• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

KAKO BOŠ LOČILA PREPROSTO NARAVNO KOZMETIKO OD TISTE BOLJ NAPREDNE NARAVNE KOZMETIKE


Želim si širiti dober glas o kategoriji, ki v ospredje prihaja tudi v Sloveniji, vseeno pa sem do nje razumna in tudi kritična.

O tem, kakšna naj bi bila naravno, ekološko zasnovana naravna kozmetika sem že VELIKO pisala. 

Še vedno poudarjam, da NI vsaka naravna kozmetika dobra za vsako kožo, še vedno nas zna zavajati in želim si, da ti ob tem znam pomagati. 

Z naslovom sem te želela spodbuditi, da tudi ti premisliš ob naslednjem nakupu, kaj točno si od naravne kozmetike sploh želiš. Si želiš samo prijetno vlaženje ali pa želiš tretma, ki deluje tudi na tvoje madeže, ki si jih pridobila z izstiskanjem mozoljev. Če se zavedamo, kaj si od nakupa želimo, smo manj razočarani, če rezultati niso to, kar bi si morebiti želeli, da so. 

Rada bi, da ločiš preproste negovalne izdelke od tistih bolj kompleksnih, tistih, ki dejansko delujejo. 

Zavedaj se, da je vsaka sestavina, ki kroji izdelek aktivna, vendar pa so ravno koncentracije posameznih učinkovin v izdelku lahko ključne v trenutku, ko boš iskala nego od katere boš dobila nekaj več. 

PREPROSTA NARAVNA KOZMETIKA

Zame osebno ima zelo preprosto zasnovo, preproste sestavine, takšne, ki so nam poznane. Mogoče bodo bazirale samo na maslih, oljih, nekateri jim bodo dodali komponento, ki bo izdelek naredila bolj zanimiv. Tukaj se moraš zavedati, da posamezna masla, olja ... vsebujejo kot del sestave razne vitamine, kljub vsemu pa v končnem produktu ne dosegajo koncentracij, ki niso vedno zadovoljivi za končne rezultate na koži. Prilagam povezavo do krasnega zapisa o maslih in oljih iz katerega se boš naučila veliko novega. 

NAPREDNA NARAVNA KOZMETIKA

Rada ji rečem napredna, ker je naredila večji korak od preprosto zasnovanih izdelkov. V osnovi lahko ima preprosto sestavo, a je obogatena z veliko bolj zanimivimi komponentami s katerimi lahko ciljamo na posamezno težavo, ki jo na koži opazimo (madeži, gubice, izguba sijaja ...) z njimi zagotovimo veliko potreb in prav vesela sem, ker se v naravni kozmetiki znamke trudijo biti še bolj učinkovite, aktivne, se poslužujejo sestavin, zaradi katerih nam zaigra srce. Nihče se ne brani rastlinskega kolagena, peptidov, niacinamida (B3), hialuronske kisline, rastlinskih izvlečkov, ki obogatijo kožo s svojimi krasnimi sposobnostmi in drugimi krasnimi sestavinami, ki jih koža rada sprejme. Če so razni vitamini, peptidi, aminokisline, kisline ... bile še nekaj časa nazaj del samo običajne, konvencionalne kozmetike, so svoje mesto prav dobro zasedle tudi kot komponente v eko, naravno obarvani negi. 

NARAVNA KOZMETIKA PRI NAS

V zadnjih dveh letih je naravno, ekološka kozmetika zelo napredovala. Ne samo v smislu, da se na trgu pojavlja vedno več znamk, predvsem je občutiti razvoj tistih, ki so že nekaj let prisotni. Izboljšujejo svoje sestave, se osredotočajo na boljše embalaže, pomislijo tudi na sam vidik pakiranja, ki nas ob odpiranju paketkov razveselijo brez odvečne plastike. Nekatere znamke se trdo potrudijo za pridobitev certifikatov, se trudijo biti 100% naravne. 

Kljub vsemu izboljšavam še vedno opažam veliko znamk, ki so, če se dotaknem sestavinske zasnove precej preproste in pri zahtevnih uporabnikih, kupcih, poznavalcih kozmetike, žal ne bodo takoj njihov prvi izbor. 

V Sloveniji certifikat po imenu Cosmethically Active potruje, da z njihovim certifikatom izdelek  deluje. Prva znamka, ki ga je pridobila je bila izjemna Mayarula, ponosno se z njim  ponaša tudi Madres v svoji liniji nege obraza. 


Tako, sedaj veš, kako izbirati in na koncu izbrati, da bo tvoja koža srečna in vesela. Ti pa tudi :).