšuje stres, prizemljuje, umirja misli.

Idealna dišava za: dom, pisarno, delovne prostore, delovne skupine, ki potrebujejo ustvarjalni zagon, kreativnost, fokus, delovno vnemo, umirjeno in prijetno počutje.

Kristali za podporo: karneon (kreativnost), hematit (prizemljevanje), modri kalcedon (umirjanje).


Energijsko čiščenje in osvežitev doma: ENERGY CLEANSING

Vonj:  EO bosvelije, mire, črne smreke, žajblja, brina in grenivke.   

Alternativni pristop v obliki razpršila klasičnim kadilom za energijsko čiščenje doma. Odstranjevanje negativnih energij, odpravljanje slabih vibracij, vnos pozitivne energije, svežine, čistosti prostora. 

Odlična dišava za vse: ki želite energijsko prečistiti prostore in v njih privabiti pozitivne vibracije in energije. 

Kristali za podporo: kamena strela, črni turmalin (energijsko čiščenje, zaščita), citrin (pozitivna energija, optimizem).


Sprostitev in zmanjševanje stresa: JUST RELAX

Vonj: EO bosvelije, amirisa, rimske kamilice, geranije, mandarine in limone. Svež, lahkoten vonj.  

Sprostitev, pomiritev, umiritev duha, uma, misli. V prostor vnese sproščenost in umirjenost. Prijetna kombinacija eteričnih olj, ki še posebej blagodejno vpliva na razpoloženje ob napornih, stresnih dnevih. 

Kristali za podporo: kamena strela, (energijsko čiščenje, zaščita), morganit (ljubezen), roževec (toplina, ljubezen, sreča).

Spodbujanje vibracij ljubezni do sebe in drugih: LOVE IS IN THE AIR

Vonj: EO sandalovine, amirisa, pačulija, geranije, palmarose, ilanga in sladke pomaranče.

Ustvarjanje ljubečega okolja, spodbujanje pristne ljubezni do sebe, drugih, pomiritev sproščanje, vnos veselja, harmoničnosti, ljubeče vzdušje. Podpora na partnerskem odnosu, ljubezni, čutnosti, harmoniji, komunikaciji.

Prekrasna kombinacija za vse: ki želite spodbuditi ljubezen in jo dvigniti na višji energijski, harmoničen nivo. 

Kristali za podporo: roževec (toplina, ljubezen, sreča), angelit (pomirjajoča energija), mesečev kamen (pomirja, veselje, notranja rast).

Priprava prostora na meditacijo: MEDITATION TIME

Vonj: kombinacija EO pačulija, bosvelije, mire, sivke, bergamotke in grenivke.

Sproščeno ozračje za umirjeno in globoko meditacijsko vzdušje. Umiritev telesa, duha, sprostitev.

Za vse, ki se želite: še bolj globoko povezati v meditaciji in začutiti um v polni meri. Dišave za vse, ki se radi povežete s sabo, poskrbite za svoje počutje. 

Kristali za podporo: kamena strela, (energijsko čiščenje, zaščita), roževec (toplina, ljubezen, sreča), ametist (odstranjevanje negativne energije, mir, ravnovesje).

Umirjen spanec in priprava nanj: SWEET DREAMS

Vonj:  EO vetiverja, cedre, sivke, sladkega majarona, ilanga in sladke pomaranče.

Pomoč pri sprostitvi, umiritvi, pripravi na miren spanec. Kombinacija eteričnih olj in kristalov poskrbi za globok spanec in umirjene misli. 

Kristali za podporo: kamena strela, (energijsko čiščenje, zaščita), ametist (odstranjevanje negativne energije, mir, ravnovesje), angelit (pomirjajoča energija). 

Dišave so zasnovane za vse, ki resnično želite odkriti pozitivne lastnosti mešanice eteričnih olj, verjamete v moč kristalov in radi odkrivate plati harmoničnosti, pozitivnih energij, višjih vibracij. 

Všeč bodo vsem, ki ste ljubitelji eteričnih olj in za vse, ki se z njimi šele spoznavate. Prepustite se unikatnim kombinacijam vonjev, občutite jih. Dovolite jim, da jih vsakič znova na novo odkrijete.

Ko razpršilo za dom porabite ne pozabite iz stekleničke vzeti kristalov, jih shraniti in jih uporabljati v nadaljnjih ritualih. 

Celotno kolekcijo ekoloških naravnih dišav Mayarula SPACE najdeš tukaj

Če boš ob brskanju, kakšno dišavo še posebej začutila in jo preizkusila, se veselim tvojega odziva in mnenja. 

Pocukaj za rokav, če pri izboru razpršila ali katerega drugega izdelka Mayarula, potrebuješ pomoč in nasvet. Z veseljem ti pomagam. 

Naj ti jesen prinese mnogo pozitivnih vibracij, energije in lahkotnosti v toku življenja. 













































*objava je nastala v sodelovanju z Mayarula

viri:1.https://www.globenewswire.com/news-release/2022/09/13/2514702/0/en/Home-Fragrance-Market-to-Reach-USD-27-63-Billion-by-2027-Home-Fragrance-Industry-Striking-CAGR-of-3-1.html 2. https://www.perfumerflavorist.com/fragrance/regulatory-research/news/22144641/report-global-natural-fragrance-market-to-reach-46-million-by-2027 3. Magnolija.si