• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

MINI ŠOLA O NARAVNIH DEODORANTIH



Poznam svoje trenutke, ko sem vedno, ko je Nivea izdala kakšen super vonj svojega antiperspiranta, odhitela in ga kupila. Tisti klasični Nivea vonj je bil najboljši.

Ampak že dolgo več ne odhajam med klasične drogerijske poličke, ki se ne skladajo z mojo filozofijo. In že dolgo več ne uporabljam antiperspirantov, ki vsebujujejo aluminijeve soli.

Aluminijev klorhidrat se nahaja v večini antiperspirantov. Po spletu kroži nešteto objav, ki nakazujejo njihov škodljivi vpliv, nisem pa zasledila striktne objave, ki bi nakazala, da bi dejansko nekdo zaradi uporabe antiperspiranta, ki tovrstno spojino vsebuje in naj bi povzročala raka, alzheimerjevo bolezen, izgubil življenje. Vsaj iskreno upam, da ne. Aluminijeve spojine so v našem okolju prisotne, težava je v spojinah, ki so predelane oblike.

Včasih človek postane zmeden, ko niha med mnenji, ki strogo nasprotujejo uporabi antiperspirantov in mnenji tistih, ki proti njemu nimajo ničesar. 

Sama menim, da je potenje naraven proces, tako kot uriniranje, ki ga namerno ne ustavljamo. Telo s potenjem izloča toksine, strupe in prav je da jih v telesu ne zadržujemo, kljub temu, da pazduha ni edini predel, ki izloča proces potenja, tudi, če ste svoj antiperspirant nanesli na predel pazduhe, ga rešuje ravno to, da bo iz telesa izstopil nekje drugje. 

Aluminijeve soli naše pore zaprejo, s tem pa preprečijo potenje, neprijeten vonj, preidejo v kožo in prehajajo v naš krvni obtok. Vprašam se, ali je našemu telesu všeč, če vanj pri odprtih vratih spuščamo umetne kemikalije? Če bi naše telo govorilo, bi ga vprašala, če se z mojim izborom strinja, ali se ne? Mislim, da bi bil odgovor NE. 

Vas pa popolnoma razumem, če še klasični različici antiperspiranta težko odrečete. Je neprijetno, če je vaš proces potenja aktiven v meri, ki je za vas moteča in vam klasična različica deodoranta ne ustreza. Lahko pa sklenete kompromis, v službi antiperspiranti, za vikende pa posežete po naravni različici deodoranta. :)

Moj izbor deodoranta je moja osebna odločitev. Najpomembnejši sestavini, ki jih ne sme vsebovati: aluminijeve soli. Lahko vsebuje sodo bikarbono, ki se odlično bori proti potenju (vseeno preveri, ali jo tvoja koža prenaša, saj je za marsikoga tudi dražeča), glino, ali sestavine, ki so za dosego suhega občutka učinkovite, bolj kot pa, če jih deodorant ne bi imel. 

Tvoj izbor naj bo to, kar ti čutiš, naj ne bo nekaj na silo, imej pa vedno v svoji glavi dejstvo, da naravni deodorant ni antiperspirant, in če nanj nisi vajen -a, ne bodi razočaran - a. Proces potenja je normalen, vonj, ki ga oddajamo, je naš vonj, svojega telesa pa se NE sramujemo. 

Želim vam, da bi znali izbrati pravilo. Da bi izbirali brez pritiska, vpliva, točno tako kot vi čutite, da je prav. Jaz vam na koncu lahko zaupam le, da je izbor naravnih, eko deodorantov, ko se na njih privadiš čudovit in se s pomisleki vračaš h klasiki. 

Hvala, ker ceniš svoje telo in ga poslušaš?


Izbor mojih najljubših deodorantov: klik, klik












* V objavi je zapisano moje osebno mnenje o naravnih in eko deodorantih. Pred uporabo naravno - ekoloških izdelkov vedno preveri sestavine.