• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

MELVITIN CERTIFICIRAN ORGANSKI OČIŠČEVALNI DEZODORANT

Melvitin očiščevalni dezodorant sem kupila že pred mesecem dni in je trenutno edini dezodorant, ki ga uporabljam. Tisti, ki berete moj blog veste, da je Melvita in my heart:) in da postopoma in počasi dopolnjujem svoje negovalne izdelke tudi z njenimi produkti. Dezodorant sem želela menjati že zdavnaj, pa nekako nikoli temu nisem namenila velike pozornosti. Potem pa bereš koliko negativnih stvari se vnaša v telo z vsakodnevno uporabo dezodorantov in sem si rekla, da je dovolj. Če sem že začela vsaj malo paziti kaj dam na kožo obraza, bom pa še pazila pri dezodorantih. Ker sem želela nekja bolj naravnega, sem se spomnila takoj na Melvito:).




Dezodorant se nahaja v stekleni embalaži z roll on kroglico in vsebuje 50 ml. Kroglica se lepo vrti, tako da je nanašanje brez težav. Osebno so mi dezodoranti na kroglico in v stiku veliko ljubši kot v obliki spreja, ker se mi zdi, da me sistem na sprej kar zaduši ob vsemu plinu, ki ga izpusti. Kar malce težek je v primerjavi z plastičnim dezodorantom in potrebno je biti precej pozoren, da ne pade na tla, umivalnik. Vendar pa pozdravljam stekleno embalažo veliko bolj od plastične. Tako, da v minusu je tudi plus:). 

Ko sem prvič odvila pokrovček in povonjala dezodorant sem se kar malce ustavila, vonj mi res nekako ni bil ravno eden izmed ljubših. Izrazit želiščni vonj, pri katerem sama dejansko ne morem izpostavit katera sestavina dejansko izstopa. V opisu dezodoranta na Melvitini spletni strani piše, da vonj spominja na žajbelj, pa mene resnično ne spominja na žajbelj, ker ga imam doma v svojem mini želiščnem vrtu.  Vsebuje eterična olja poprove mete, timjana in sandalovine. No le ti zadnji dve nista ravno moji najljubši, medtem ko je meta 1A:). Dejansko se nisem pustila zmesti vonju, sploh ne ker ga sploh nisem še dodobra stestirala. Po vonju sodeč, pač ni eden izmed tistih sladkih, cvetličnih, mlečnih vonjev, ki te takoj pritegnejo. Ko sem ga nanesla na predel pazduh, se je razvil prav prijeten, zelo svež, osvežilen vonj, ki sem se ga v roku tedna dni popolnoma privadila. Za kanček imam na začetku občutek, da deluje meta z svojo svežino. Vonj ni blag, niti ne najmočnejši, nekaj vmesnega. Se zelo lepo vpije v kožo in jo naredi suho in mehko. Kože ne draži. Na črnih oblačilih mi ne pušča sledi, kar je velik plus. 



Kako pa se obnese pri športni aktivnosti? Po resnici povedano moje telovadbe ne prenese v smislu, da se ne potim, ker iz mene kar lije pot.Treniram pa precej intenzivno in skoraj od nobenega dezodoranta nebi pričakovala, da se pot ne bo zaznal.  Je pa res, da kljub vsemu potu, nekje še vedno zaznaš vonj po zeliščih in dejansko vse skupaj ni tako hudo neprijetnega vonja.

Kako se obnese pri visokih temparaturah? Ob vsej tej hudi vročini in vročinskem valu, sva se težko kosala, z prekomernim potom, ampak roko na srce je sploh bil kje kakšen dezodorant, ki je prenesel vse te vroče dneve?

Kdaj se je obnesel  najbolje?  Krasno obnese ob nekem normalne tempu, brez pretiranih dejavnostih. Čisto lepo je prenesel sprehod, nakupovanje, tudi kuhanje:).
 



Osebno me dezodorant prepriča in ga uporabljam vsak dan, v mislih imam predvsem sestavine, ki so koži prijazne in me posledično ne moti, da ne premaga potu, ampak mu dajem velik plus, ker ne vsebuje aluminijevega  klorohidrata, vsebuje vitamin e in mikrominerale za prijeten občutek suhosti, ker je 99% sestavin naravnega izvora in kar 12% sestavin iz ekološke predelave, vsebuje certifikat ECOCERT Greenlife in je eden izmed prodajnih uspešnic pri Melviti.



Trenutno je v spletni trgovini Melvita znižan kar za 25% (9,90 eur) in se roko na srce nakup splača:) in Vam ga če iščete nekaj naravnega, prijaznega koži priporočam in mislim, da ga nujno potrebujete:).




LOVE NATURAL, ORGANIC: LOVE MELVITA:)*





Kateri pa je Vaš najljubši dezodorant?  Hvala za Vsak Vaš komentar in čas, ki ste si ga vzeli in se ustavili na mojem blogu. 










With LOVE Sugarlove blog

Komentarji

  1. Jaz sem si ga tud kupila, pa se se nisem opogumla, da bi ga preizkusila. Ker imam probleme s potenjem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) joj ob pretiranem potenju nevem če ga bo ravno odpravil, ker ni kot rexona bolj k se potiš bolj deluje, je pa fin za vsakodnevne opravke. Ko ga bos sprobala mi javi kak se obnese, me prav zanima:)

      Izbriši
  2. Sama sem tudi trenutno v iskanju naravnega deodoranta, ampak se do sedaj še noben ni odnesel tako kot se zagre. Bom preverila še tega :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je super, iz sestavinskega vidika in ker je res prijazen koži, ko ful telovadim pač se potim k nora, sam vseen vonjam neki svezega v ozadju, potu pa odpravi ravno ne..no vsaj pri meni ne. Če pa ga boš preverila pa poročaj kako se ti obnese:)

      Izbriši
  3. Mene vonj ne prepriča...

    Ostale stvari so mi pa top! <3

    Tudi jaz imam dolgo wishlisto v melviti :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz za to ne bi reskirala, ker imam kot Anna, tudi sama probleme s potenjem, sploh v teh mesecih (mi dejansko drži za ziher samo Borotalco classic) - bi pa preizkusila kakšen njihov izdelek za obraz, si že ogledujem. ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar