• 1
    NARAVNO OBARVANO
    Želiš odkriti svet naravne lepote in se razvajati z naravnimi, ekološkimi izdelki za nego telesa? ♡
    BERI DALJE
  • 2
    SREČNI ATELJE
    Želiš spoznati moje unikatne srečne izdelke? ♡
    Beri dalje
  • 3
    VIKEND ŠOPEK
    Ah, kako lepa zgodba stoji za mojih @vikendšopek profilom. Všeč ti bo. ♡
    SLEDI MI NA IG
Dobrodošli!
Na cvetlično obarvani spletni strani, ki ti bo pomagala odkrivati čudovite naravne in ekološke izdelke. Zagotovo te bo popeljala v čudovit svet naravne lepote in ti predstavila krasne ustvarjalce, njihove zgodbe. Naj bo tvoje odkrivanje posebna izkušnja, ki ti bo dala veliko.
Hvala, ker ste z mano.

Vsak dan si lahko cvetlično obarvana, odeta v pisane barve in vonj po naravi!

ZDRAVILNA RASTLINA, KI REŠI NEŠTETO TEGOB JE ŠENTJANŽEVKA







Spomnim se, poletnega časa, ko je moja babica nabirala šentjanževko, jo nato doma na krušni peči posušila in shranila. V poletnem času cveti s svojimi bogatimi rumenimi cvetovi in je zelišče, za katerega pomnim, da ga uporabljamo že od majhnega.


Šentjanževka je zelo učinkovita zdravilna rastlina.

Uporabiš jo lahko pri celjenju ran, herpesu, omilitvi revmatičnih obolenj, izpahov, putiki, razširjenih žilah, revmi, bolečinah v križu, ledvenem predelu, preprečitvi strij, pri blaženju opeklin. Umirja kožo po pikih insektov, kožnih alergičnih reakcijah, aknah. Pomirja kožo po depilaciji. Podaljšuje zagorel ten polti, lasem doda naraven lesk in vlago. Kožo mehča, vlaži, ji vrača vlago. Na mentalnem področju deluje kot antidepresiv, pomirja, v obliki masaže odpravlja napetost, nemir, nespečnost.

Previdno z uporabo! 

Odsvetuje se uživanje pri souporabi drugih antidepresivov, saj lahko povzroči stranske učinke (glavobol, vrtoglavica). Nosečnice, doječe mamice in vse, ki uživate kontracepcijo njegovo uživanje izpustite v obliki skodelice čaja, saj zmanjšuje učinek kontracepcije. Previdno pred uporabo ob izpostavitvi s sončno svetlobo, saj lahko privede, do reakcij (vsebuje barvilo hipericin). 

Uporabljam: Alpstories ekološko macerirano olje šentjanževke z dodanim vitaminom E.

Lahko bi ga na preprost način pripravila sama, z nabiranjem cvetov, ki jih na to namočiš v kvalitetno hladno striskano olivno olje in pustiš nekaj časa, da cvetovi spustijo iz sebe svoje najboljše lastnosti. Babica mi je povedala, da so včasih cvetove namakali v žganje in pripravek uporabljali ob raznih pikih. Vendar pa ga lahko v obliki olja, kupite od mnogih proizvajalcev, tudi od slovenske linije Alpstories. Bogato, ekološko macerirano olje z dodatkom vitamia E, NE vsebuje, parabenov, mineralnih olj, umetnih barvil, silikonov in sintetičnih dišav. Je primerno za vegane. Ne nanašam ga na obraz, ker ustvari preveč zagorel videz, vendar pa je stalnica pri negi kože, za njeno pomiritev, za vse tiste nevšečnosti, ki se nam zgodijo. Kožo mehča, vlaži in je odlična vlažilna maska za lasišče. Mojemu suhemu lasišču izredno odgovarja, saj ga pomirja in vlaži. Odlično za pomiritev kože po depilaciji. Toplo, toplo priporočam, tako v obliki olja, kot skodelico čaja, ob dneh, ko ste žalostni, občutite tesnobo in anksioznost. Ko se privadite na njegov vonj in okus, ga boste z lahkoto uporabljali.  Cena: 12,80 eur.

















*Beležnica Happy Thoughts: Samsara.si 

Komentarji

Objavite komentar