• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

PRIMERJAVA DROGERIJSKIH GOBIC BODY&SOUL IN CATRICE

Body&Soul gobico oz. jajčko za nanos tekočih podlag sem kupila v Mullerju. Bila je zadnja, že pred časom, vendar mislim, da je del redne ponudbe. Zakaj sem jo kupila, če sem s svojimi čopiči, tudi prsti čisto zadovoljna kar se nanosa podlag tiče?. Ker so mi gobice zelo blizu, ker je cenovno dostopna, rada imam natural videz, videz, ki ni pretežek, pinki je in iz embalaže mi je delovala zelo mehko, a še največji razlog je bil primerjava z Catric gobico.


 Body&Soul MAKE-UP EI



Gobica se predhodno nahaja v nič preveč posebni in olepšani plastični embalaži, v kateri dejansko kar malce poskakuje levo in desno, ker v dnu nima posebne podpore. Na hrbtni strani je krajši opis, kako z gobico ravnamo po uporabi, le ta pravi:, da jo očistimo pod vodo z poljubnim čistilom in osušimo na zraku.


Sama gobica dejansko ima precej jajčasto obliko na dnu, ki se v vrhu zapira v stožec. Kljub temu, da je dno precej okrogle oblike vseeno zelo dobro stoji in sodeluje pri fotografiranju:). Na otip priznam, da je precej mehka, z lahkoto se stisne, za kar ne potrebujemo pretirane sile. Ravno pravšnje velikosti primerne za obraz. Koničast del je zelo dober za vtapkanje korektorja pod predel pod očmi, čeprav je še vedno precej velik je veliko boljši od Catriceve. Navlažena se bistveno ne poveča. Mokra pobere bistveno manj podlage kot suha, čeprav naj poudarim, da gobice poberejo kljub vsemu precej veliko izdelka. Vtapkavanje je veliko bolj prijetno kot pri Catrice gobici. Končni videz je naraven look, brez vidnih prehodov. Zelo natural tudi z težkimi podlagami. Npr. Artdeco mineralna podlaga, ki je zelo dobro prekrivna in jo priporočam vsem, ki imate občutljivo kožo, predel okoli oči, je kar težka podlaga, ki sicer ustvari lep finiš, vendar pa meni osebno najlepše izpade, če jo nanašam z gobico, se mi zdi da kljub temu, da je težek izdelek ga gobica naredi veliko lažjega, lepšega.


Moja slavna in famozna gobica Catrice desno je bila ena tistih, ki sem jo imela na listi želja, vedno, ko sem jo hotela kupiti, je bila pokupljena, spomladi mi je končno uspelo ujeti eno. Vendar pa naj povem, da mi sploh ni všeč, ampak resnično NE. Na otip je zelo podobna Body&Soul gobici, vendar se mi slednja vseeno zdi mehkejša, prijetnejša na otip, lažja pri stiskanju in lažja pri vtapkanju podlage v kožo.


Body&Soul gobica na vrhu prehaja v konkreten stožec, Catriceva je v stožcu še vedno malo bolj okrogla, kar Mullerjevo označuje za bolj natančno pri vtapkanju korektorja, je ožja in lažje dosežemo predel kotička oči.  


Catric gobica ima obliko, ki je zame definirana kot zg. stožčast del namenjen predelu pod očmi, spodnji okrogel del ostalemu delu obraza. In ravno oblika me zmoti, ker je dejansko ne moreš uporabljati tako fino kot Mullerjevo, ker podlago zelo težko vtapkavaš v smislu, da celotno gobico ravno pridržiš na obraz, saj je vmes nekakšna valjasta oblika, ki le to onemogoča, in tisti okrogli del se pri meni res ne obense. Porabim preveč časa in energije z uporabo. In tisto pritiskanjena kožo s spodnjim delom mi ne naredi nekega lepega enakomernega finiša, vidni so prehodi in če posplošim porabim čisto preveč časa.


Suha pobere precej podlage, mokra deluje veliko bolje, vendar pa se kljub napiti vodi ne poveča bistveno, oz. da  dobimo efekt vau res je veliko večja. Se pa tudi Mullerjeva v tem ne razlikuje dosti. Zelo težko jo očitim do tiste mere, da se ne bi poznalo na gobici ničesar, vedno nekaj ostane. Žal so vidne sledi tudi na Body&Soul gobici.  Malce tudi že razpada, čeprav po materialu na prvo oko sodeč ne izgleda čisto najslabša.  




No, če bi pa vseeno morala reči katera gobica mi je vau sta pa Ebelin mini gobici za vtapkanje korektorjev. Še mehkejša od Body&Soul in to bistveno mehkejša, ko jo zmočiš z vodo se lepotička tako napije vode, da dejansko lahko rečeš, vau koliko je velika. Spet ni tako velika, da jo porabiš za nanos tekoče podlage, ker bi časovno trajajo predolgo, je pa že kar malo velika za nanos korektorja. Aboslutno super naložba za moj korektor, saj je z njo res fino delat, lepo ga vtapka, zabriše prehode. In mi je prav škoda, ker se Ebelin ne odloči in naredi večje verzije, no mogoče sta bili tile le poskusna verzija.





Moja zmagovalka med primerjalnima gobicama je zagotovo Body&Soul, ki stane okoli 3 eur, Catric okoli 5 eur. Veliko lepši končni videz, ljubša oblika, nanos. Me prav zanima koliko časa bo zdržala brez razpadanja. Upam tudi, da zaradi vlage ne začne plesneti, Catriceva ni. Je pa Beauty blender gobica ena tistih izdelkov, ki jo imam na svoji listi želja, ker dokler ne preveriš kako se obnese kraljica vseh gobic pač težko rečeš ali so vsi ti ponaredki dobri ali niso. Tudi gobico od RT že sanjam počasi in Nanshy gobica mi tudi deluje obetavno.  Meni Mullerjeva več kot očitno odgovarja, klanjam se ji za dostopno ceno in jo opredeljujem kot meni osebno najboljšo drogerijsko gobico:):):)





Katera pa je Vaša najljubša gobica, ali preprosto prisegate na čopiče, morebiti kar prste?




























With LOVE Sugarlove blog

Komentarji

  1. Jaz vedno makeup nanašam s prsti in čopiči, tako da na gobice sploh ne pomislim oz. nimam še želje da bi preizkusila to tehniko. Ali veliko zamujam? :)

    x, Katja
    http://stylish-flower.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je gobica res odlična pri izbiri, ko uporabljam kako res težko podlago in se potem bojim, da bi preveč izpadlo pretežko, se vsedlo v gubice in takrat res posežem po njej. Ker vpije odvečno vsebino, in naredi tak lep natural videz. Če zamujaš, kaj pa vem, meni je včasih s čopiči čisto ok in se na gobico sploh ne spomnem, potem pa ko vem, da bi rada da izpade zelo naravno posežem po njej. Mogoče bi morala kdaj probat:)

      Izbriši
    2. Aha ok, hvala ti za odgovor! :) Mogoče se bom pa spravila enkrat samo probat :)

      xx

      Izbriši
  2. Jaz sem tudi bolj za čopiče, včasih za hitrco kar prste uporabim. Te gobice me še niso prepričale, morda bi morala še malo sprobati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jst sme se pa nekam čist odvadla od prstkov in jih res redkokdaj uporabim:), ampak ja gobice so pri meni v uporabi pri težji podlagi, se mi zdi da potem res dosežem en tak lep, prekriven in nepreveč opazen težek makeup:). Ampak jst pravim tak, če imaš tehniko, ki ti ustreza niti ni potreb po menjavi:)

      Izbriši
  3. Great comparison! Love your photos:)

    http://livinlikeaileen.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz imam tako vijolično od Orifalama, moram reči, da mi je do sedaj super. Je pa res, da jo uporabljam bolj redko. Sploh ne vem zakaj, saj so nanosi z gobico na videz bolj naravni, kot tisti s čopičem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jst jih ravno zaradi veliko bolj naravnega videza uporabljam in mi je tako super:)

      Izbriši
  5. Jaz imam od Tedija in sem jo kupila, ker sem zasledila na blogih ogromno pohval, mislim, da jo je tudi Taya zelo pohvalila. Brez nje si ne predstavljam življenje in me precej žalosti, da jo ni mogoče dobiti :( kupila sem tudi tole od Body&Soul, vendar je še nisem preizkusila. Ima pa Tedijeva gobica podobno obliko kot tale Catricova.
    S čim jo čistiš? Sama jo trenutno z eno peno za čiščenje obraza, vendar ne vem, če jo to ravno najbolj pametno, zato iščem kakšen nasvet glede tega :)

    Mogoče sem tako navdušena nad temi gobicami, ker čopičov razen za nanos senčil nimam pa še to samo dva. Meni je res must have :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj tedijeve pa nisem zasledila, škoda. Joj tut men tole čiščenje ne gre najbl od rok, vedn se ful še pozna na gobici, bom mogla mal pogooglat:)

      Izbriši
  6. Jaz imam tudi tole Body&Soul. Sicer sem jo do zdaj uporabila le dvakrat ampak sem z njo kar zadovoljna, čeprav največkrat stvari zabrišem tudi s prsti. #guilty :D (Tamara)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hihii:) mah sej tolk ene robe, ko na koncu tk lahka prste uporabiš in je še najboljše:)hihi

      Izbriši
  7. Meni so ebelin gobice res noro mehke in sam z njimi še vtapkavam korektor, res so fajne. Čistijo se pa res smotan in se vse gor pozna, tut js nisem s tem neki uspešna.

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni Body&Soul gobica ni zdržala več kot mesec in pol, potem je začela počasi a vztrajno razpadati. Sprva pa sem bila tudi jaz zelo navdušena nad njo, ampak še vseeno prisegam na čopiče. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ojoj škoda ker to je pa res en kratek čas, no upam, da moja zdrži malo več. Čopiči pa vedno mora bit kak fajni:)

      Izbriši
  9. Uf, si me pomirila, sem ravno ta teden iz radovednosti kupila gobico od Body & Soul! Sicer za podlago prisegam na čopiče Real Techiques, ampak me res zanima, kako se bo obnesla :) Super primerjava!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni so čopiči RT zakon, ampak tale gobica res ni slaba, sploh pa ne za tako ceno..Upam, da bo dolg zdržala:) poročaj kako ti bo, me res zanima:)

      Izbriši
  10. Super objava. :) Jaz imam tudi podobno v načrtu. Od tvojih imam sicer samo te mini od Ebelin in so res najboljše. Sem zadnjič v Avstriju kupila še en paket, ker so zdaj ti dve mini gobici obdržali v njihovi redni liniji. Imajo tudi večjo za obraz, ki prav tako ni slaba. Vendar se mi zdi, da je mogoče Nanshy se vedno najbolj mehka. Bom morala malo več stestirat :). Jaz sem se tako navadila na te gobice, da jih skoz nekaj kupujem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj Petra nujno moraš naredit objavo, ker mene pa ful mika tale Nanshy gobica in bi kaka primerjava bila super. Tele ebelin so tako super mehke res, skos jih uporabljam in hvala za info, ko bom kj v avstriji vzamem tudi večjo. Meni so gobice res fajn, sploh če hočem kak malo bolj prekriven puder nardim malo manj težek in se fino obnese, sploh za ceno ki jo ima. :)

      Izbriši
  11. Ko sem prebrala to objavo, sem si rekla, to je pa čisto nekaj drugega, kot to kar sem nazadnje brala. Bravo! Ocen izdelkov ne berem pogosto, se obrnem na njih ko potrebujem kupiti kakšen nov izdelek in ker sem zadnje čase kupovala že preverjene stvari, posledično tudi ocen nisem brala že kar lep čas. Ampak navdušena sem nad tvojim stilom pisanja in ocena je točno takšna kot bi si jo želela. V njej izvem vse, razen mogoče kako je glede čiščenja ene in druge - če je kakšna razlika oz. katera se lepše čisti.
    Sama imam gobico Urban Beauty United in ima podobno obliko kot Catrice gobica, me za enkrat takšne oblika še ni motila. Sem pa navdušena nad takšnim nanosom, ker je rezultat veliko boljši. Jo večinoma uporabljam šele ko podlago nanesem s prsti ali čopičem, da si jo enakomerno vtrem v kožo, drugače res vpije preveč izdelka, ki ga je potem še težko izprati. Se pa ta moja gobica vidno poveča, ko se napije z vodo. Nekje sem prebrala, da naj bi se podlago nanašalo z mokro gobico, ampak moja je bila očitno preveč mokra in nisem dosegla dobrih rezultatov.
    Zdaj pa tudi mene mika ta Mulerjeva :) Jo bom dala na nakupovalni seznam, ko to izrabim do konca, še posebej ker je res ugodna.

    OdgovoriIzbriši
  12. Joj Maja velik, velik hvala za te besede, pomenijo mi res ogromno. Oceno sem spisala tako kot jo čutim in kot sem izdelka doživela :) Sama bom za to ceno gobico zagotovo še kupila, ker mi je res fina. Pa še denarnica ne trpi preveč:). Še enkrat velik hvala***

    OdgovoriIzbriši
  13. Sama imam Mullerjevo gobico in jo čistim z navadnim trdim milom :) Nekajkrat ga podrgnem po gobici, da nastane pena, nato pa milo s prsti nekaj časa vtiram v gobico in izpiram, ponavljam dokler ni čista :D Gobica je potem res popolnoma čista. Čistim pa jo enkrat na teden, ker je čez teden ne uporabim več kot 3x, tako gobico ''razdelim'' na 3 dele :) Sušim jo na okenski polici, kjer je svetlo in toplo zaradi sončne svetlobe in nikoli ne v kopalnici, da zaradi vlažnosti ne nastane plesen. Zaradi istega razloga je tudi ne hranim v kopalnici in ne v plastični embalaži, v kateri sem jo kupila, ampak v stekleni skledici v suhem prostoru :) Gobico imam zdaj že 3 mesece in izgleda kot nova, čeprav pravijo da jih je potrebno vseeno kar pogosto menjevat zaradi higienskih razlogov. Tehnika s trdim milom se mi najbolj obnese tudi na čopičih s katerimi nanašam tekoče ali kremne produkte :)
    Upam, da bo ta nasvet koristil in se opravičujem za dolg komentar :P Tvoj blog pa redno spremljam in so mi objave in način pisanja zelo všeč :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Ivana hvala za tvoj izčrpen opis čiščenja, in sploh ni bil predolg, dejansko si se zelo potrudila, da si mi vse lepo opisala in rada imam take odgovore:). sama sem trenutno uporabljala eno poceni peno za obraz ampak ni bilo tako učinkovito pri gobici, pri čopičih zelo, zato bom pri gobici poskusla z milom, jih imam neki doma za porabit:):):) In hvala ker spremljaš moj blog, ker ti je všeč moj način pisanja, če ta pa kj zmoti, pogrešaš mi pa le javi:), hvala ti, vsaka pohvala mi pomeni sreča v neskončnost:)**

      Izbriši

Objavite komentar