• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

OH LORD I NEED I GYM: PART#2

V prejšni objavi o tem kaj je dvignilo mojo rit, da sem začela migati, sem se resnično razpisala po dolgem in po čez. Če te slučajno zamika 1. del objave si ga lahko prebereš TUKAJ. Pridejo dnevi, ko je potreba po tem, da iz sebe damo kar premlevamo. No obljubila sem Vam še drugi del objave in sicer o tem katere aktivnosti sem se lotila. Po resnici povedano jo sedaj, ko jo izvajam SOVRAŽIM tako zelo, da mi kar ni, da bi pisala o njej:).

No tukaj je FOCUS T25 Workout slavni in mogočni 25 minutni vadbeni program, ki me ubija. Za radi njega me bo pobralo:). V bistvu sem se ga lotila ker sem na bloggerju začela spremljati Majo, tukaj ki uspešno trenira in so me njene objave malo spodbudile. In sem si rekla zakaj pa ne, saj traja samo 25 min. Slabih 25 minut potrebujem, da pridem do fitnesa in v tem času bom z vajo že konec. Vadbeni program skupno traja 15 tednov. O moj bog...preveč, kaj so nori.. jst umiram v 6. tednu, in kje je še konec. Vse skupaj bom vežbala tja do Junija: groza, res!!!


Vsak sklop ima točno določene vaje, razpredelnica je super, ker je lepo napisana, po dnevih vidimo katero vajo izvajamo, sama sem v kvdatratke risala kljukice in smile:), za vzpodbudo, ko sem vajo opravila.

1. TEDEN

Začela sem s ponedeljkom, najbolj primeren dan, ker vaje trajajo 5 zaporednih dni, v soboto je dan počitka in tehtanja, merjenja obsega. Nedelja pa dan za 25 minutni stretching, ki je prav super, paše, nezahteven, hitro mine. No prvi dan sem se v vaje dala res zagriženo, polno elana, volje, motivacije. Po 25.minutah me je skoraj kap, pol ure sem potrebovala, da sem prišla k sebi. Fant me je samo čudno gledal in bil prepričan, da bom zlezla skupaj v nezavest:). Grozno...nimam pojma kam je poneslo moj pulz, ugl. preveč sem se zagnala. Ko sem si opomogla sem naredila streching po programu in še dodatnega z fantom, ki obvlada, saj je kar nekaj let treniral atletiko in rokomet. Mislim, da so mi vse njegove vaje pomagale k temu, da naslednji dan nisem imela MF v mišicah. Sem pa svoje mišice čutila v smislu, da so delale na polno. Ampak tistih pravih, hudih bolečin ni bilo. 

Tako sem vse do sobote vežbala in telovadila. Nekako še vedno dovolj motivirana. V Soboto, ko je bil dan počitka, sem že dobila v glavi tisti klik, da nekaj manjka, da bi tudi danes lahko nekaj naredila, zato sem šla tečt in sedaj poleg vaj še tečem, počasi, postopoma nabiram minute. LIKE:). Tekla sem vedno neizmerno rada, pred porodom je bil tek zame najboljša oblika telovadbe, 2 uri skupaj sem tekla tako malo za hec:.). Res zagrižena tekačica:). Hvala bivšemu fantu, ki me je še dodatno navdušil za tek in sem ponosna nanj, ker se še vedno udeležuje maratonov. Res pravi CAR:). Ko vzljubiš tek (začetki niso najbl lahki) je občutek fantastičen. No nedelja je bila mirna, sprehod in tistih 25 min. raztegovanja, ki sem jih z veseljem opravila.


2. TEDEN
Sovražim ponedeljek, to je bil izkupiček besed ob koncu vadbe, tako sem bila izmučena, da sem komaj zdržala tistih 25 min. Sploh nisem imela volje, da pridem do konca. GROZA! Vem, da sem bila malo nenaspana, pa vikend, ki ni bil pretirano naporen, kar se aktivnosti tiče. Bi pa pričakovala, da bom nekako lažje opravila vaje...no NISEM:). V sredo je že bilo bistveno boljše. Pa tudi odločila sem se, da ko ne bom mogla več slediti Shaunu, da bo sledila Tanii, ki dela vaje v malce lažji različici. Bistveno manj zadihana, sem pa precej preklinjala, vsaka  druga beseda je bila idiot, kreten, sovražim to vadbo, zakaj sem se dala v to, nikoli več...itd.:). Speljala sem teden do konca, precej solidno:). Počutje veliko boljše, gibčnost že tudi malce bolj primerna:), spremembe v mišicah precej očitne, prav čutim, kako se oblikujejo, da delajo na polno, tako da kar se tiče mišic zadnjice, nog, opažam, da telo dela na polno. Kilogrami ostajajo isti. Sem pa poleg teka in T25 z prijateljico Moniko začela hodoti še na Zumbo in mi je na zumbi mega, mega fajn, super muzika, vaje, plesni koraki, delamo na polno, 1 ura zumbe in smo čist potne:), no jaz že, ker se ženem na polno:), debest, res mi ni žal, da hodim, ker sem bila precej skeptična, če bom sploh sledila in mislim, da mi kar gre. LOVE IT:). Pa še Sanja, ki nas zumbo vežba je debest, ful prijazna, fit. Res se trudi za nas, ki smo na začetku, tako lepo nazorno pokaže, ful fajn.

3. TEDEN

Pa kaj za hudiča je s temi ponedeljki!!! Spet sem komaj zgurala tistih 25 minut. KOMAJ! Poleg tega mi je fant še vsem neprestano neki komentiral, tega ne delaš prav, pa takole moraš, pa mi je pokazal pravi način in je bila razlika očitna. Tako, da sem z njegovo pomočjo delala vaje res pravilno in v vseh 3. tednih mi polt še ni tako kapljala iz čela:). Se me pa je v 3. tednu začela lotevati mogoče spomladanska utrujenost ali pa je samo utrujenost od vseh teh intenzivnih vadb. Pojma nimam, vem samo to, da sem se pošteno prisilila v telovadbo in tudi 3. teden uspešno izpeljla. Meritve so pokazale napredek, sicer se ne merim sama, izmeri me fant, tako da sem dobila motivacijo za naprej.


4. TEDEN

Velikonočni ponedeljek, čist nezainteresirana, čez praznike se pretirano nisem "nažirala" vsega kar je prišlo pod roke, dejansko mi niti ni bilo, da bi pojedla vse kar sem videla. Zamikala me je potica. Pa mislim, da bodo za to krivi tisti hormnoni, ki nakazujejo mesečno perilo. To je nekak edino obdobje v mesecu, ko mi zapaše kj sladkega. Drgače s sladkarijami že nekaj časa nimam težav. Preprosto v trgovini izpustš tovrstni oddelek in je, potem se pa telo že kar navadi, da mu sladko ne prija. Vaje sem kljub vsemu opravila, v večini primerov brez težav. Čeprav sklop vaj TOTAL BODY CIRCUIT  preprosto ne maram, ful so intenzivne in še vedno jim ne sledim tako, da rečeš, da sem jih opravila pravilno. Po teh vajah sem tako izmučena. Obupno:) res.



5.TEDEN

Saj ne morem verjet, da sem prišla skozi vseh 5 tednov. AMAZING. Občutek je fenomenalen res, v resnici sem mislila kako se bo vse skupaj vleklo, pa se dejansko ni in sem ful ponosna, da mi je uspelo. Izpustila nisem niti enega dneva, ker se mi pač nebi dalo ali pa ker sem bila preveč utrujena, če sem že kakšen dan izpustila, sem takoj naredila vaje naslednji dan. Sicer sem imela v zadnjem tednu nekakšne pregrehe v smislu sladkih dobrot, ampak OK, če jih v vseh ostalih 4. nisem imela naj jim bo:). Sicer sem v 5. tednih izgubila 1,5- 2 kg, meni je to veliko glede na to, da prehrane nisem spremenila. Izgubila sem pa nekaj cm obsega okoli stegen, mislim da vse kupaj 3 cm. Dejansko sem nase spravila kavbojke, ki sem jih 5 tednov nazaj že skoraj dala stran. No kar se tiče obsega pasu, tukaj nisem opazila bistvenih sprememb, kavbojke sem že dobila čez stegna in rit ampak pri pasu je pa malo škripalo:). Roke so postale močnejše, delno se je izoblikovala mišica, ampak še ni to to, ker je še vedno precej ohlapne kože. Obseg prsi, že tako ali tako nimam pretiranega:) pa tudi nočem, da še tega kar imam izgubim, res ne. Tako, da to lahko ostane v stanju kot je:). Končni rezultat 5. tednov, so zelo močne noge, izjemno oblikovani mišici sp. dela nog, splošno boljše počutje, absolutno manjša zadihanost ob tišanju vožička po klancu:), zvečer zaspim kot ubita, ampak to ne vem ali od vaj ali od tega ker že skoraj 3. leta ne spim nič zaradi otrok:):). Ful pogrešam spanec, noro samo to si želim, da bi lahko prespala noč in se zjutraj zbudila ob 10 uri:):).



PREHRANA

 Moj cilj je bil telo spraviti v formo, ne pa ravno hujšati. Zato nisem posegala po dietah in pretiranih omejitvah. Jedla sem pač kar mi je pasalo. Pa naj omenim, da pice, pomfri, sladkarije, panirano meso, gazirane pijače že v osnovi ne uživam veliko. Tudi bele testenine sem zamenjala z pirinimi in polnozrnatimi, ki so odlične in smo se jih vsi navadili, že kar nekaj časa nazaj. Kar se kruha tiče že v osnovi kupujemo zelo raznolike kruhe (pirin, koruzni, ajdov, polnozrnat) belega pa občasno v obliki bugetk. Bele moke ne uporabljam več že kakpno leto dni, nadomestila sem jo z pirino, koruzno, polnozrnato  in se mi zdijo npr. pirine palačinke res ful dobre. Moja velika pregreha so puranji zrezki v smetanovi omaki z papriko in paradižnikom. Recept kopiram seveda po svoje iz najine najljubše gostilnice na obali Rustika, kjer dela veliko fantovih prijateljev. Mimo tega recepta ne morem in delam jih prepogosto.
 
Že skoraj leto dni ne uporabljam vegete, kot dodatka k jedem, ravno ne tako pelatov iz konzerv, juh iz vrečk. Odvadili smo se sokov iz tetrapakov, meni osebno ne sedejo več tudi sadni jogurti. Vegeto lepo nadomestim z začimbami, omake, npr za testenine so po mojem okusu sodeč veliko bolj dobre, če uporabimo veliko čebule, ampak res veliko:). V večini konzumiramo piščančje in puranje meso, občasno svinjino, pa še to samo svinjsko ribico. Govedina ravno tako ni pretirano priljubljena. Bi naredila večkrat goveje zrezke v omaki, ampak tudi, če kuham zrezke dve uri, bodo zrezki še vedno nekam trdi:(. Če ima katera kašno finto kako naj meso omehčam prosim za nasvet:). Solato včasih jemo kot samostojno jed, z koščki piščanca, včasih s testeninami je pa res, da se ne moremo privadit, da bi jo jedli vsak dan. Najboljša mi je z čičeriko, naribanim korenčkom in tuno. Zdj boste rekli, če sploh kj jem ali sem že vse ukinila:)? Naj poudarim, da vsak dan kuham in sem pač navajena na domačo hrano, domače okuse, prilagojenost začimb, jedi na žlico, sezonske jedi. Čeprav kitajska hrana obvezno vsak mesec:), musaka  z veliko zelenjave in mešanega mletega mesa obvezno in suhe mesnine so tudi občasno na meniju, seveda domače, izpod rok mojega brata: ni šans, da se kosajo z suhimi mesninami v trgovini.












Sladkarije niso več tako priljubljene, dejansko jih ne kupujem, občasno sladoled, pa kakšen rogljiček, Nutela mi je drgače super ampak mi je res presladka. Če povzamem so mi vse sladkarije postale presladke. Čeprav na stričevem roj. dnevu, sem zmazala kos torte in pecivo, ki ga je spekla sestrična in je bilo njami:).



Tekočina: ogromno vode, po vadbi sem tako žejna, da komaj pridem do svoje flaške. Vmes ne pijem, ker opažam, da imam še malce oslabljene mišice medeničnega dna in se mi zdi, da bi mi med vsem poskakovanjem začel še kje uhajat urin:). Voda prevladuje, ostalo pa mi ne diši preveč. Razen kave, ki pa jo popijem zjutraj res veliko, potem pa še eno manjšo po kosilu:). Čaji, kakav, sokovi mi ne dišijo, delam pa zjutraj (ne ravno vedno) smutije in ga z veseljem popijem, čeprav si želim, da bi imela blender, ki bi sadje zmiksal tako, da ne bi bilo veliko tistih majhnih koščkov. In da bi po grlu stekel brez, da se mi vmes še kj zaleti. Nutri bullet sem čekirala in se sliši super, ga mogoče katera uporablja?







Za konec sem se odločila, da bom v beta programu k vadbi dodala kolebnico, imam super kolebnico, ki šteje kalorije in poskoke in je super. Samo v stanovanju je malo premalo prostora: strop je nekam nizek:) tako, da čakam, da bo lepo vreme vsak dan na programu in prijazne temparature. Je pa kolebnica naporna, preverjeno:).

Tako ALFA program  je za mano, če se veselim novega BETA sklopa? Kaj pa vem, DA in NE, ampak, če že vztrajam bom do konca, ne glede na rezultate:)*
 









With LOVE Sugarlove blog

Komentarji

  1. bravoo!! :) in super da si napisala objavo o tem! Čestitke še enkrat in res sem jo z veseljem prebrala, ker se v veliko stvareh tudi sama najdem! :) Pogumno in odločno naprej! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super objava!

    Sem sama tudi že delala tale focus t25, pa sem po alpha programu zgubila motivacijo :( no, zdej sem začela s ponedeljkom ponovno, upam da mi uspe :D

    Je pa super vadba, tistih 25 minut res delaš na pouno :) Čestitke ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala* Joj upam,d a ti uspe dobit motivacijo in da začneš z beta, sej vem kak je ko jo totalno izgubiš:( No jst navijam zate, da začneš s ponedeljkom, ki pride**

      Izbriši
  3. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tole objavico je bilo pa res lepo brati. Zdaj si še mene prepričala in bom tudi sama pozkusila s to vadbo. Najbolj všeč mi je to, da vzame samo 25 minut! :)
    Hvala, da si to delila z nami in čestitke za uspešno dosežen cilj. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Larisa..upam, da sem te dovolj preprčala in se boš dala v pogon, navijam pesti zate in ti pošiljm ful motivacije:)**

      Izbriši
  5. Drage moje,

    meni nikakor ne uspe priti do tega Focus 25. Ali mi lahko kdo da natančna navodila, kje ga lahko dobim?

    Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. >Hej, hej draga Tinka z veseljem ti pomagam.

      Jaz sem svoj T25 dobila preko Partisa. Dam ti link kjer si ustvariš račun, potem pa ko si notri v Partisu v brskalnik pri njih vpiši Focus T25 in ti ga bo našlo. Potegni si ga dol, da si ga boš pa lahko moraš imeti na računalniku naložen free program µTorrent, ki ti ga bo pomagal potegnit dol.

      Potem v googlu vtipkaj še focus t25, klikni na slike in si shrani slike koledarjev za Alpha, beta, gama in akcija. Si ready za nove zmage. Upam,da ti bo uspelo naštimati vse in bo program hitro na tvojem računalniku. držim pesti zate, za tvoje počutje in hvala za obisk na moji strani.

      Izbriši

Objavite komentar