• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

INSTAGRAM MISTAKES!


Instagram ali Facebok? Instagram!


Če preveriš moj IG profil @sugarlove.blog lahko opaziš smer v katero se nagibam: kozmetika, negovalni izdelki, svetloba, belina in barve, pasteli. Ko se ustavim na svojem profilu mi je všeč, pa vendarle mislim, da njegova rast ni uspešna predvsem zaradi napak, ki jih delam. Če bi bilo 80% profila osebnega in 20% tistega kar dejansko preko bloga ustvarjam bi številke mogoče bile drugačne. Predstavljam ti svoje IG napake.

OPIS PROFILA

Moj je popolnoma nezanimiv :). Iz opisa o meni ne boste izvedeli popolnoma nič zanimivega, mogoče samo to, da pišem blog in kam se z njim nagibam. Osebno so mi zanimivi profili, ki svoj opis popestrijo z kratkim opisom, tako me še bolj privlačijo in so mi iz osebnega vidika bolj blizu.


IZGLED FOTOGRAFIJE

Ko sem začela uporabljati IG, se nisem pretirano ozirala na sam videz fotografij. Sedaj preden fotografijo objavim premislim ali mi je dejansko všeč. S svojimi sem zaenkrat zadovoljna. Vem, da bi jih lahko z boljšo opremo še izboljšala. Pa vendarle je to moj hobi, od tega ne živim in ne čutim potrebe po pretiranih spremembah. Lahko imaš vrhunsko opremo, če nimaš okusa, sloga, stila na koncu morebiti ne bo izpadlo privlačno. Je pa meni osebno lep, čist, bogatih barv IG profil, profil, ki me pritegne k sledenju. Več osebnosti, ko ob prebiranju začutim, bolj všeč mi je.


KONSTANTNO PONAVLJAJOČA TEMA

Res imam beauty blog, občasne life style objave, pa vendarle na IG profilu prikazujem preveč kozmetike in negovalnih izdelkov. Fotografija morebiti je lepa, je pa čez čas verjetno že komu moteče in nezanimivo kot celota. Na tovrsten način težje rastem, oz. izgubim na sledilcih. Sama imam rada pestre, zanimive profile, profile, ki kažejo tudi tisto drugo plat tistega kar radi počnejo. Tudi sama se ne ličim po cele dneve, ampak živim pestro, zanimivo, samo tega do sedaj nisem prikazovala.


SKLOP PODOBNIH FOTOGRAFIJ

Velikokrat sem iz svojege blog objave v istem dnevu objavila več istih fotografij, samo drugačni zorni koti, vsebina enaka. Ko sem to opazila mi je bilo izredno dolgočasno. Sedaj iz objave na blogu izberem 1 fotografijo in mogoče čez čas ponovno spet objavim kakšno.

OZNAČEVANJE IN UPORABA HAŠTAGOV

Prevelikokrat se mi zgodi, da na njih preprosto pozabim, ali pa pri uporabi pretiravam. V reviji Elle sem prebrala, da je preveliko število # moteče, klic obupa, za to je smiselno uporabiti nekaj res dobrih  # (bolje 3 dobre, kot 10 nezanimivih), ali pa najti unikatnega, ki ga na trgu še ni (in z njim zasloviš :)). Velikokrat pozabim na samo označitev znamk, ki jih na fotografiji uporabim, s tem me drugi težko opazijo, oz. sledijo mojemu delu.

OSEBNI STIK

Mislim, da nimam 10 fotografij na katerih dejansko vidiš mene kot osebo. Tudi meni je moteče, ko brskam po profilu pa niti ne vem, kdo je njegov ustvarjalec, oseba, ki za njim stoji. Moja edina težava je ta, da se ne izpostavljam rada, je pa res, da vedno do sedaj, ko sem objavila fotografijo sebe dobila takoj sledilca več. Do tega imam poseben odnos, ker je moja intima in zasebnost del mojega zasebnega življenja in ga ne delim rada z vsemi. 

TERMIN OBJAVLJANJA

Zjutraj in zvečer naj bi bil najbolj ugoden, sama na to ne dajem pretiranega pomena, objavim, ko mi je do tega ali pa, ko me nekaj inspirira in želim pokazati. Bom pa preizkusila ali je res doseg najboljši ob jutranjih in večernih urah.

ŠTEVILO FOTOGRAFIJ

Tukaj mislim, da ne delam prevelike napake. V povprečju objavim 2-3 fotografije na dan, kar se mi zdi ravno dovolj. Osebno mi je prenasičeno objavljanje moteče, hitro pa tudi pozabim na profile, ki objavljajo občasno.



Trenutno število objavljenih fotografij 694, število sledilcev na IG @sugarlove.blog 1258, sama sledim
638 profilom (v procesu zmanjševanja števila).













































Komentarji

  1. Zanimiva objava. Na instagram objavljaš res super fotke, ti z veseljem sledim. :)
    Ne razumem pa tistega glede unikatnih hastagov. Glede na to, da so # namenjeni katekoriziranju fotk po katerih te drugi uporabniki lažje najdejo, ne vem točno kako bo kdo prišel na tvoj profil preko unikatnih hastagov, ki jih nične ne uporablja oz ne obstajajo. Skratka sklepam, da ti več prometa prinese uporaba najbolj pogosto uporabljenih hastagov. :)
    Jaz bom morala začeti malo pogosteje objavljat, zadnje čase mi zaradi službe in ostalih obveznosti vse stoji :/

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimiva objava. Meni so tvoje fotografije všeč, ta svetla tematika je čudovita <3
    Xoxo, A.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super objava. Na to temo, bi pa se dalo razpravljati :) Tudi sama se soočam s podobnim "problemom" kot ti. Nikakor mi ne uspe povečati števila sledicev na IG. Probala sem z objavami zjutraj, zvečer, pa še z nekimi triki, ampak neke drastične spremembe zaenkrat še ni :) Mogoče sem premalo vztrajna ... :) Sem pa opazila, da veliko oseb, ki so "no name" ima kupljene sledilce, nekateri celo imajo kupljene komentarje. Kam to pelje ne vem. Sama sem pristaš tega, da raje dobim dva sledilca na teden in da ta dva ostaneta, kot pa 50 lažnih... ne vem, mogoče je moje razmišljanje zgrešeno.
    Danes sem se pa malo razpisala, oprosti :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz se nerada obremenjujem z vsemi "pravili". Do you, je moj moto :). Meni pa se zdi, da je konstantno povnavljajoča tema lahko kar dobra. Vsaj tako sem kdaj prebrala v objavah o vseh "in" instagramerjih. Jaz bi z veseljem videla na tvojem profile kakšen "selfie" več, ker je tudi meni to zanimivo. Je pa res, da je to osebna stvar in vsak se odloči zase :).

    OdgovoriIzbriši
  5. Monika, ne bodi tako stroga do sebe! Tvoj profil zmaga, si ena iz med Instagramerk, ki jih zelo rada spremljam in tvoje slike so prečudovite!!!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar